Bitcoin vagy a központi bank digitális valutái: melyik a jobb tét?

Így vagy úgy, a digitális pénznem a jövőnkben van. A Bitcoin 2009-ben indított blokklánca óta egyre több konverter lett purista és elfogadta azt az elképzelést, hogy a decentralizált valuta, amelynek használatát felügyelő hatósági figura nélkül, nem csupán külön lehetőség, hanem esetleg a jövő útja.

Ennek ellenére azok az emberek, akiket valóban eladtak a Bitcoin vagy bármely más decentralizált valuta megélhetésének gondolatáért, még mindig kisebbségben vannak. A legtöbb ember kényelmesen használja a hitel- és betéti kártyákat manapság készpénz nélküli tranzakciókhoz, és még sokan valószínűleg támogatják azt az elképzelést, hogy a kormány pusztán megszünteti a papírpénzt, és polgárainak olyan digitális valuta-alternatívát kínál, amely még mindig a központi bankokhoz van kötve..

Az esély az, hogy a legtöbben az utóbbit használják, ha a kormányok ezt megkönnyítik. De az igazi kérdés az, hogy mi a jobb fogadás hosszú távon? Könnyebb vagy eredményesebb lesz a Bitcoin és a decentralizált valuták használata? Vagy az átlagember csak elszámol olyan állami pénz felhasználásával, amelyhez már nincs szükség papírra vagy érmére?

E kérdések megválaszolásához kissé mélyebben meg kell vizsgálni a pénz alakulását és az érték egymás közötti átadásának gondolatát.

Rövid történet a pénz evolúciójáról

Több ezer évvel ezelőtt az ősemberek botok és kövek segítségével követték az értéket. Évszázadokkal később, tollak, heveder, arany és ezüst, cserekereskedelem, papírpénz és most digitális pénz került rövid időre ezekre a botokra és kövekre.

A valóság az, hogy az érték minden formája, amelyet az emberek valaha is használtak, éppen ez, az érték közlésének módja. A papírpénznek önmagában nincs értéke, azon kívül, hogy a kormányok és az állampolgárok egyetértenek abban, hogy értéke van. Ezért van az a decentralizált digitális valuta, mint a Bitcoin, harci esélye a hagyományos pénz helyettesítésére. A digitális pénz használata is kényelmesebb, mint az érmék bélyegzése vagy a papír nyomtatása, és fizikai formában történő terjesztésének figyelemmel kísérése. Ezért a kormány által támogatott pénz digitalizált nemzetének is sok mondanivalója lehet arról, ahogyan a jövőben értéket kommunikálunk.

A kormány által támogatott digitális pénz előnyei és hátrányai

Kína szövetségi kormánya már tervezi a kísérleti program kibővítését megfordítva a kínai jüant szigorúan kormány által támogatott digitális pénznembe. Valószínűleg felszáll, mivel a kínai kormány jobban figyelemmel kíséri polgárait, mint a világ szinte minden más országa. Tegyük hozzá, hogy sok kínai befektető a Bitcoin szeme elé öntötte eszközeit, hogy elkerülje a kormány figyelmét, és csak akkor van értelme, hogy Kína értékcseréjének uralkodó módja elkerülhetetlenül így vagy úgy digitális lesz..

Ennek feje nyilvánvalóan a kényelem, de hátránya az, amikor egy kormányt irányítanak, akit többször megkérdőjeleznek az emberi jogok megsértése miatt. Lehetséges, hogy a digitális jüan valóban a Bitcoin felé tereli a kínai embereket?

A Bitcoin választásának előnyei és hátrányai az állami pénz helyett

Akár elnyomó kormány felügyelete alatt élsz, akár nem, a Bitcoin megéri a szerencsejátékot, mert lehetővé teszi, hogy saját bankod legyél. Másodszor, a Bitcoin és a legtöbb más kriptovaluta algoritmikusan szabályozza az inflációt, vagyis senki sem szerezheti meg a rendszert, vagy leértékelheti a valutát. Ez a feje. Hátránya, hogy ha elveszíti a pénzét, nincs banki, kormányzati vagy ügyfélszolgálati forródrót, amelyre panaszt tehetne. A másik hátrány az, hogy a kriptovaluták széleskörű használata napi értékcseréként még évtizedekig várható.

A Bitcoin a jobb játék

A Bitcoin-nak a jobb hosszú távú szerencsejátéknak kell lennie. Ha van ilyen, a kormány által támogatott digitális pénznemek a Bitcoin továbbindulásaként működnek. Valószínűleg hozzászokik a játékosokhoz és a szokásos emberekhez, hogy szigorúan digitális formátumban használják a valutát, és nem csak betéti és hitelkártyákon keresztül, hanem akár USB kulcsokon vagy hardveres pénztárcákon keresztül is. Amint az emberek látják, hogy befektethetnek egy olyan digitális pénznembe, amelyet nem lehet lebecsülni mesterségesen olyan hatalmakkal, amelyek hátsó szándékkal bírnak, akkor van értelme igazán decentralizált digitális pénznemeken játszani.

Ehhez hozzá kell tenni azt a tényt, hogy a Bitcoin és más digitális pénznemek már széles körben használatosak a bitcoin szerencsejáték oldalakon, az intézményi befektetési platformokon és azokban az országokban, ahol az infláció féktelenül zajlik, és csak idő kérdése, hogy a Bitcoin növelje mind a szabadságot, mind a bankrollt.


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map