A WTI kiterjeszti az előző napi helyreállítási gyűlést, hogy meghaladja a 41,00 dollárt – alapvető kilátás!

A szerdai kora-ázsiai kereskedés során az WTI a kőolaj ára meghosszabbította eddigi legnagyobb egynapos bullish rally-ját. Az olaj továbbra is jó ajánlatot tett a 41,00 dollár közepi szint körül, mivel a COVID-19 oltás reményei és Joe Biden győzelme fokozta a piaci kereskedelem hangulatát és a nyersolaj körüli keresleti hangulatot. A fekete arany piacok azonban továbbra is örömet szereznek egy esetleges oltás megjelenésének reményében, és mindent újra normális helyzetbe hoznak. Időközben a nyersolaj árának növekedése tovább erősödött, miután az Amerikai Kőolaj Intézet (API) a november 6-án véget érő héten jelentette az 5,177 millió hordó nyersolaj készletek jelentős csökkenését. Ettől eltekintve a a fekete aranyat tovább javították a legfrissebb jelentések, amelyek arra utalnak, hogy az OPEC + fontolóra veszi a termeléscsökkentési megállapodás késleltetését annak érdekében, hogy csillapítsa a lezárások növekvő hatását.

A kőolajárak növekvő torzulásának oka a kínai adatokkal is összefüggésbe hozható, amelyek azt mutatják, hogy a készletek az elmúlt hetekben jelentősen csökkentek, mivel a hazai gazdaság fellendült, ami viszont további lendületet adott a globális olajkereslet körüli hangulatnak. . Eközben a széles alapú amerikai dollár árfolyam-elfogultságát is az egyik kulcsfontosságú tényezőnek tekintették, amely a kőolaj árát magasabbra tartotta, mivel az olaj ára fordítottan összefügg az amerikai dollár árával. Ezzel szemben az Egyesült Államokban és Európában a fokozódó COVID-19 járvány miatti fokozódó aggodalmak kulcsfontosságú tényezővé váltak, amely fedezetet nyújt a nyersolaj további esetleges nyereségének fedezetében. Jelenleg a WTI nyersolaj 41,80-as árfolyamon kereskedik, és 39,42 és 41,83 között konszolidálódik..

Adatszinten a nyerskészlet 5,1 millió hordóval csökkent, szemben az Amerikai Kőolaj Intézet adatainak 900 000 hordós sorsolásra vonatkozó előrejelzéseivel. Érdemes felidézni azt is, hogy a kőolajkészletek az előző héten 8 millió hordóval csökkentek. Tehát ez tekinthető a sorozat második nagy sorsolásának.

Mint már említettük, a piaci kereskedelemnek sikerült megnövelnie az előző napi jó teljesítményt, és a nap korai ázsiai ülésszakán továbbra is zölden villogott. Ennek eredményeként a piaci hangulatot támogatta az erősen fertőző koronavírus elleni potenciális vakcina iránti uralkodó optimizmus, amely végül növelte a nyersolaj körüli keresleti hangulatot. Érdemes megemlíteni, hogy a Pfizer kísérleti vakcinája – amelyet a BioNTech-lel közösen fejlesztettek ki – több mint 90% -ban hatékony volt a COVID-19 fertőzések visszaszorításában. Az állítás azonban a Pfizer nagyszabású klinikai vizsgálatai során a koronavírussal fertőzött első 94 ember adatain alapult..

Ennek eredményeként a széles alapú amerikai dollár nem tudott pozitív tapadást elérni, és aznap alacsonyabbra fordult, mivel továbbra is kétségek merülnek fel a COVID-19 globális gazdasági fellendülésével kapcsolatban. Emellett a kockázatos piaci hangulat, amelyet a rendkívül fertőző koronavírus esetleges oltásával szembeni optimizmus támaszt alá, szintén fontos szerepet játszott a biztonságos menedékjellegű amerikai dollár aláásásában. Az amerikai dollárban bekövetkezett veszteségek azonban olyan kulcsfontosságú tényezővé váltak, amely korlátozza a nyersolaj további veszteségeit, mivel az olaj ára fordítottan összefügg a zöldhátas árával. Időközben 92,707-nél az amerikai dollárindex, amely a dollárindexet követi egy vödör egyéb valutával szemben, leesett.

A tó túloldalán a nyersolaj növekedésének oka a legfrissebb jelentésekkel is összefüggésbe hozható, amelyek a kínai kőolajimport erőteljes javulását javasolják, ami végül további támogatást adott az energiapiacnak. Érdemes felidézni, hogy a kínai készletek jelentősen csökkentek az elmúlt hetekben, amikor a hazai gazdaság fellendült. Ettől eltekintve a fekete arany körüli bullish hangulatot tovább erősítették a legfrissebb jelentések, amelyek szerint az OPEC + fontolóra veszi a termeléscsökkentési megállapodás késleltetését annak érdekében, hogy csökkentse a lezárások növekvő hatását..

Medve oldalon a nyersolaj árának növekedését a globális gazdasági fellendüléssel kapcsolatos kétségek korlátozták, az USA-ban és Európában fokozódó koronavírus (COVID-19) aggodalmak nyomán. A legfrissebb jelentés szerint a COVID-19 esetek előfordulása még mindig nem mutatja a lassulás jeleit, különösen az Egyesült Államokban és Európában, ami azt eredményezi, hogy egyes európai országok, például az Egyesült Királyság és Franciaország korlátozó intézkedéseket vezetnek be, például zárolásokkal. és kijárási tilalom. Az Egyesült Államok frontján a megye a 4. egymást követő napot regisztrálta, több mint 100 000 új fertőzéssel, és Kaliforniától a középnyugati és a mexikói határig terjedő hullámokkal. Figyelembe véve a jelenlegi koronavírus-helyzetet Európában és az Egyesült Államokban, a Nemzetközi Energiaügyi Igazgatóság (IEA) energiapiacokért és biztonságért felelős igazgatója azt mondta, hogy az új lezárási intézkedések rontják a globális olajkereslet kilátásait, amelyek hajlamosak korlátozni bullish sorozatát.

Aznapi fontosabb adatok / események hiányában a piaci kereskedők az amerikai ösztönző csomagot körülvevő folyamatos drámára figyelnek. Időközben a kockázati katalizátorok, mint például a geopolitika és a vírusproblémák, a Brexitről sem megfeledkezve, szintén kulcsfontosságúak a friss irány figyelemmel kísérésére. Sok szerencsét!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map