A svájci frank tovább gyengül a Greenback ellen – Itt az ideje, hogy felhalmozzuk az USD / CHF hosszú pozíciókat

Egy nagyon rövid kereskedési hét vékony kereskedési feltételekkel nagymértékben korlátozhatja a piaci volatilitást a következő napokban. Bár a ritka piaci likviditás felerősítheti a váratlan piaci sokkokat, normális hatása a piacok csillapítása. Hacsak nem kapunk ilyen piaci sokkot vagy nagyon erős év végi áramlásokat, előfordulhat, hogy a hét hátralévő részében nem tapasztalunk nagy piaci mozgást.

 

Ha kedveli a napon belüli kereskedést, akkor az ilyen csendes kereskedési feltételek súlyozhatják az eredményeit. Még mindig emlékszem, milyen frusztráló volt az első december, hogy forexszel kereskedtem. Akkor a piac nagyon lassú volt, különösen az év utolsó kereskedési hetében.

 

Hétfő zárva volt a kiskereskedelmi devizakereskedés miatt. Sok nagy pénzügyi központ kedden továbbra is zárva tart. Szerda és csütörtök a szokásos kereskedési nap. Pénteken az Egyesült Királyság és Németország korán bezár, ami azt jelenti, hogy ezen a héten csak két teljes kereskedési napunk van.

 

Tehát hogyan lehet hatékonyan kihasználni egy hetet, amely korlátozott piaci mozgást eredményezhet? Nos, feltételezem, hogy egy trópusi szigetre tett kirándulás nagyszerű lehet, vagy másképpen egy sí-nyaralás az Alpokban &# 128578; De várjon, talán felhasználhatjuk ezt a potenciálisan csendes időt pár hosszú távú kereskedés megkezdéséhez. Látja, hogy a hosszabb távú megközelítést a rövid távú áringadozások vagy a tartományhoz kötött árműveletek nagyrészt nem befolyásolják. Hosszú távú megközelítés azonban kihasználhatja a piaci feltételeket ezen a héten, hogy 2017 előtt nagy áron lehúzza a bejegyzéseket, így helyreáll a teljes piaci likviditás.

 

Alku az USD / CHF vadászatára

 

Nagyon tetszik az USD / CHF beállítása. Itt van a pár napi grafikonja:

 

USD / CHF napi grafikon

Az elmúlt hét kereskedési nap nem tudta elmozdítani az árfolyamot azon a nagy kék gyertyán, amelyből a bika zászlót húzták. Ez a típus, ha az áron belüli akció figyelmeztetést jelenthet számunkra, hogy hamarosan kitörhet a teteje felé a kártyákon. További pozitív tényező ennek a párnak az, hogy az elmúlt napok ezen konszolidációs szakasza valóban korrekciós jellegű, és az eladók még az árat sem tudták lenyomni a 20-EMA-ig (20 napos exponenciális mozgóátlag). Hívd, amit akarsz, de ez a bika zászló mintázat nagyon vonzónak tűnik, és az árfolyam további emelkedésére utal.

 

Szóval, hogyan lehet kihasználni egy ilyen beállítást? Nos, sokféle megközelítés létezik. Az első az lenne, ha a jelenlegi áron (1.02665) lépnénk be a piacra, körülbelül 200 pip stop-veszteséggel és 200-300 pip take-profitdal. Ez nem nyújt hatalmas kockázat / jutalom arányt, de nagy valószínűséggel állít fel, amely kihasználja az uralkodó trend irányát. Természetesen módosíthatja a stop és a cél távolságokat, hogy megfeleljen a saját kereskedési stílusának, sőt feloszthatja pozícióját kisebb pozíciókra, amelyeket másként kezelnek. Ez utóbbi ötlete az, hogy lehetővé tegye az egyik pozíció számára, hogy hosszabb ideig vezesse a trendet, hátha nagyon nagy lökést kapunk magasabbra. A másik pozíció (k) nak kisebb profitcéljai lennének annak érdekében, hogy legalább részleges profitot vegyenek fel, arra az esetre, ha a trend megfordul, és az összes nyeresége is eltűnik. Amikor az első kereskedés (ek) eléri a célját, a fennmaradó kereskedés (ek) megtérülhetnek. Ezután a fennmaradó pozíció stop vesztesége manuálisan levonható a releváns lengéscsökkenések alá, amíg a kereskedelem el nem éri a profitcélját, vagy amikor a visszavont stop veszteség ki nem válik.

 

Egy másik lehetőség az lenne, ha új pozíciók megadása előtt megvárjuk, amíg a pár kitör a fenti ábrán látható bika zászlóból. Ebben az esetben valószínűleg nagyobb stop lossot szeretne használni. Ennek az az előnye, hogy bizonyos mértékben megerősíti a piaci lendület helyes irányát.

 

Gazdasági katalizátorok

 

Ez a hét kevés fontos híreseményt kínál. Kedden az amerikai CB fogyasztói bizalmi számokat kínál GMT 15: 00-kor. Erre nem számítok hatalmas piaci reakcióra, de nézzük meg, hogy megy.

 

Személy szerint továbbra is az amerikai dollár erősödésére törekszem. Szeretek maradni a trendnél, amely a kereskedő legjobb barátja.

 

Remélem, eddig élvezte ezt az ünnepi szezont. Biztosan az vagyok, bár nem szeretem az összes kereskedési ünnepet. Feltételezem, hogy egy rövid szünet a listáktól nem árt.

Minden jót, és mint mindig, sok sikert a kereskedéshez!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map