Az EU Bizottság kísérleti projektet javasol a Blockchain alapján

2017 késő tél és kora tavasz egyértelműen azok az időszakok, amikor az EU sokkal jobban tudatában van a blokklánc technológiának és annak, hogy mit nyújthat a világ legnagyobb politikai uniójának. Ugyanez az ébredés nem mindig barátságos a digitális valuta felé, amint azt az AML (pénzmosás elleni törvény) legutóbbi tervezete bemutatja, de nyilvánvalóan erőfeszítéseket tesznek e technológia felé.

A legfrissebb példa abban áll, hogy az Európai Bizottság ajánlást kínál, amely blokklánc-alapú projektet tartalmaz a kormányzás területén. A bejelentés üdvözlő jel a blokklánc-fejlesztő közösség számára, de sokak szerint furcsa és finom utalás a jelenleg működő digitális pénznemekre, beleértve a bitcoint is.

Íme a javaslat részletei, valamint az oka annak, hogy ez erősen visszhangozhat az EU-n belül, és az, ahogyan kormányzati üzleti tevékenységét folytatja.

Szabályozási bizonyíték

Az EU Bizottsága, mint az EU végrehajtó ága, úgy jutott erre a javaslatra, hogy a koncepció igazolására alkalmas projektet építsen fel a kormányzás területén, különös tekintettel a szabályozási eljárásokra. Az EU Bizottságnak az EU Parlamentje számára készített tervezete, valamint az EU Központi Bankja szerint a projekt célja a blokklánc-technológiával kapcsolatos ismeretek és ismeretek bővítése..

A fejlesztés középpontjában az EU alatt működő szabályozási közösség állna. Ezenkívül az e tervezet formájában bemutatott közlemény kitért arra, hogy a Bizottság nyilvános konzultációk folyamatát kezdi meg a pénzügyi technológiával kapcsolatban..

Ezzel a Bizottság az uniós piac hozzáférhetőségének és hatékonyságának javítására törekszik. De a tervezet legfontosabb eleme az a kísérleti projekt, amelyet az uniós tisztviselők irányításával fejlesztenének ki.

EU Bizottság Blockchain projekt

A Bizottság kijelenti, hogy az általuk javasolt projekt finanszírozást kapna az EU Parlamentjétől, mint hivatalos vállalástól, amelynek célja a nemzeti szabályozók szakértelmének és szabályozási képességének növelése. Ez az előny kifejezetten az elosztott főkönyvi technológia tekintetében érhető el. A blockchain tartományban az elosztott főkönyv az egyik fő alkalmazási terület, köszönhetően annak, hogy lehetővé teszi a kriptopénzek létezését.

Az a hír, miszerint a Bizottság hajlandó új projekteket indítani, nem is olyan meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy február közepén néhány ilyen vállalkozásra sor került. Közülük már kipróbálták és tesztelték az állami szektor alkalmazásait.

Jelenleg a projekt formája nem túl világos, és vannak kérdések a partnerségekkel kapcsolatban, amelyek révén a projekt befejeződik. Ugyanakkor sokan kíváncsiak arra, hogy mi a tényleges hangulat a hatalmi folyosókon belül a brüsszeli folyosókon belül, ha mind a blokkláncon alapuló digitális pénznemről, mind annak alapját képező technológiáról van szó.

Nyitott, zárt politika

Ha figyelembe vesszük az EU tisztviselőinek bürokratikus szempontjait, akkor egyértelmű, hogy miért vesznek oly sokan az EU-ban egyre inkább kormányellenes álláspontot. Bizonyos pillanatokban, amint azt a Brexit egyértelműen megmutatta, ugyanaz az érzelem olyan erőssé válik, hogy egyszerűen kiszorítja a nemzetet az EU-ból, amely hamarosan aggasztó precedenssé válik.

De a bolygó egyik legerőszakosabb helyén az egyik legfejlettebb politikai struktúrát irányító rendszer (történelmileg nézve) sok szempontból mélyen hibás. Ezt szem előtt tartva az EU elmúlt pár hónapban elfogadott politikai álláspontja egyértelműen ezt mutatja.

Miközben számtalan uniós polgár használ bitcoin fogadni online kaszinókban, a BTC-t alkalmazza alternatívája a rendszeres sportfogadásnak, vagy egyszerűen vásárolni dolgokat az interneten keresztül, az EU szabályozói egy adatbázist akarnak készíteni a digitális pénznem pénztárcákról. Mint a legtöbb esetben, ez a lakosság pénzmosási programokkal szembeni védelmének formáját ölti, a valóság reakciós álláspontot mutat a FinTech előrelépése felé.


De ez egy nagyobb start-stop vagy nyitott-zárt politika része is, amely a blokklánc alaptechnológiáját veszi át, és készülékeit előnyös és potenciálisan káros alkalmazásokba sorolja. Bár ez az elképzelés egyszerűen nem igaz, ez azt is mutatja, hogy a kormányzati szervek egyszerűen a saját bürokratikus menetrendjüket nyomják.

A szabályozás javítása és a szabályozás hozzáadása

Az euroszkeptikus politikusok egyik kulcsfontosságú pontja a kontinens szinte minden részéről az az elképzelés, hogy az EU bizánci jellegű óriássá vált a növekedést fékező törvények és rendeletek között. Amikor megvizsgáljuk az EU gazdaságának állapotát, nem nehéz sok bizonyítékot látni ennek az elképzelésnek. Az EU és az EU-párti politikusok problémája az a tény, hogy ugyanazt az érzelmet rendszeresen nacionalista gondolkodásmód és sok más probléma követi, de az alapgondolat valóban igaznak tűnik, és az ehhez hasonló tervezetek azt mutatják, hogy ugyanaz a mentalitás lép át most új technikába.

Míg egyesek, mint a máltai miniszterelnök, az EU törvényhozóitól követelték a már meglévő digitális pénznemek átvételét, úgy tűnik, hogy a legtöbb középkategóriás tisztviselő gondolkodásmódja továbbra is határozottan ellenzi őket. Vagy a legjobb esetben a szabályozási felügyelet elfojtja a növekedés lehetőségét a kulcsfontosságú években, amelyek ugyanazon a területen állnak a világ előtt.

Másrészt a blokklánc minden olyan alkalmazását, amely a szabályozás javításával függ össze, tárt karokkal fogadta, és fejlesztésükhöz biztosított forrásokat az EU-tól. Ez a rendszer szinte biztos út az alacsony növekedés és kevesebb lehetőség felé az elkövetkező évtizedben, amely nagy valószínűséggel a blockchain-alkalmazások kora lesz. Itt minden a magánokirat-igazolástól a eSport versenyeken valamilyen blokkláncot fognak alkalmazni.

Senki sem állíthatja, hogy ezek a projektek nem adnak bizonyos lendületet a hazai blockchain fejlesztő közösségnek, de ezek korlátozott időn belül elkészülnek és megvalósulnak. Ezt követően az EU továbbra is ellenséges hely lesz a digitális valutákra vonatkozó blokklánc-fejlesztések számára, de a szabályozás terén még ennél is több rendelkezésére áll..

A probléma az, hogy ez a rendelet megvédi az uniós polgárokat, ugyanakkor olyan nagy nyomást gyakorol a fejlesztésre, hogy a hátrányok jelentősen felülmúlhatják a biztonsági előnyöket.

Forrás: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map