A WTI kőolaj alacsonyabbra süllyed, 47 dollárra – felfelé a trendvonal támogatja

A keddi ázsiai kereskedési ülés során az WTI A kőolaj árai nem tudták megállítani az előző napi veszteségsorozatot, 47,50 és 48,00 dollár közötti hullámzó tartományban hevertek, mivel az új koronavírus új törzsének gyors terjedése az Egyesült Királyságban arra késztette több országot, hogy zárják le határaikat a brit utazók előtt, és teherszállítás, ami viszont felkeltette az aggályokat az üzemanyag iránti kereslet miatt, és hozzájárult a kőolaj veszteségéhez. Az olajár súlyos veszteségeinek oka a kedvezőtlen piaci hangulatnak is tulajdonítható, amely általában aláássa a magasabb hozamú kőolajárakat.

A piaci kereskedelem hangulatát azonban a Brexit bizonytalansága és az új koronavírus (COVID-19) variáns által kiváltott félelmek is nyomás alá helyezték..

Eközben a széles alapú amerikai dollárnak sikerült megőriznie az előző napi bullish elfogultságát, továbbra is zölden villogott, ami szintén az egyik kulcsfontosságú tényező volt, amely nyomás alatt tartotta a nyersolaj árát, mivel az olaj ára fordítottan kapcsolatban az amerikai dollár árával.

Jelenleg a nyersolaj 47,66 dolláron kereskedik, és 47,59 és 47,97 között konszolidálódik. A piaci kereskedési hangulat nem tudta megállítani az előző napi bukfenc mozdulatait, és továbbra is depressziós maradt az ázsiai korai ülésszak alatt, mivel az Egyesült Királyságban féktelenül terjedő új COVID-19 törzs arra kényszerítette az országokat, hogy új bezárásokat és korlátozott utazási kényszert vezessenek be, ami természetesen a friss üzemanyag iránti igényeket váltotta ki. A legfrissebb jelentés szerint a COVID-19 vírus új törzséről már beszámoltak olasz betegeknél, míg Andrew Cuomo New York-i kormányzó úgy véli, hogy ez már New Yorkban kering, ami további korlátozásokhoz vezethet a mozgásban. Azt is meg kell jegyezni, hogy néhány ázsiai ország, mint India, Pakisztán, Oroszország, Jordánia és Hong Kong, szintén felfüggesztette az Egyesült Királyságból érkező utazásokat, ami további aggodalmakat vetett fel az üzemanyagigény miatt. Ezeket a lépéseket azután követték, hogy a brit kormány figyelmeztetett arra, hogy a COVID-19 vírus ezen mutációja sokkal gyorsabbnak tűnt, mint a korábbiak.

Az olajpiac jelenlegi állapotának mérlegelésekor az orosz miniszterelnök-helyettes és volt energiaügyi miniszter, Alekszandr Novak elmondta: „Havonta találkozunk, mert úgy gondoljuk, hogy a piac még mindig nem állt helyre, és továbbra is rendkívül ingatag. Gyakorlati megközelítést kell alkalmaznunk, és gyorsabban kell tudnunk reagálni. ”

Ettől eltekintve a megállapodás nélküli Brexit és a tartós kínai-amerikai küzdelem félelmei is nehezítették a kockázati hangulatot, amely végül aláássa a magasabb hozamú nyersolaj árát. Érdemes felidézni, hogy Donald Trump amerikai elnök úgy döntött, hogy tucatnyi kínai vállalatot, köztük az ország legfontosabb chipgyártóját, az SMIC-et felveszi a kereskedelmi osztály fekete listájára.

Viszont a széles alapú amerikai dollárnak sikerült megőriznie az előző napi gyarapodási sávot, és az ázsiai ülés során néhány újabb ajánlatot tett, mivel a befektetők továbbra is inkább a biztonságos menedékhelyű eszközöket részesítik előnyben a kockázatmentes piaci hangulat nyomán. Úgy tűnik azonban, hogy az amerikai dollár nyereségét nem befolyásolja az amerikai ösztönző törvényjavaslat előrehaladása, amely általában aláássa az amerikai valutát. Mint már említettük, az ösztönző csomag előrehaladása megerősítést nyert, miután az amerikai házelnök, Nancy Pelosi elmondta: „A kongresszusi demokraták megállapodást kötöttek a republikánusokkal és a Fehér Házzal a koronavírus sürgősségi mentesítéséről és az omnibusz-csomagról, amely sürgősen szükséges pénzeket biztosít az életmentéshez. és az amerikai nép megélhetése. ” Ezáltal a zöldháttér nyeresége alacsonyan tartotta a kőolaj árát, mivel az olaj ára fordítottan összefügg az amerikai dollár árával. Eközben az amerikai dollárindex, amely a dollárindexet követi egy másik valuta vödörével szemben, 90.145-re emelkedett.

A bullish oldalon az amerikai kongresszus tagjai jelenleg a 900 milliárd dolláros segélycsomagról és az 1,4 billió dolláros omnibus kormányzati kiadási számláról szavaznak, a legtöbb döntéshozó a zökkenőmentes átmenetet támogatja. A segélycsomag fokozódó reményei azonban segítenek a piaci hangulat szempontjából a mélyebb veszteségek korlátozásában. Ezenkívül a veszteségeket az Európai Gyógyszerügynökség észrevételei is korlátozták, amelyek arra utalnak, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a nemrég kifejlesztett vakcinák nem működnének az új koronavírus-variánssal. Emellett Boris Johnson brit miniszterelnök is megmutatta hajlandóságát a 11. órás Brexit-erőfeszítések megvalósítására.

Napi támogatás és ellenállás

S1 46,68

S2 47,83

S3 48.54

Forgatópont 48.99

R1 49,7

R2 50,14


R3 51,29

Az US Oil 46,75-ös szinten kereskedik, és 46,25-nél kap támogatást, amelyet egy emelkedő trendvonal meghosszabbít. A négy órás időkereten az US Oil nehéz idõszakkal néz szembe bullish trendjének folytatása szempontjából; ezért számíthatunk egy éles eladásra a 46,30-as támogatás csökkenésénél, ami a következő 45,80 és 45,11 támogatási szint felé vezethet. Ezzel szemben az ellenállás 47,95-nél marad. Sok szerencsét!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map