A kőolaj sikeresen megőrzi előző napi bullish elfogultságát – alapvető kilátás!

A keddi ázsiai kereskedési ülés során az WTI A nyersolaj árainak sikerült meghosszabbítaniuk az előző napi bullish sorozatukat, továbbra is pozitívak maradtak, jóval meghaladva a 60,00 dolláros szintet, főleg a legfrissebb jelentéseknek köszönhetően, amelyek szerint Észak-Amerika legnagyobb olajfinomítói leállnak az északi-sarkvidéki körülmények között, amelyek megzavarták az energiát, víz- és üzemanyag-ellátás Texas-szerte. Eközben a Washington és Teherán közötti küzdelem további pozitív hatást gyakorolt ​​az olajgyűjtésre, az ellátási zavaroktól való félelem közepette. Ettől eltekintve a nyersolaj ára körüli bullish torzítás az amerikai COVID-19 segélycsomag felkapott fecsegésének is tulajdonítható..

Időközben a koronavírus (COVID-19) állapotának jelenlegi javulása és az oltások terén elért haladás további erőt jelent a nyersolaj árának. Az óceán túloldalán Szaúd-Arábia termeléscsökkentései továbbra is aktívak maradnak február és március folyamán, ami viszont még nagyobb erőt adott az emelkedő olajgyűlésnek. Emellett a kőolaj ára némi extra támogatást kapott a gyengébb amerikai dollárból, mivel az olaj ára fordítottan összefügg az amerikai dollár árával. Egy másik tényező, amely szintén támogathatja az olajárakat, a világosabb piaci hangulat, amelyet a koronavírus-segélycsomaggal kapcsolatos optimizmus és az oltási fronton elért fejlődés váltott ki. Medve oldalon a koronavírus miatti tartós félelmek, valamint az új-zélandi és ausztráliai új bezárási korlátozások szintén jelentős medvefaktornak tekinthetők, amely visszatartotta a kőolaj árának további növekedését. Az írás idején a WTI nyersolaj 60,14-es árfolyamon kereskedett, és 60,02 és 60,33 között konszolidálódott..

A piaci kereskedelem hangulatának azonban sikerült megőriznie az előző hét pozitív teljesítményét, amely a napon továbbra is zölden villogott, a koronavírus-helyzet folyamatos fellendülése közepette. Meg kell jegyezni, hogy Amerikában továbbra is csökken a COVID-19 esetek száma, és az ország hétnapos új napi fertőzésének aránya tavaly november óta először esett 100K alá, és az ország továbbra is az újranyitás felé halad. Ezen túlmenően az Egyesült Királyság bevezette az oltás kulcsfontosságú mérföldkövét (15 millióan a lakosság legkiszolgáltatottabb négy kategóriájából, akik mindegyike megkapta az első ütéseit), amely elősegíti a korlátozások enyhítését. Eközben az Egyesült Királyság kormánya arra számít, hogy a következő hónapban csökken a vírusokkal kapcsolatos kórházi kezelések száma.

Ettől eltekintve a pozitív piaci teljesítmény másik oka az amerikai COVID-19 segélycsomaggal kapcsolatos fecsegésnek tulajdonítható. Érdemes felidézni, hogy a korábban közzétett csalódást keltő amerikai foglalkoztatási adatok és a munkaerőpiac további gyengeségétől való félelem fokozza Joe Biden amerikai elnök által várva várt, 1900000000000 dolláros ösztönző csomag szükségességét. A derűs piaci hangulatnak nagy szerepe volt a magasabb hozamú kőolajárak támogatásában.

Ennek eredményeként a széles alapú amerikai dollár nem tudta megállítani az előző napi csökkenő sorozatot, savanyú maradt, mivel a biztonságos menedékhely iránti kereslet továbbra is alacsony, a COVID-19-től az USA gyorsabb gazdasági fellendülésének reményében és haladás az USA fiskális ösztönzésének következő fordulójában való megegyezés felé. Az amerikai dollárban bekövetkezett veszteségek azonban hozzájárultak a kőolaj licitálásához, mivel az olaj ára fordítottan összefügg az amerikai dollár árával. Eközben ET 20: 31-ig (GMT 1: 31-ig) az amerikai dollárindex, amely a dollárindexet követi egy vödör egyéb valutával szemben, 0,06% -kal, 90,267-re esett vissza..

Az óceán túloldalán a kőolaj ára további támogatást kapott az USA és Teherán közötti fokozódó küzdelemből, amely az amerikai szolgálat egyik tagja halála után felgyorsult; egy amerikai szolgálati tag és öt polgári vállalkozó sérüléséről is beszámoltak. A csapat az amerikai vezetésű koalíciós erők része volt Irakban, Erbilben. Ez viszont felvetette a gyanút, hogy Irán állhat a lépés mögött. A várható ütközetek Washington és Teherán között valószínűleg felpörgetik az olajgyűjtést, az ellátási zavaroktól való félelem közepette.

Az Egyesült Államok és Teherán közötti küzdelem mellett az Egyesült Államokban bekövetkezett hidegszakadás leállította az olajkutakat és a finomítókat, a földgáz- és nyersvezeték-üzemeltetőknek is korlátozásokkal kell szembenézniük, ami viszont újabb rövid távú árvisszanyerő hidat jelentett, valószínűleg az volt az oka, hogy az olajárak a piacok szintjére emelkedtek. Észak-Amerika legnagyobb olajfinomítói is leállnak, elsősorban az északi-sarkvidéki viszonyok miatt, amelyek megzavarták az áram-, víz- és üzemanyag-ellátást Texas-szerte.

Medve oldalon Új-Zélandon és Ausztráliában a vírustörzsek továbbra sem mutatják a lassulás jeleit, és ennek következtében a hatóságok új bezárási korlátozásokat sürgetnek. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legyőzött nyilatkozata, amely az új vírustörzsek újbóli fertőzésével kapcsolatos félelmekre hivatkozik, jelentős medvefaktornak tekinthető, amely visszatartotta a nyersolaj árának további növekedését. Egy másik tényező, amely szintén korlátozhatja az emelkedéseket, a geopolitikai feszültségek Kína és a nyugati világ között.

A jövőre nézve az amerikai kiskereskedelmi értékesítési adatokat szerdán 13: 30-kor adják ki, és szorosan figyelemmel kíséri, hogy betekintést nyerjünk az amerikai fogyasztói helyzet egészségi állapotába a múlt hónapban. Eközben a januári megbeszélés FOMC-jegyzőkönyve 19: 00-kor jelenik meg GMT-kor, és ez felkelti az érdeklődést a piacok iránt, mivel nagyobb betekintést nyújt az eszközvásárlási program szűküléséről folytatott FOMC-vitába. Emellett az amerikai segélycsomaggal, a koronavírus elleni oltásokkal és az USA és Irán közötti feszültséggel kapcsolatos hír új irányt adhat az árucikknek. Sok szerencsét!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map