Digitális pénznemeket és ICO-kat népszerűsítő globális hírességek

Egy új híresség támogatta egy blockchain vállalkozást, jelen esetben egy ICO. A szóban forgó híresség a színész és énekes, Jamie Foxx, aki nemrégiben közösségi médiafiókjait használta Cobinhood népszerűsítésére. A vállalkozás nulla díj elve alapján működő kriptovaluta-tőzsdeként mutatkozik be.

Foxx, aki az Oscar-díjas, tweetelt erről az első érmefelajánlásról. Ugyanennek az eladásnak, amely ebben a pillanatban folyamatban van, több mint 17 000 ETH-t sikerült elérnie, ami meghaladta az 5 millió dollárt, vagyis nagy valószínűséggel sikeres volt.

A támogatás azután következik, hogy más hírességek hasonló lépéseket tettek, változó mértékű befolyással és erős támogatottsággal. A Foxx azonban korántsem a legerősebb támogató, mert más híres személyek még saját ICO-kat is létrehoztak. Mit jelent ez a digitális valuta közösség számára, és milyen hatása lehet a kriptovaluta legitimitása és elfogadása szempontjából.

Híres arc

A hírességek szóvivőinek használata egyáltalán nem volt új ötlet ezen a területen. A modern világ, olyan ütemekhez kötve, mint a közösségi média, a popkultúra és más mindennapi szempontok szoros összekapcsolása, tiszteletben tartja a híres arcot. Vitathatatlanul a modern globális társadalom ezt olyan léptékben teszi, amely minden más történelmi korszakra kiterjed.

Mint említettük, a hírességek kultúrájának terjeszkedésének nagy része az azt támogató technológia gondolata. Bár mindig voltak híres arcok, a modern digitális eszközök, mint például az okostelefonok, soha nem látott intimitást és közvetlen kapcsolat érzetét teszik lehetővé.

A filmsztár látható a tévében, de ma milliók követhetik minden egyes frissítését, amelyek közül sok nem ment át a régimódi szűrőkön. Ez sokkal organikusabb környezetet biztosít az információcseréhez és erős ismeretterjesztést.

A hírességeket rajongói könnyen felfoghatják olyannak, aki szinte karnyújtásnyira van, és aki éppúgy megérti őket, mint hiszi, hogy megérti őt, őt vagy más nevezőt. A 20. század második feléből származó futuristák számára furcsa, félelmetes, de távoli fogalomnak tűnt a személyes kapcsolat ilyen szintű indukciójának elképzelése, ahol nincs régimódi..

Most ugyanaz a koncepció áll itt, hogy mindenki láthassa. Ez már nem fogalom. Ehelyett egy bevált módszer a rajongók megszerzésére, akik közvetlen tőkét jelentenek a hírességek számára, akik rendelkeznek velük. Minden eddiginél népszerűbb üzlet, és könnyen kombinálható a digitális valuta ökoszisztémájának számos arcával.

A Celebrity Digital Deviza Befektető

Kezdettől fogva a digitális pénznemeket a technológiai hajlamú játszótérnek tekintették, enyhén szólva is. A Bitcoin-tól kezdve, és más, a sorban levő hálózatokon folytatva a digitális pénznem használata gyakran magában foglalta azokat a fúrótornyokat, amelyek bányászták őket, sőt aktívak voltak a fejlesztői tartományban is. Természetesen a kriptovaluták növekedésével nőtt az őket használók száma is, de az átvevők második hulláma nem a nagyközönségtől származott.

Ehelyett olyan befektetőktől származik, akik úgy érezték, hogy egy furcsa, de nagyon jövedelmező tartomány lassan megnyílik a kriptovaluta befektetési értelemben. Ezek egy részét közismerten nem érdekli a digitális fizetőeszköz technológiai oldala, éles ellentétben állva az első bevezetőkkel.

De bár a technológiai ismeretek mértéke változó a befektetők körében, mindannyian eléggé jártasak ennek a vállalkozásnak a kereskedési oldalán. Ez lassan oda vezetett, hogy a híresség befektetőjének jelenségei, egy olyan személy, aki már vagyonra tett szert valamilyen befektetési területen, majd elkezdte terjeszteni a hírt a kriptovalutákról.

Természetesen ennek oka nem önzetlen. Rövid távon a befektetők megpróbálhatják növelni portfóliójukat olyasvalamivel, amelyet a brutális erő piaci korlátjának növekedésének tekinthetünk – arra szólítva az embereket és a vállalatokat, hogy fektessenek be ebbe a területbe.

A hozzáértő kereskedők számára csak egy rövid távú árugrás szükséges a nyereség megszerzéséhez, majd gyors kivonásához a rendszerből. Nehéz megmondani, hogy közülük hányan hisznek egy olyan kriptovaluta rendszer ötletében, amely mentes mindenféle centralizációtól, de pénzük és támogatásuk mindenképpen hozzájárult a digitális valuta domain növekedéséhez.


A tömegeket megcélzó hang

Míg a híresség befektetője egyfajta jelenség, addig az olyan emberek, mint Jamie Foxx, teljesen más fenevadak. Ezeknek – ellentétben az előttük lévőekkel – van egy csővezetékük, amely közvetlenül kapcsolódik a tömegekhez és így a mainstream médiához.

Jelenleg az olyan nevek, mint Paris Hilton, Floyd Mayweather és The Game, időt és erőfeszítést igényeltek a különböző típusú tokenértékesítések előmozdítására. Mayweather esetében az eladás magában foglalta a saját vállalkozásait, amelyek további réteget jelentenek ugyanannak az ötletnek. Mindez csaknem 2 milliárd dollár összeszedését segítette a finanszírozás és a finanszírozás ezen modelljének felhasználásával.

Ezek az egyének első alkalommal kínálnak igazi tömeges fellebbezési tényezőt minden kriptovaluta vállalkozáshoz. Egy vagy több ilyen hírességű személy elérésével új potenciális felhasználók milliói érhetők el minden komplex erőfeszítés nélkül. Jamie Foxx esetéhez hasonlóan egyetlen tweet is elegendő ahhoz, hogy a vállalkozás sokkal nagyobb esélyt kapjon a sikeres finanszírozási folyamat biztosítására az ICO-k vagy akár valami más esetében..

Két élű kard

Bár nem kétséges, hogy minél több ember kerüljön a digitális pénznem területére, ahol az egyes kriptovalutákat például használhatják online kaszinók, szolgáltatások, áruk vagy bármi más, a híresség kétélű pengében áll. Egyrészt bemutatja és eléri, amelyet más személyek nem tudnak kezelni.

Másrészt a hírességek támogatása gyakran árnyékos vagy akár illegális vállalkozásoknak is segítséget nyújthat. Nem nehéz azt gondolni, hogy ezek a vállalkozások egy ponton el fogják érni hírességeik támogatóit, és a tömegtájékoztatási eszközök mindezt egy kosárba helyezik..

Ennek elkerülése érdekében minden kriptovalutának meg kell próbálnia tisztában lenni azzal, hogy ki és hogyan támogatja őket a hírességek tartományában. Ha valami árnyékos ügyletet tudnak meg, a hálózatoknak célszerű elhatárolódniuk ettől a hírességektől. Így az értelmes hírességek támogatása valóban ugyanolyan potenciális hasznot jelenthet bármely hálózat számára.

Forrás: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map