Az amerikai dollár továbbra is negatív, a svájci frank és a jen a Buck ellen nyer. Az NFP megmenti a bakot a jövő héten?

Sziasztok, kereskedők! Vasárnaponként általában alig várom a piacok nyitását. Olyan vagyok, mint egy 7 éves fiú új kerékpárral egy nagyon esős napon. Addig nem tudom kipróbálni az új trükköimet, amíg az eső leáll. Frusztráló…

Legalább tudjuk, hogy a piacok nem vezetnek sehova, és ezen a héten nagyszerű kereskedési lehetőségeket kínálhat. Jövő héten megvan a várva várt amerikai Nonfarm Payrolls szám, és természetesen sok más gazdasági hír is van.

A piacok az utóbbi időben kissé ingatagak voltak, és az ellentrend mozdulatai, amelyeket sok eszköznél láttunk, a szokásosnál is nagyobb kihívást jelentettek a kereskedelemben..

 

USA dollárindex – A zöldhátvéd küzd

Az egyik ellentrendi lépés, amellyel találkoztunk, az amerikai dollár indexen található, amely élesen korrigálta az alacsonyabb szintet. Mint azt Ön is tudja, az amerikai dollár messze a legjelentősebb valuta a globális piacon. Kulcsfontosságú szerepet játszik a globális kereskedelemben, és a világ meghatározó tartalékvalutája is. Amikor a dollár értéke emelkedik vagy csökken, a pénzügyi világ tudomásul veszi, és nekünk is ezt kellene tennünk. Nézzük meg az amerikai dollár index napi grafikonját:

US Dollar Index napi grafikon

Nagyon fontos megjegyezni, hogy ez az eszköz jó néhány kereskedési nap alatt nem kereskedett a 20 napos exponenciális mozgóátlaga felett. Ez azt mutatja, hogy ezt a visszahúzást komolyan kell venni. Észre fogja venni, hogy a korábbi visszahúzások alig-alig töltöttek el időt a 20-EMA alatt, és a 20-EMA jó ideig támogatóként működött, mire ez a közelmúltbeli meredek csökkenés bekövetkezett..

Valami, ami a bullish résztvevők számára is komoly aggodalomra ad okot, az az erős medvegyertya, amelyet a múlt héten kedden nyomtattak ki. Jelöltem a következő táblázaton:

US Dollar Index napi grafikon

Ha alaposan megvizsgálja ezt a táblázatot, akkor látni fogja, hogy ennek az erős medvés gyertyának a testén a legnagyobb a test összes gyertyája. A méret számít, ha a gyertyatartó elemzéséről van szó. Nem lennék meglepve, ha látnánk, hogy néhányan követik ezt a medvés lendületet a következő héten.

A „Fontos lengési szint” jelöléssel ellátott kék zóna fontos fókuszpont, amely jó eséllyel tesztelhető a következő egy-két hétben. Ha a medvéknek sikerül legyőzniük ezt a szintet, akkor nagyobb korrekció lehet a kezünkön. Ez megtörné a magasabb lengésszintek meglévő sorozatát. Ne feledje, hogy a magasabb lengéscsúcsok és mélypontok az egészséges emelkedés jellemzői.

Nézzünk meg néhány devizapárt …

 

USD / CHF – Alsó és alsó irány

USD / CHF napi grafikon

Ez a pár nagyjából megegyezik az amerikai dollár indexével, és a rövid távú kilátások nagyon csökkenőek. Nem lennék meglepve, ha hamarosan elérné a 200 napos mozgóátlagot, ami a következő fontos cél.

Jó lenne megvárni egy ütést ezen a puha támaszónán keresztül, majd röviden belépni például a 20-EMA retracementjén. Keressen egy kedvező gyertyatartó formációt a rövid bejegyzés megerősítéséhez, például egy csapot, amely elutasítja a 20-EMA-t a napi grafikonon vagy akár egy 4 órás diagramon.

 

USD / JPY – Eladási szint jó

USD / JPY napi diagram

Már röviden beírtam ezt a párost. A csütörtöki elutasító gyertya hatótávolsága kisebb, mint ami ideális, de elutasította a 20-EMA-t, ami jó eladási jelet eredményez. A pénteki gyertya alacsonyabban záródott, mint nyitva, ami még vonzóbbá teszi ezt a beállítást.

A jelenlegi ár jó belépési szint lehet. A stop elhelyezésnek néhány pip magassága legyen a csütörtöki csúcs felett. Nézze meg a következő táblázatot:

USD / JPY napi diagram

A másik lehetőség az lenne, ha a csütörtöki gyertyát 50% -ban visszavennék, ami nagyjából a 20-EMA jelenlegi szintjén van..

Most ez a mai napra elegendő FX, nézzünk meg néhány más eszközt:

 

Dax – A Bikák nem hátrálnak

Dax napi diagram

Jelenleg hosszú pozícióban vagyok a Dax-on, és várom az ár magasabb kereskedését. Minden jól néz ki a bikák számára, és jelenleg nincs technikai ok kételkedni ebben a trendben.

A medvék nemrég lökték le ezt a párost a 20-EMA-ra, de nem tudták fenntartani az eladási lendületüket. Az ár gyorsan újra felemelkedett, ami remek csapos elutasítást eredményezett a mozgó átlag felett.

Az ilyen konszolidációkkal az ár általában magasabbra tör, ha az előző irány felfelé haladt. Lássuk, sikerül-e elérnünk ezt a szünetet az előttünk álló héten.

 

WTI kőolaj – továbbra is támogatott

A WTI nyersolaj napi grafikonja

A bikák keményen küzdöttek azért, hogy a West Texas Intermediate nyersolaj ára a 20 napos exponenciális mozgóátlag felett maradjon. Ez a piac jelenleg kissé változó, de a pénteki nagy bullish gyertya arra utal, hogy hamarosan friss éves csúcsokat láthatunk. Egy 54 dollár fölötti szoros cég jelezheti, hogy a bikák készek továbbjutni ezekre az új csúcsokra.

 

hírek

Holnap meglehetősen csendes nap a gazdasági hírekkel kapcsolatban. Csak függőben lévő otthoni értékesítéseink vannak GMT 15:00 órakor.

Tartson velünk a további piaci elemzésekhez, és sok sikert a kereskedéshez ezen a héten!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map