Az amerikai ülésszak Forex rövid ismertetése, június 18. – Az Euro megbukik Draghi kommentárjaival kapcsolatban a kamatcsökkentésekről

A világ legtöbb fejlett / nagy országának gazdasági adatai az elmúlt hónapokban egyre gyengébbek lettek, mivel a globális gazdaság az idei első negyedév rövid távú javulása után újabb ugrást mutatott a lefelé. Ma a lakásárak 3,0% -kal csökkentek Ausztráliában az első negyedévben, ami az ötödik egymást követő negyedéves csökkenés. Tegnap este kiadták a monetáris politikai jegyzőkönyveket is, amelyeket nem ellenőriztem, de feltételezem, hogy azok dovishok voltak, mivel az RBA ezen a találkozón csökkentette a kamatlábakat. AUD / USD ma reggel alacsonyabb volt, ami megerősíti az RBA dovish elfogultságát.

Bár a meglepetést ma Mario Draghi és az Európai Központi Bank okozta. Draghi elfogadta az euróövezet jelenlegi gazdasági zuhanását, és aggodalmának adott hangot az infláció miatt, ami nem volt túl meglepő a múlt hónapban a központi fogyasztói árindex (fogyasztói árindex) 1,0% alatti csökkenése és az inflációs várakozások csökkenő tendenciája után. . Szerinte további ösztönzésre van szükség, ha a gazdaság nem javul, ami úgy tűnik, hogy nem fog, és a kamatcsökkentéseket említette az EKB egyik fő eszközeként. Az euró ezek után a vélemények után elmerült, ami feltételezésem szerint az EKB mellett szól, de Donald Trump válaszolt ezekre a megjegyzésekre, az EKB-t hibáztatva. Bár azt hiszem, hogy a tweet a FED-re irányult, amely szerdán ülésezik.

Európai ülésszak

 • Az eurózóna ZEW gazdasági hangulata – A gazdasági hangulat a tavalyi év során romló tendenciát mutat, novemberben -22 pontot ért el, de azóta javulni kezdett, és áprilisban ismét pozitívvá vált a hangulat. De ez nem tartott sokáig, mivel a hangulat a múlt hónapban ismét negatívra fordult, -1,6 pontra esett. Ebben a hónapban várhatóan romlott és -3,6 pontra esett vissza, de a német ZEW gazdasági hangulatának korábban közzétett nagy -21,1 pontra történő visszaesése után a piac felkészült az eurózóna számának újabb nagy csökkenésére. Ez történt, és az eurózóna ZEW gazdasági hangulata -20,2 pontra esett, így Mario Draghi igaza volt, hogy aggódik.
 • Az eurózóna végső CPI-inflációja – Az infláció az eurózónában is gyengülő tendenciát mutat, mint a világ többi részén, de áprilisban ugrást láttunk, bár ez nem volt valós, mert az árakat erősen befolyásolta az adott hónap húsvéti hétvégéje. Májusban az infláció ismét gyengévé vált, és a fő fogyasztói árindex (fogyasztói árindex) 1,2% -ra esett vissza 1,7% -ról, míg az alapvető CPI 0,8% -ra csökkent az áprilisi 1,3% -ról. A végső olvasatot ma reggel tették közzé, és nem mutatott változást az előzetes olvasathoz képest, így Európában az infláció valóban lefelé halad.
 • A Draghi megemlítések visszahúzzák az árfolyamot – Draghi sintra beszédét ma reggel tették közzé azzal a címsoros megjegyzéssel, miszerint a kamatcsökkentés további része a jegybank eszköztárának része. A QE-nek továbbra is jelentős a tere, a QE-határértékek az EKB szembesülő esetleges eseményekre vonatkoznak. Ha a kilátások nem javulnak, további ösztönzésre van szükség, a negatív ráta nagyon fontos eszköznek bizonyult, és a következő negyedévekre vonatkozó mutatók az elhúzódó puhaságra utalnak. Az EKB javíthatja az előrehozási útmutatást elfogultságának és feltételességének kiigazításával, hogy figyelembe vegye az infláció kiigazítási pályájának változásait. Az elkövetkező hetekben megvitatjuk, hogyan lehet eszközeinket az árstabilitást fenyegető kockázat súlyosságához mérten adaptálni.
 • Az Ifo csökkenti a GDP növekedését Németország számára – Az Ifo ma ismét 1,7% -ra csökkentette a Németország 2020-as GDP-növekedési előrejelzését a korábbi 1,8% -ról. A 2019-re vonatkozó GDP-előrejelzés változatlan maradt, bár 0,6% volt, ami meglehetősen alacsony. Megemlítették az ipari szektor gyengeségét a munkaerőpiacra és a hazai gazdaságra átterjedve, ami Németország előtt olyan nehéz időket vár.

Amerikai ülésszak

 • Trump elvesz egy dzsabit az EKB-nál, de a FED-et célozza meg – Donald Trump amerikai elnök tweetelt, amint felkelt, miután Draghi ma reggeli megjegyzései után sokkal alacsonyabban látta az [] EUR / USD] -et. Itt van a tweetMario Draghi most jelentette be, hogy további ösztönzés jöhet, ami azonnal leesett az euróval a dollárral szemben, így igazságtalanul megkönnyítette számukra az USA-val való versenyt. Évek óta megúszják ezt, Kínával és másokkal együtt ”. És rögtön utána egy újabb tweet: Adu
 • Merkel megfenyegeti Iránt, ha Irán nem tartja fenn a nukleáris paktumot – Angela Merkel német kancellár ma úgy kommentálta Iránt, hogy következményei lesznek, ha Irán nem tartja helyben az nukleáris paktumot. Mindent meg kell tennünk a helyzet békés megoldása érdekében. Az Egyesült Államok növelte a katonai jelenlétet a régióban, így a dolgok itt is eszkalálódnak.
 • Kanadai feldolgozóipari értékesítés – A feldolgozóipari értékesítés Kanadában az elmúlt öt hónapból háromban negatív volt, de a múlt hónapban közzétett jelentés márciusban tisztességes, 2,1% -os ugrást mutatott, amelyet ma magasabbra, 2,6% -ra módosítottak. A mai jelentés várhatóan áprilisban újabb, 0,6% -os növekedést mutatott, de az eladások 0,6% -kal csökkentek. Az új megrendelések szintén negatívak voltak abban a hónapban -1,4% -kal szemben a korábbi 2,5% -kal szemben, amelyek magasabbra módosultak + 1,5% -ról.
 • Trump ismét tweetel, ezúttal Kínáról – Volt némi aggodalom, hogy a találkozóra egyáltalán nem kerül sor. A remény az, hogy a kereskedelmi tárgyalások újrakezdődnek az üzlet felé. De Trump meglehetősen pozitív tweetet tett közzé az ügyben, így itt megy:
 • trombita tweet

Mogorva EUR / USD

 1. A trend ismét medvére vált
 2. Az alapok dovishok
 3. Az EKB ma még galádabbá vált
 4. Az MA-k lefelé nyomják az árat

Az 50 és a 20 SMA lenyomja az árat

Az EUR / USD meglehetősen bullish volt az előző két hétben, mivel az USD az elmúlt hónapokban az USA lágyabb gazdasági adatai alapján csökkenő tendenciát mutatott. De ennek a párnak a nagyobb mértékű csökkenő tendenciája ismét folytatódott, és az alapok folyamatosan romlanak az euró esetében, például a ZEW gazdasági hangulatának nagy csökkenése, amelyet ma reggel Németország és az euróövezet látott. Az EKB ma még dovnyábbá vált, ami az idei év kamatcsökkentésére utal, és ez a pár 60 mag körül veszített. Egy kisebb visszajelzést tett fel magasabbra, ami jó lehetőség az eladásra, mivel a mozgó átlagok gyorsan közelednek.

Következtetésképpen

Donald Trump ma a nap elején kezdte a napot, és az EKB-ban elütötte a dovish fordulatot, ami az eurót és az európai tőzsdéket magasabbra tette. Trump utálja, hogy a FED kamatcsökkentési ciklust folytatott, ezért a mai tweetek inkább a holnap ülésező FED-et célozzák meg, mint az EKB. Tehát arra számítok, hogy a FED is valamiféle dovishnak tűnik, de nem vagyok biztos a júliusi kamatcsökkentésben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map