A WTI kőolaj nem áll le veszteségsorozatán, és öt hónapos mélypontot ér el!

A pénteki kora-ázsiai kereskedés során a WTI nyersolaj ára nem tudta megállítani az elmúlt két nap meddő elfogultságát, és öt hónapos mélypontra esett a 35,00 dolláros szint körül, mivel a koronavírus-esetek újabb globális emelkedésétől tartanak és az USA nyerskészleteinek meglepően nagy heti növekedése nyomás alatt tartotta az energiapiacot. Ettől eltekintve a líbiai kínálat újrakezdése és egy norvég üzlet is jelentős tényezőként tekinthető az olajárak nyomás alatt tartására.

A tó túloldalán az amerikai koronavírus-mentesítési csomaggal kapcsolatos megállapodás hiányában elért haladás további bearish nyomást adott a kőolaj árának. Eközben az Egyesült Államok és Kína közötti geopolitikai feszültségek miatti aggodalmak nyomás alatt tartják a piaci kereskedelem hangulatát, ami bearish hatással van a nyersolaj árára. A széleskörű amerikai dollár erőssége, amelyet a piaci kockázatvállalási kedv támogat, szintén nagy szerepet játszott az olajárak aláásásában, mivel az olaj ára fordítottan összefügg az amerikai dollár árával. Jelenleg a nyersolaj 36,08 dolláron kereskedik, és a 34,93-37,77 közötti tartományban konszolidálódik.

A növekvő számú COVID-19 eset megerősítette a zárolási korlátozásokat Európa-szerte, ami az USA-ban és világszerte tapasztalható gazdasági fellendülés kilátásaival kapcsolatos aggályokat táplálja. A legfrissebb jelentés szerint Németország és Franciaország új intézkedéseket jelentett be a vírus terjedésének visszaszorítására, ami viszont aláássa a kőolaj iránti keresletet. Másutt az Egyesült Királyság ugyanazon az úton indul, miközben Olaszország, Spanyolország, Portugália és Lengyelország is új csúcsokat regisztrált a napi esetek tekintetében.

Sőt, a kőolajárak körüli bearish hangulatot tovább erősítette a váratlanul nagy amerikai nyersolajkészlet a múlt hétre, amint arról az Energetikai Információs Igazgatóság előző nap beszámolt, és amely a csökkenő üzemanyag-keresettel kapcsolatos aggodalmakat támasztotta alá a romló helyzetben. a COVID-19 globális terjedése, amely aláássa a nyersolaj árával kapcsolatos hangulatot. Adatszinten a kőolajkészletek 4,3 millió hordóval nőttek, szemben az 1,23 millió hordós növekedésre vonatkozó várakozásokkal. Ez egy héttel azután következik be, hogy a kőolajkészletek 1 millió hordóval csökkentek. Ennek eredményeként a nyersolaj ára az egyik napról a másikra körülbelül 5% -kal zuhant, a hordónkénti 40 dolláros kulcs alatt maradt.

A vírusproblémák mellett a befektetők körében az óvatosság kialakulásának oka összefüggésben állhat az amerikai gyártmányú rakéták Tajvan felé történő esetleges értékesítésével kapcsolatos tartós amerikai és kínai küzdelemmel is, amely folyamatosan gyorsul. A másik oldalon az amerikai elnökválasztás eredményével kapcsolatos uralkodó bizonytalanság is tompította a piaci hangulatot. A legfrissebb jelentés szerint a nemzeti közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a demokrata rivális Joe Biden vezet a republikánus köztársasági elnök, Donald Trump felett.

Az USD fronton a széles alapú amerikai dollárnak sikerült fenntartania a győzelmi sorozatát az előző munkamenet során, mivel a kereskedők a jelenlegi piaci hangulat miatt továbbra is a biztonságos menedék eszközeit részesítik előnyben. Az amerikai dollár növekedését azonban tovább erősítették a vártnál erősebb amerikai GDP-adatok, amelyek arra hivatkoztak, hogy a világ legnagyobb gazdasága 33,1% -os éves ütemben bővült 2020 harmadik negyedévében. Azonban a bullish az amerikai dollárt nem befolyásolta az erősödő politikai bizonytalanság, a közelgő, november 3-i amerikai elnökválasztás előtt. Az amerikai dollárban elért nyereség azonban rövid távú vagy ideiglenes lehet, az aggodalom miatt, amelyet az USA gazdasági fellendülése okozhat. a koronavírus esetek újjáéledése miatt meg kell állni. Emellett a zöldháttér nyereségét tovább fokozta az előrelépés hiánya az amerikai ösztönző csomag kapcsán, amely óvatos hangulatba hozta a kereskedőket. Így az amerikai dollárban elért nyereség vált a kulcsfontosságú tényezővé, amely nyomás alatt tartja a nyersolaj árát, mivel az olaj ára fordítottan összefügg az amerikai dollár árával. A zöldháttér nyeresége azonban nyomás alatt tartotta az olajat. Eközben a dollárindex, amely a dollárt 6 fő valuta kosarához viszonyítja, 93,955-nél áll.

A tó túloldalán a nyersolaj veszteségeinek oka a líbiai termelés újraindulásával is összefüggésbe hozható, mivel az ország több hónapos blokád után kezdi bővíteni termelési / export kapacitását..

Éppen ellenkezőleg, Szaúd-Arábia és Oroszország jelezte hajlandóságát kiterjeszteni olajkitermelés-csökkentését és elhalasztani a tervezett növekedéseket, amikor november végén találkoznak az OPEC + partnereikkel folytatott tárgyalásokra, ami segíthet az olajárak mélyebb veszteségeinek korlátozásában. A jövőre nézve a piaci kereskedők figyelemmel kísérik az USD mozgását, a főbb adatok / események hiánya közepette. Emellett a kockázati katalizátorok, mint például a geopolitika és a vírusok, nem szabad megfeledkezni a Brexitről, szintén kulcsfontosságúak a friss irány figyelembevételéhez. Sok szerencsét!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map