A nyersolaj folytatja a győztes szériát – Minden szem az API-figurákon!

A mai ázsiai kereskedés során, WTI A nyersolajnak sikerült meghosszabbítania az előző napi győzelmi sorozatát, amely több mint két hét alatt a legmagasabb szintre frissült, jóval 54,00 dollár fölött, főként a COBID-19 világjárványtól a vidám piaci hangulat és a globális gazdasági fellendülés reményei miatt. Ez azonnal megerősítette az üzemanyag-kereslet helyreállásának reményét, amely hozzájárult a nyersolaj növekedéséhez. A nyersolaj ára körüli bullish torzítás azonban a Szaúd-Aramco legfrissebb jelentéseinek is tulajdonítható (SE: 2222), amelyek arra utalnak, hogy az üzemanyagigény az év végén visszatér a COVID-19 előtti szintre. Ettől eltekintve a kőolaj ára azonnal további támogatást is kapott, miután a főbb termelők, például Szaúd-Arábia, kifejezték hajlandóságukat a kőolajtermelés csökkentésére kötelezettségvállalásaiknak megfelelően. Ezenkívül a nyersolaj árának emelkedését tovább erősítette a koronavírus elleni oltások iránti optimizmus és egy további amerikai pénzügyi támogatási csomag valószínűsége. Időközben a széles alapú amerikai dollár bearish torzítása, amelyet a kockázatos piaci hangulat váltott ki, némi támogatást adott a nyersolaj árának is, mivel az olaj ára fordítottan összefügg az amerikai dollár árával.

Ezzel szemben a COVID-19 esetek világszerte történő újbóli megjelenése sok országot további korlátozó intézkedések bevezetésére kényszerített, például zárolásokkal, amelyek kulcsfontosságú tényezőkké váltak, amelyek fedezetet tartottak a nyersolaj további esetleges nyereségében. A WTI nyersolaj jelenleg 54,11-es árfolyamon kereskedik, és 53,47 és 54,32 között konszolidálódik. Továbblépve a kereskedők óvatosnak tűnnek, ha bármilyen erős pozíciót helyeznek az amerikai kőolajellátási adatok elé az American Petroleum Institute-tól, amely a nap folyamán esedékes..

Mint már említettük, a piaci kereskedelem hangulata megnövelte az előző napi pozitív teljesítményt, továbbra is támogatva maradva, az USA további pénzügyi támogatási csomagjával kapcsolatos optimizmus közepette. Ezek a remények fokozódtak Joe Biden amerikai elnök és egy tíz republikánus szenátorból álló csoport 2 órás találkozója után, hogy megvitassák a csoport által javasolt csökkentett COVID-19 ösztönző csomagot. Susan Collins, az Egyesült Államok republikánus pártának szenátora nemrégiben azt mondta, hogy “A republikánus amerikai szenátorok csoportja eredményes megbeszéléseket folytatott Joe Biden demokrata elnökkel a COVID-19 mentességéről, de nem értettek egyet a csomagban.”

Emellett a piac pozitív teljesítményének egy másik oka annak is tulajdonítható, hogy a vakcinákat a nagyon fertőző koronavírus ellen bevezetik. Ezt tekintették az egyik kulcsfontosságú tényezőnek, amely megalapozta a kőolaj árát. Eközben a kőolaj ára további emelkedést kapott, miután a főbb kőolajtermelők, például Szaúd-Arábia jelezték, hogy hajlandóak elkötelezettségüknek megfelelően csökkenteni a kőolajtermelést

Az óceán túloldalán a kőolaj ára körüli bullish elfogultság másik oka lehet a legfrissebb elemzői jelentések is, amelyek arra utalnak, hogy a téli kereslet várhatóan magasabb lesz az Egyesült Államokban a szokásosnál, az északkeleti régiót sújtó egyik legsúlyosabb hóvihar közepette. évek múlva. Az USD fronton a széles alapú amerikai dollár nem tudta megállítani az előző napi csökkenő sorozatot, aznap továbbra is depressziós volt, mivel a biztonságos menedékjellegű eszközök iránti kereslet továbbra is alacsony volt, miközben haladtak a következő amerikai fiskális ösztönzésről való megállapodás terén. csomag. Az amerikai dollárban bekövetkezett veszteségek azonban hozzájárultak a kőolaj licitálásához, mivel az olaj ára fordítottan összefügg az amerikai dollár árával. Délután 23:36 (GMT 4:36) óráig az amerikai dollárindex, amely a dollárindexet követi más valutákkal szemben, 0,15% -kal, 90,890-re esett vissza..

Medve oldalon az ázsiai közlekedési üzemanyagok kilátásai az idő múlásával egyre rosszabbak, mivel a COVID-19 esetek újbóli megjelenése globálisan arra ösztönzi a hatóságokat, hogy vezessenek be további korlátozó intézkedéseket, például lezárásokat, amelyek viszont visszafogják a fellendülés reményeit. az üzemanyagigény. Ez olyan kulcsfontosságú tényezővé vált, amely visszatartotta a nyersolaj árának további növekedését. Előre haladva a piaci kereskedők figyelni fogják az amerikai kőolajellátási adatokat az American Petroleum Institute-tól, amely ma később esedékes. Emellett a koronavírus elleni oltóanyagok frissítése és az amerikai pénzügyi támogatási csomag új irányt adhat az árucikknek. Sok szerencsét!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map