Az S&P és a Dax bekerül a zónák vásárlásába, de legyen itt nagyon óvatos!

Helló, kereskedők! Beszéltem ma egyik ügyfelemmel, és hallottam néhány történetet a bukott kereskedőkről és a kereskedőkről, akik rengeteg pénzt keresnek. Igazából semmi újat nem hallottam.

A sikeres kereskedők voltak azok, akik ötvözték az okos kereskedést, a jó pénzkezelést és a kitartást. A legtöbb esetben a jó pénzkezelés és az okos kereskedés csak később következett be, és a kitartásuk ott húzta át őket.

Azok a kereskedők, akik nem jutottak el azokhoz, akik túl sok tőkeáttételt használtak, megégették az ujjaikat és feladták, mielőtt elsajátíthatták volna önmagukat és a piacokat.

A lényeg, amelyet megpróbálok elmondani, a következő: nem könnyű megtanulni kereskedni. Számos nehézséget el kell viselnie, és közben valószínűleg el fog veszíteni egy kis pénzt. De ne add fel, és soha ne hagyd abba a tanulást. Addig kereskedjen, amíg nyereségessé nem válik. Ha elvesztette az összes pénzét, kereskedjen egy ideig demó számlán. A kitartása végül megtérül.

Vizsgáljuk meg, mit kínálnak a piacok …

 

S&P 500 – Milyen éles korrekció!

S&P 500 napi diagram

Nem szeretem ezt a típusú visszaesést, amikor vásárlási lehetőségeket keresek. Bár ez a zöld doboz az ideális terület a vásárláshoz, figyelembe kell vennünk, hogy a mai bearish gyertya az egyik legagresszívabb vörös gyertya ezen a képernyőképen. Nézze meg a test méretét. Tényleg azonnal be akarunk vásárolni ebbe a beállításba? Persze, ha agresszív kereskedő vagy, hajrá! De a konzervatív módszer az lenne, ha megvárnánk az egyértelmű jelzést, amely szerint ez a vételi zóna támogatást fog tartani. Az a mód, ahogyan a mai medvegyertya impulzívan beleütközött ebbe a vásárlási zónába, kétségessé teszi, hogy tart-e támaszt. Ideális lett volna, ha az ár mintegy négy-öt kereskedési nap alatt belesodródik ebbe a vételi zónába, és ezután új vételi nyomás jeleit kezdi mutatni. Néhány lefelé mutató kanóc a 4 órás vagy a napi grafikonon lett volna tökéletes. Ennek ellenére lássuk, hogyan reagál az ár erre a jelenlegi szintre a következő napokban. Talán a bikák meglepnek minket egy újabb támadással a legutóbbi csúcsok ellen.

 

Dax – továbbra is támogatott

Dax napi diagram

A Dax is hanyatlott ma, de nem olyan agresszíven, mint az S&P. Észre fogja venni, hogy az ár nem érintette a 20-EMA-t, és továbbra is a nagy kitörő gyertya tartományában van (a negyedik gyertya jobbról). Másrészt a mai S-hanyatlás&P kivette a gyertyájának mélyét. Tehát jelen pillanatban a Dax jobb vételnek tűnik, mint az S&P, bár még mindig érvényes árképzési jelre van szükségünk a Dax-on, mielőtt hosszú pozíciókba kezdünk.

 


Nikkei 225 – Még mindig oldalra mozog

Nikkei 225 napi diagram

A Nikkei lemaradt az S-től&P és a Dax. Jelenleg nem vagyok kíváncsi ennek a japán részvényindexnek a megvásárlására, főleg miután a mai 20 napos exponenciális mozgóátlaga alá zárt.

 

USD / JPY – Ismét kudarcot vallott

USD / JPY napi diagram

Az USD / JPY ma ismét elutasította 20 napos exponenciális mozgóátlagát. Ez a mozgó átlag hatalmas dinamikus ellenállási szint volt az elmúlt hetekben. Egyelőre a technikai nyomok még néhány oldalirányú mozgásra vagy akár az árfolyam csökkenésére utalnak. A BoJ (Bank of Japan) azonban holnap fent van kamatdöntésével, monetáris politikai nyilatkozatával, kilátási jelentésével és sajtótájékoztatójával. Ez döntő kitörést okozhat abból a tartományból, amelyben ez a pár jelenleg kereskedik. A BoJ találkozók eredményeként a múltban hatalmas lépéseket láthattunk, úgyhogy nézzük meg, hogy holnap bármi értelmes eredményt hoznak-e.

 

WTI nyersolaj – egyelőre oldalra

A WTI nyersolaj napi grafikonja

Egyelőre a kőolaj ára továbbra is támogatott, különösen, ha az ár hordónként 52 dollár felett tartja a tapadást.

A fenti ábrán láthatja, hogy az elmúlt hetekben háromszög mintázat alakult ki. Ez a fajta konszolidáció gyakran magasabb töréshez vezet, amint az ebben a diagramban látható. Ha ilyen módon fog kereskedni ezzel a hangszerrel, győződjön meg róla, hogy várakozik egy szilárd napi bezárásra a háromszög teteje felett, mielőtt elindítaná a hosszú pozícióját. A hamis kitöréseket a lehető legnagyobb mértékben ki akarja szüntetni. Ne feledje, hogy az ár áttörheti a háromszög alját is, bár az előnyös irány a felső oldal felé mutat.

Ma nem írtam az aranyról, de egyik elemzőnk, Ron Rabinov úr igen. Nézze meg a reggeli tájékoztatóját, ahol néhány helyszíni elemzést végezhet erről a nemesfémről, és arról is, hogy merre fog tartani az amerikai dollár. Itt van a link: https://www.fxmarketleaders.com/forex-blog/january-30th-morning-brief

 

hírek

A holnap legfontosabb esemény a BoJ ülése, de figyelje a kanadai GDP-számot is, amely GMT 13: 30-kor van..

Emellett Mario Draghi EKB-elnök beszédet mondunk 08: 30-kor GMT-kor, valamint az európai CPI és GDP-számokat 10:00 GMT-kor..

A nap folyamán megvan a CB Consumer Confidence szám az USA-ból, GMT 15: 00-kor.

Egyelőre ennyi, kereskedők. Maradj velünk, mivel ezen a héten még sok akciónk vár ránk!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map