Az Asus által gyártott új GPU egységek bányászat engedélyezettek lesznek

A kriptovaluták területe, legalábbis a lakosság többségének, sőt a fejlesztők, befektetők és kereskedők sorából sokak számára, elsősorban szoftveres vállalkozás. Ez azt jelenti, hogy érdeklődnek a bitcoin, ethereum vagy más blockchain digitális valuta hálózathoz kapcsolódóan alkalmazható digitális alkalmazások iránt. Mindezen személyek számára az egész hálózatot lehetővé tevő háttér-hardver nem számít ekkora jelentőségűnek. Bár nyugodtan feltételezhetjük, hogy egyik sem feledkezik meg arról, hogy létezik, a bányász hardver iránt a nem bányászok által kínált érdeklődés az összes hálózatra nézve minimális.

De a közelmúltban egy hatalmas számítógépes hardvercég érdekes bejelentést tett ezzel a témával kapcsolatban, sokakat elnyomva a digitális pénznem területén. A szóban forgó vállalat, ha a tajvani Asus és új grafikus feldolgozó egységeik olyan funkciókkal kerülnek értékesítésre, amelyek nagyon hatékonyan teszik őket a hash, más néven érmebányászat folyamatába.

Asus Mining sorozat

A hír akkor érkezett, amikor a vállalat feltárta Mining P106 és Mining RX 470 grafikus kártyáit. Mindkettőt kifejezetten a bányászati ​​folyamat hőjének és energiájának kezelésére tervezték. Mivel a kivonási számítások rendkívül intenzívek, a bányászati ​​berendezéseknek, amelyek általában GPU egységekből készülnek, nagyon robusztusaknak és elsődleges feladatukra kell összpontosítaniuk. Gyakorlatilag nincs felhasználói felület vagy a szokásos számítógép bármely más eleme, ezért a fúrótornyokat online módon helyezik el, és itt ők a feladataik a hálózatuk kóddarabjaival.

Ugyanakkor érdekes megjegyezni, hogy az Asus nem ezeket a grafikus kártyákat jelölte meg a jövőbeni bányászati ​​berendezések elemeként. Az embereknek azonban nem kellett sokáig kitalálniuk, főként a termékek és specifikációik bemutatása alapján, hogy ezeket a bányászat-etreum középpontjában hozták létre. A digitális valutát támogató legnagyobb hálózat, amely a bitcoin, meghaladta az egyéni bányászat szintjét.

Jelenlegi szakaszában a bitcoin bányák az úgynevezett ASIC-t vagy alkalmazás-specifikus integrált áramköröket használják. A BTC széles körben elterjedt, és mindenre használják online póker hogy a bitcoint befektetésekhez használja. Emiatt a hálózat támogatására használt bányák óriási bányászati ​​rendszerek, amelyek fényévekre vannak minden otthoni bányászati ​​művelettől.

De most úgy tűnik, hogy az Asus érdekes ajánlatot kínál mindazok számára, akik digitális pénznemben vannak, de nem kifejezetten bitcoin. Az ethereum bányászati ​​potenciáljával az Asus egyértelműen úgy véli, hogy profitot kell hozni e piac ellátásával.

Ethereum bányászat

Az Asus grafikus kártyáit márkanévnek tekinti, amelyeket érmebányászat céljából fejlesztettek ki, ezért képesek maximális kivonatolási sebességet biztosítani, miközben minimális költséggel működnek. Ezzel egyértelmű, hogy az Asus mindent megtesz azon kívül, hogy kártyáikat bányászati ​​elemeknek hívják.

A hírek arról szólnak, hogy a grafikus kártyák hiánya a világ legtöbb régióját érinti. A hobbibányászok arról számoltak be, hogy sok helyi üzletben fogyóban van ezekből a termékekből, miközben az olyan hatalmas online kiskereskedők, mint az eBay vagy az Amazon is kimerítik készleteiket.

Egyesek számára ez a 2014-ben lezajlott GPU Rush összes jellegzetessége. Ebben az időszakban az altcoinokat, mint a litecoin és a dogecoin, egyre növekvő számú magánszemély kezdte bányászni, megvásárolva az összes rendelkezésre álló grafikus kártya készletet. Ezúttal úgy tűnik, hogy az éter a választott érme sok új bányász számára.

De mindazok, akik úgy döntenek, hogy belépnek ebbe a tartományba, egyre nagyobb problémát fognak tapasztalni új műveletük során. Míg az Asus által forgalmazott grafikus kártyák hatékonyabbak lehetnek, a hasítási nehézség folyamatosan növekszik, ahogy az alapvető hálózati protokoll előírja.

Az ethereum esetében a trend háromszoros nehézségi szintet mutat, amely az ez év április vége és június vége közötti időszakban következett be. Hosszú távon ugyanaz a nehézség továbbra is növekszik, és csak idő kérdése, hogy a hálózatnak át kell-e váltania a BTC bányászai által hosszú ideig használt beállításokhoz.

Befektetés az Ethereumba?

2017. június hónap egy olyan időszak volt, amikor sokan úgy vélték, hogy az úgynevezett megfordulás fog bekövetkezni, amelyben az ethereum átveszi a bitcoin, mint vezető pozícióját, amikor a piaci korlátozásról van szó. Az elmúlt napokban azonban semmi sem történt, mivel az ETH csúszni kezdett az árában.

Most 250 dollár körül mozog, és a hálózat rövid időn belüli helyreállításának jelei legjobb esetben is kétségesek. Az egyik fő oka annak, hogy ennyi ETH-t eladtak, az a tény, hogy több ICO megkezdte az alapok elvételét, befektetők táplálják, abban a reményben, hogy nagyobb nyereséget érnek el rövidebb idő alatt.

De bárki, aki az ETH bányászatába kezd, készen kell állnia egy hosszú távú beruházásra. Ha nem, akkor nagy kereskedelmi ösztönökkel kell rendelkezniük a folyamatos profitáramlás érdekében. Ugyanez a probléma nem áll fenn, ha a hosszú távú ethereum befektetésről van szó, és ez nem változik egy vagy akár több árcsökkenéssel a globális piacokon.

A hálózat látens erőssége

A csökkenés ellenére sok szakértő ismét hangsúlyozta véleményét, miszerint ez a digitális valuta továbbra is nagyon releváns marad, de egy nagy áttörést is eredményez valamilyen jövőben. Amikor ez megtörténik, nagy hasznot hoznak, különösen akkor, ha a bányászokról van szó, akik megmentették érméiket.

Lehet, hogy a flippelés nem olyan intenzív formában jön létre, mint amire a neve utal – jelenleg az okos pénz azt mondja, hogy ez bekövetkezik, de senki sem tudja biztosan megmondani, hogy mikor. De a konszenzus az, hogy az ethereum hálózat értéke és piaci pozíciója növekedni fog. Emiatt bárki, aki elkezdte bányászni az ETH-t, jól tenné, ha megtartaná érméit és megvárná a kétségtelenül bekövetkező áremelkedést.

Forrás: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map