Az Aussie lejön! A heti időkeret kísérteti az AUD / USD-t

Már jó ideje szemezek az AUD / USD-vel. Ez a pár nagyjából már egy éve kereskedik, és nem tűnik úgy, hogy hamarosan kitörne belőle. Izgatott vagyok jelenleg e pár miatt, mert úgy tűnik, hogy egy makulátlan short ügyleti lehetőség mutatkozik be a nagyobb időkeretekben, ami különösen jól látható a heti grafikonon. Vizsgáljuk meg közelebbről az AUD / USD-t:

 

AUD / USD – A medvék készen állnak!

Az Aussie lejön 1-reAUD / USD heti diagram

Amint ezen a grafikonon jól látható, az ár egy fontos ellenállási zónába került, amely szintén csúcsminőségű. A bikák az elmúlt évben számos alkalommal kihívták ezt a szintet, de nem tudták legyőzni. Időközben a kereskedők egészséges nyereséget értek el, mivel az ár ezen a tartományon ingadozott.

Az árkereskedelem nemcsak itt áll közel a tartomány csúcsához, de kimerültség jeleit mutatja. Pontosan erre kell törekednünk a tartomány felső ellenállásának tartományában. Az utolsó három napi gyertya mind felfelé állított kanállal, ami azt mutatja, hogy az eladók itt lépnek, miközben a vevők kimerülnek. Ezeket az elutasító gyertyákat kiváltó tényezőként lehet használni. Magas hullámnak nevezett mintát is alkotnak. A magas hullám egy pár doji-szerű gyertya, amelyek kanócai felfelé vagy lefelé mutatnak. Ebben az esetben a kanócok felfelé mutatnak, ami jelzi a rövidítés lehetőségét. Itt van egy diagram, amely kiemeli a magas hullámképződést:

Az Aussie 2-re jönAUD / USD heti diagram

Az egyik módja annak, hogy kereskedni tudjunk ezzel a beállítással, az az, hogy belépünk a jelenlegi piaci árra, és egy stop veszteséget helyezünk néhány maggal a gyertya teteje fölé, ennek a piros ellipszisnek a közepén. A célnak lehetőleg a stop loss távolságának kétszerese kell lennie, ami ebben az esetben nagyon reális céltávolságnak tűnik.

Ne feledje, hogy itt heti időkeretet nézünk, és hogy ez a típusú kereskedés pár hétig is eltarthat. Szüksége lehet itt egy kis türelemre. Azt mondom, hogy „lehet”, mert ennek a kereskedésnek akár egy napnál is kevesebb időbe telhet, amíg a piac kellő volatilitást produkál.

Néhány perc múlva valóban fontos gazdasági adataink vannak Ausztráliából – a GDP-szám GMT 00: 30-kor. 30 perccel ezután gyártási számaink vannak Kínából. Ez fontos Ausztrália és az ausztrál dollár számára, mert Kína nagy mennyiségű árut importál ebből az országból, és Ausztrália legfontosabb kereskedelmi partnere. Amikor Kínában növekszik a gyártás, akkor várható, hogy több árut vásárolnak Ausztráliából, ami pozitív az ausztrál gazdaság és valuta szempontjából egyaránt.

 

EUR / USD – továbbra is határozottan viseli

Az Aussie lejövőben 3EUR / USD napi diagram

Az EUR / USD az utóbbi három kereskedési napban is felfelé irányuló kanócokat nyomtatott. A technikai kép határozottan javasolja ennek az árfolyamnak a további csökkenését. Ezt a párost úgy lehet kereskedni, hogy vagy belépnek a jelenlegi piaci áron, kereskednek a keddi bearish elutasító gyertya kitörésével, vagy várják a retracement bekövetkezését, mielőtt belépnének a rövidbe. A keddi gyertya egy erős elutasító gyertya, amely átszúrta a 20-EMA-t. Ezek az elutasító gyertyák általában jó nyomon követést eredményeznek az azt követő napokban. Ez érdekes lesz …

 


S&P 500 – Még mindig magasan repül

Az S&A P 500, amely egy amerikai részvényindex, figyelemre méltóan emelkedő volt az utóbbi időben. Ez a hihetetlen bikafutás némileg lelassult az elmúlt napokban, de ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül hamarosan lejjebb kerül. Természetesen a korrekció esélye mindig fennáll, de ne küzdjünk ezzel az erőteljes trenddel. Nézzük meg ennek az indexnek a napi diagramját:

Az Aussie lejövőben 4S&P 500 napi diagram

Itt látunk néhány doji gyertyát, amelyek az elmúlt napokban keletkeztek. Ezek a dojik és a legutóbbi oldalirányú mozgás arra utalnak, hogy hamarosan láthatunk egy sekély korrekciót. Természetesen az ár folytathatja a magasabb kereskedést anélkül, hogy figyelemre méltó korrekció alakulna ki, de a korrekció kívánatosabb lenne annak érdekében, hogy tisztább lehetőséget kapjon a piacra való visszatérésre. Tartsa szemmel ezt az indexet. Ez a bikafutás még nem ért véget!

 

Egyéb hírek szerdán

Donald Trump amerikai elnök néhány óra múlva beszédet mond GMT 2: 00-kor.

Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok gyártási adatai a nap későbbi részei, 09:30 és 15:00 GMT.

A BoC (Bank of Canada) kamatdöntése 15:00 GMT szerint történik.

Nyereséges kereskedés!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map