A WTI nem terjeszti ki az előző napi bullish elfogultságot – alapvető kilátás!

A szerdai kora-ázsiai kereskedés során az WTI A nyersolaj árai nem tudták meghosszabbítani az előző napi győzelmi sorozatukat, és néhány friss ajánlatot közelebb vittek a 41,00 dolláros szinthez, főként az Egyesült Államok nyerskészleteinek a vártnál nagyobb növekedése után, amely azonnal félelmet váltott ki a gyenge üzemanyagigénytől és hozzájárult a nyers veszteségekre. Ettől eltekintve a globális gazdasági fellendülés miatti megújult aggodalmak, a növekvő számú COVID-19 eset közepette, aláássák az olajigényt, és alacsonyabbra húzzák az olajárakat.

Az amerikai COVID-19 segélycsomag késedelme szintén lefelé irányuló nyomást gyakorolt ​​a nyersolaj áraira. A tó túloldalán a Kína és néhány olyan jelentős ország, például az Egyesült Államok közötti geopolitikai feszültségek is vezető szerepet játszottak a nyersolaj árának aláásásában. Másrészt a széles alapú amerikai dollár friss, bullish tendenciája, amelyet a kockázatmentes piaci hangulat váltott ki, további terhet rótt a kőolaj áraira, mivel az olaj ára fordítottan kapcsolódik a kőolaj árához. Amerikai dollár.

Éppen ellenkezőleg, az Egyesült Királyság és az Európai Unió között a Brexit-kereskedelemről folytatott pozitív tárgyalások kulcsfontosságú tényezővé váltak, amely segít korlátozni a nyersolaj mélyebb veszteségeit. Időközben a nyersolaj veszteségeit némileg korlátozta az a remény, hogy az OPEC és szövetségesei elhalasztják az olajtermelés januárra tervezett növekedését. Jelenleg a nyersolaj ára 41,20 dollár, a konszolidáció pedig 41,08 és 41,4,2 között van

A vártnál nagyobb amerikai nyersolajkészlet-növekedés alacsonyabbra húzta a nyersolaj árát, mivel félelmeket váltott ki az üzemanyag-kereslet lassú fellendülésétől és a potenciális kínálati zsúfoltságtól. Adatszinten az American Petroleum Institute (API) egyik napról a másikra bejelentette, hogy az amerikai nyersolajkészletek 4,2 millió hordóval nőttek a múlt héten, szemben az elemzők várakozásaival az 1,7 millió hordó felépítésére..

Ettől eltekintve az Egyesült Államokban, Európában és néhány jelentős ázsiai országban, köztük Japánban a COVID-19 esetek számának növekedésétől való félelem folyamatosan táplálja a globális gazdasági fellendülés miatti aggodalmakat, ami aláássa a nyersolaj árát. A legfrissebb jelentés szerint az USA folyamatosan rekordszámú jelentést tesz az új COVID-19 esetekről, a kórházi ápolási arányról és a halálesetekről. Az Egyesült Királyságban, Európában és Japánban is regisztrálták a legtöbb esetet, világszinten körülbelül 54,8 millió esetet, ami viszont a nemzeti gazdaságok újabb fordulójának irányába tolja a nagyobb gazdaságokat. A legfrissebb frissítések azt sugallják, hogy Tokió riasztási szintjét a lehető legmagasabbra emelik, annak érdekében, hogy megfékezzék a vírus terjedését. Ez pedig lefelé irányuló nyomást gyakorolt ​​a piaci kockázati tónusra, és hozzájárult az olajárak csökkenéséhez.

Másutt, az Egyesült Államokban, a kőolaj árának aláásásában is nagy szerepet játszik a kongresszus elmulasztása az ösztönző csomaggal kapcsolatos fontosabb támpontok felajánlásában. Időközben az Egyesült Államok és Kína közötti növekvő feszültségek továbbra is felgyorsultak, ami végül további nyomást gyakorolt ​​a piaci hangulatra, hozzájárulva a nyersolaj veszteségéhez..

Ennek eredményeként a széles alapú amerikai dollárnak sikerült kiterjesztenie az egyik napról a másikra tartó bullish elfogultságát, további ajánlatot téve a napra, a kockázat nélküli piaci hangulat közepette, amely általában a biztonságos amerikai menedékhelyet támasztja alá. A zöldhátvédő előnyei azonban rövid életűek vagy átmenetiek lehetnek, az USA-ban súlyosbodó koronavírus (COVID-19) állapotok és az amerikai COVID-19 segélycsomag kiadásának késedelme közepette, amely a gazdasági lassulástól való félelmeket idézi. Erre a kevésbé pozitív amerikai kiskereskedelmi értékesítési adatok közzététele után volt példa. Így az amerikai dollárban elért nyereség szintén kulcsfontosságú tényező lehet, amely a kőolaj árát alacsonyan tartotta, mivel az olaj ára fordítottan összefügg az amerikai dollár árával. Ugyanakkor az amerikai dollárindex, amely a dollárindexet követi egy vödör egyéb valutával szemben, 94.037-re emelkedett.

A kiskereskedelmi forgalom 0,3% -kal nőtt a múlt hónapban, ami kevesebb volt, mint a konszenzus szerint 0,5% -os növekedés. A szeptemberi kezdeti 1,9% -os növekedést 1,6% -ra módosították, a Kereskedelmi Minisztérium szerint.

Éppen ellenkezőleg, az Egyesült Királyság és az Európai Unió között a Brexitről folytatott pozitív tárgyalások kulcsfontosságú tényezővé váltak, amely segít korlátozni a nyersolaj mélyebb veszteségeit. A legfrissebb jelentés szerint Franciaország enyhén halad a halászati ​​igényei felett, és ennek eredményeként az Egyesült Királyság és az Európai Unió (EU) közelebb kerülnek a Brexit-kereskedelemhez.

Előretekintve a kereskedők figyelni fogják az Egyesült Államok lakhatási és az aussi foglalkoztatási változás adatait. Addig a kockázati katalizátorok, mint például a koronavírus-frissítések és az oltások, nem veszítik el helyüket. Sok szerencsét!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map