A Twitter-hackerek 121 000 dollárt gyűjtöttek be BTC-ben. Megtanulják, hogyan kell az érméket biztonságban tartani

A Twitter-hackerek nemrég töltötték az irodában a napot, és sikerült elsétálniuk 121 000 dollár értékű Bitcoin. Bárki is legyen az elkövető, most már birtokolják ezeket az érméket, miután nem kevesebb, mint 400 különféle Bitcoin-fizetést kaptak magassugárzóktól. Az, hogy miként készítették el az átverést, a hétköznapi ember számára ismeretlen, de a Bitcoin világában ez nem meglepő, mert ezek a hackek mindig előfordulnak.

Nemcsak e bizonyos hack nagysága lenyűgöző, hanem meglehetősen befolyásoló a megcélzott Twitter-fiókok tekintetében. Vagyis ezek az online bűnözők feltörték a világ legnevezetesebb közszereplőinek számláit, köztük a Tesla Motors vezérigazgatóját, Elon Muskot és Barack Obama volt amerikai elnököt. A jelenlegi elnökjelölt, Joe Biden beszámolóját is feltörték, és csaknem egy tucatnyi befolyásolóval, akiket a legtöbb ember felismer.

A támadás nem csak egyénekre korlátozódott. Az Apple számítógépek Twitter-fiókját is feltörték. Az ilyen típusú csapkodások rendszeresen történnek a kriptovaluta-cserék és a közösségi média fiókok között, még a legveszélyesebb adrenalint kereső szerencsejátékosok is mindent meg akarnak majd tenni Bitcoinjuk védelme érdekében. Szánjunk egy percet arra, hogy felfedezzük, hogyan lehet ezt megtenni.

Ne beszéljen a Bitcoinról a közösségi médiában

Míg az influencerek néha áldozatul eshetnek a hackereknek, mert a hackerek tudják, hogy a számlájuk forgalmat szerez, és így széles körben népszerűsíthetik Bitcoin-címeiket, és remélik, hogy meg tudnak bolondítani néhány embert, a rendszeres mindennapos felhasználókat kihasználhatják és ellophatják a kriptot hála a közösségi médiának. Akkor is, ha nem vagy híres. Hogyan lehetséges ez?

A hackerek a social engineering néven ismert valamilyen módon hozzáférhetnek a titkosításához. Számos Bitcoin tőzsde és szerencsejáték-oldal lehetővé teszi, hogy telefonját használhassa fiókja biztonságának biztosítására. Itt jön a kihívás. Ha egy hacker tudja, hogy sokat beszél a Bitcoin-ról a közösségi médiában, és a neve szerepel a közösségi média profiljain, megkeresheti a nevét. Ha eléggé megnézik, akkor talán megtalálják az Ön e-mail címét, otthoni címét és telefonszámát. Sokszor mobiltelefon-társaságoknál csak egy név, e-mail cím, telefonszám és otthoni cím szükségesek a fiók módosításához.

Tehát egy névtelen hacker ezt követően átveszi az információkat, úgy tesz, mintha telefonon ön lenne, felhívja a mobiltelefon-társaságot, és folytatja a telefonálást, amíg meg nem találja az egyik ügyfélszolgálati képviselőt, aki elég hiszékeny ahhoz, hogy módosítsa a fiókját. Ezután kicserélik a SIM-kártyát egy újra, amely továbbítja az üzeneteket a telefonjukra, és nem a tiédre. Miután hozzáférnek a telefonjához, megváltoztathatják a jelszavakat és ellophatják a Bitcoin-ját. Ez társadalmi mérnöki néven ismert.

Ne tárolja a Bitcoin Online szolgáltatást

A legtöbb szerencsejátékos, aki új ismeretekkel rendelkezik a Bitcoin iránt, úgy gondolja, hogy biztonságos a digitális valuták online tárolása, mert a Bitcoin és a blokklánc nem feltörhető. Bár igaz, hogy mindkettő feltörése nem lehetséges, a Bitcoin és más kriptovalutákat tároló webhelyek központi szervereken találhatók. Ezeket a szervereket valóban lehet feltörni. Ez azt jelenti, hogy ha online kriptovalutát tárol, akkor is, ha Ön a webhely tulajdonosa (a legtöbb esetben nem fog a webhelyen lenni), ezeket az érméket ellophatják.

A jobb megoldás egy hardveres USB kulcs vásárlása, más néven hardver pénztárca (a Trezor és a Ledger Nano S a legnépszerűbb márkanevek). A hardveres pénztárcák lehetővé teszik az érmék tárolását a számítógéptől távol és az interneten kívül. A hardveres pénztárca a személyes érméivel kapcsolatos kriptográfiai adatokat közvetlenül a kulcson tárolja, ami azt jelenti, hogy senki nem veheti el tőled, amennyiben nem osztja meg. Ezzel eljutottunk az utolsó tippünkhöz.

Ha nem a privát kulcsaid, nem a bitcoinjaid

A hardveres pénztárcán tárolt, vagy bármely online Bitcoin pénztárcájához csatlakoztatott magán kriptográfiai adatok bélyegzőként szolgálnak, amely azonosítja a tranzakciókat a blokkláncon, miközben védi az értékét és egyedül teszi a tiédévé. Minden privát kulcs párosul egy nyilvános kulccsal, amelyet megoszthat másokkal. Ez a nyilvános kulcs abban a pénztárca címben jön létre, amelyet valójában használt Bitcoin küldésére és fogadására a Bitcoin hálózat felhasználói között. Mindenképpen ossza meg nyilvános kulcsát, ahol csak akarja, mindaddig, amíg készen áll a tranzakcióra és érmék küldésére vagy fogadására.

Soha ne ossza meg magánkulcsait, és kevésbé szeretné, ha valaki más hozzáférne az Ön nevében a Bitcoin-hoz.

A Bitcoin lehetővé teszi, hogy saját bankja legyél, és vigyázz a saját bankrollodra. Ez hatalmas dolog. Csak ne feledje, hogy nagy erővel nagy felelősség is jár.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map