Az árupénzek vezetik a csomagot az előttünk álló hétre

A múlt héten a kanadai dollár visszavágott és visszaszerezte a közelmúltbeli veszteségeinek egy részét az amerikai dollárral szemben. Az amerikai dollár nagyon erős volt az utóbbi időben, és ha megnézzük a múlt heti teljesítményét, akkor meglehetősen lenyűgöző, hogy a kanadai dollár körülbelül 55 magasságot tudott megszerezni a Buck ellen. Ez nem tűnik semmi jelentősnek, de ha figyelembe vesszük néhány másik fő valuta veszteségeit a dollárral szemben, akkor mindenképpen figyelembe kell venni. Például az euró a múlt héten mintegy 210 magot veszített az amerikai dollárral szemben, a japán jen pedig több mint 130 magot adott vissza. A font körülbelül 215, a svájci frank körülbelül 115 pipot veszített.

 

Az olaj ára mérsékelten emelkedett a múlt héten, ami valószínűleg hozzájárult a kanadai dollár nyereségéhez. Ezen a héten nagyon fontos eseménykockázataink vannak, amelyek megmozgathatják a kanadai dollárt, és talán a piaci szereplők már elkezdtek árfolyamot adni még néhány kanadai dollárerősségnek, amelyet a következő hét eseményei eredményezhetnek. Mindezekre az eseményekre kitérünk, de mielőtt oda mennénk, először nézzük meg az USD / CAD néhány technikai szempontját:

 

USD / CAD napi diagram

Ha alaposan szemügyre veszi ezt a diagramot, akkor észreveszi, hogy a pár pár napig a 200 napos mozgóátlag felett kereskedett, de nem tudott tapadást elérni ezen a nagyon fontos technikai mutató felett. Pénteken a pár ismét szilárdan a mozgó átlag alatt zárt, és a kedvenc rövid távú mozgó átlagom, a 20 napos exponenciális mozgó átlag alatt is. Ez a 20-EMA alatt záródó cég azt az ötletet közvetíti, hogy valószínűleg sok vásárlási erőre lenne szükség a bikáktól, hogy rövid távon ismét fölénybe kerüljenek. Ha ezt szem előtt tartja, úgy tűnik, hogy a legkisebb ellenállás útja valóban hátrányos lehet, amikor az elkövetkező hetet nézzük. Nézzünk meg egy USD / CAD óránkénti diagramot:

 

USD / CAD óránkénti diagram

Könnyű belátni a csökkenő lendületet ezen a rövid távú grafikonon. Nézzük meg ugyanazt a diagramot, csak a 20-EMA ábrázolva:

 


USD / CAD óránkénti diagram

Itt a 20-EMA rezisztenciává vált, és az ár az elmúlt két kereskedési nap során többször is visszautasította. Figyelje meg, hogy ezek a 20-EMA-hoz való visszaváltások milyen nagyszerű lehetőségeket kínáltak a pár eladására. Szeretem az ilyen retracementeket, mert nagy valószínűséggel kínálnak kereskedési beállításokat, és elég szoros stop veszteségekkel lehet kereskedni velük.

 

Szerdán a BOC (Bank of Canada) kamatláb-döntése és monetáris politikai jelentése 14: 00-kor (GMT) van. Pénteken 12: 30-kor (GMT) kanadai kiskereskedelmi értékesítési és CPI (fogyasztói árindex) számok vannak. A piaci szereplők figyelni fogják ezeket az eseményeket, de különösen a kamatdöntést és a monetáris politikai jelentést. Ez adhat néhány tippet arra vonatkozóan, hogy a kanadai gazdaság milyen jól halad, és mire lehet számítani a jövőbeni kamatlábak tekintetében. A BOC várhatóan 0,5% -on tartja változatlan kamatlábát. Biztos vagyok benne, hogy a kanadai gazdaság megkönnyebbülést érez az olajár legutóbbi emelkedése miatt. Ne feledje, hogy Kanada nagyon nagy olajtermelő, és az alacsony olajár valóban károsíthatja a kanadai gazdaságot. Nézzünk meg egy olajdiagramot:

 

Az amerikai olaj heti grafikonja

 

Ezt hívjuk inverz fej- és vállmintának, amely fordított minta. Az elképzelés az, hogy a nyakkivágás eltörése kiváltaná a mintát, ami azt jelentené, hogy az olaj ára még tovább emelkedhet. A kanadai dollár szoros összefüggésben van az olaj árával, és ennek a kemény alapanyagnak az emelkedése mindenképpen támogatná a kanadai dollárt.

 

Azok a kereskedők, akik érdekeltek az USD / CAD rövid pozícióiban való részvételben, érdemes megvárniuk, amíg az ár előbb retracementet képez. Ha a közelmúltbeli visszaesést olyan kis időkereten vizsgáljuk, mint egy óránkénti diagram, akkor nyilvánvaló, hogy ez a közelmúltbeli csökkenő lépés kissé meghosszabbodott. Nem szeretem eladni egy pénzügyi eszközt, ha annak ára messze elmarad a 20-EMA-tól, mint jelenleg az USD / CAD-n (óránkénti grafikonon)..

 

AUD / USD

 

A kanadai dollár nem volt az egyetlen fő pénznem, amely a múlt héten az amerikai dollárral szemben profitált. Az ausztrál dollárnak sikerült a hetet mintegy 14 mag nyereséggel zárnia az amerikai dollárral szemben. Most, ahogy korábban említettem ebben a cikkben, az amerikai dollár elég erős volt a múlt héten. Tehát az amerikai dollárnál erősebb volt a múlt héten az Aussie-tól, bár csak kissé erősebb volt, mint az amerikai dollár. Nézzünk meg egy napi diagramot:

 

AUD / USD napi diagram

 

Itt láthatja, hogy a 200 napos mozgóátlag a jelenlegi ár alatt van, ami azt jelenti, hogy a pár emelkedő trendnek tekinthető. Jelenleg ezt a párot nem könnyű kereskedni, mert oldalra mozog. Mindazonáltal azok a kereskedők, akik szeretik a pozíció kereskedést (hosszú távú kereskedést), jó lehetőségeket találhatnak a hosszú kereskedések megnyitására a következő egy-két héten belül. Az év elejétől egy gyönyörű trendvonal van, amely nagyon jól támogatja az árat. Ha ez a támogatás megmarad, akkor további emelkedésekre számíthatunk ebben a párban, különösen, ha az alapok pozitívabbnak tűnnek a régió számára. Nézze meg a következő táblázatot:

 

USD / CAD napi diagram

 

Azt szeretem ezekben a technikákban, hogy a 200 napos mozgóátlag és a zöld trendvonal igazodik. Ez növelheti a támogatási zóna szilárdságát.

 

Jelenleg ennek a párnak a kiskereskedelmi hangulata meglehetősen alacsony, ami azt jelenti, hogy a következő hetekben talán láthatunk még néhány tartományhoz kötött árműködést rajta. Másrészt a devizapiac egy szempillantás alatt megváltozhat. Vannak olyan fontos események, amelyek megmozgathatják az Aussie-t a héten. Az első az új RBA kormányzó úr, Philip Lowe beszéde hétfő este, GMT 21: 10-kor. Ezután az RBA ülésének jegyzőkönyve kedden kora reggel 00: 30-kor lesz a hangsúly. Néhány további esemény, amely a héten megmozgathatja az Aussie-t, az ausztrál foglalkoztatásváltozás és munkanélküliségi ráta, amelyet csütörtök reggel 00: 30-kor kell közzétenni..

 

EUR / USD

 

EUR / USD napi diagram

 

Ez a pár elég agresszívan fogyott az elmúlt héten. A lépés pillanatnyilag kissé túl van hosszabbítva, így bár tetszik ennek a párnak a rövid oldala, szeretnék először egy tisztességes visszavonást látni, mielőtt új rövid pozíciókat adnék rajta. Figyelmeztetni kell, hogy a csütörtök nagyon ingatag nap lehet az euró számára. Az EKB (Európai Központi Bank) kamatdöntése 11: 45-kor (GMT), valamint sajtótájékoztató 12: 30-kor (GMT).

 

GBP / USD

 

GBP / USD napi diagram

 

Láttunk néhány belső árfolyamatot az elmúlt napokban. Jelenleg csak akkor lehetünk medvék ebben a párban, ha megnézzük a technikát. Talán kaphatunk valamiféle retracementet az elkövetkező napokban, amely jobb szintet kínálhat a pár eladásához. Ez a pár rendkívül ingatag volt az elmúlt néhány napban, ezért legyen óvatos, ha kereskedik vele, vagy bármely olyan párral, amely magában foglalja a brit fontot.

 

A BOE (Bank of England) az utóbbi időben aggódik amiatt, hogy esetleg meghaladja az inflációs célt. Aggodalmuk a font agresszív leértékelésének eredménye. Ezen aggodalom miatt a BOE óvatos lehet a referencia-kamatláb további csökkentése és a gazdaságélénkítő intézkedések fokozása érdekében. Ez pozitív font lehet, de a Brexitet övező gazdasági kockázatok valószínűleg felülmúlják annak fontra gyakorolt ​​hatását. Ezért a font alapvető képe továbbra is csökkenő, és bár az ár jelenleg meglehetősen túlértékesített lehet, a pénznem rövid és középtávon még mindig sokat veszíthet értékéből.

 

Kedden az Egyesült Királyság CPI száma van kint, 08:30 GMT-kor.

Szerdán vannak brit foglalkoztatási számok, amelyeket 08: 30-kor kell közzétenni.

Csütörtök hozza el a kiskereskedelmi számokat a régióból, amelyet szintén 08: 30-kor adnak ki.

Mindezek fontos események, amelyeket figyelni kell, mivel bepillantást nyerhetnek az Egyesült Királyság gazdaságának egészségébe.

 

Ezenkívül a FOMC tagjai jó néhány beszédet tartanak ezen a héten.

Hétfő kora reggel beszédet mond Kuroda BOJ kormányzó is.

Kiváló kereskedési hetet kívánunk!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map