Durva kezdete az új hétnek, nagy piaci hiányosságokkal a sok devizapáron. Az amerikai dollár ismét az élet jeleit mutatja, holnap indul az amerikai elnökválasztáson

Az ausztrál dollár ma nagyon jól teljesített, és körülbelül 45 magasságot sikerült megszereznie egy erős amerikai dollárral szemben. A kanadai dollár is megállta a helyét, és mintegy 34 pipet szerzett a Buck ellen.

 

Az európai szakok azonban nem voltak ilyen szerencsések. Az EUR / USD körülbelül 80 pipet lejjebb tévesztett és körülbelül 100 pipot veszített a napra. A brit font emelkedését leállították, és a GBP / USD körülbelül 115 pipot veszített a napon.

 

Még akkor is, ha tudnánk, mi lesz a holnapi választás eredménye, a devizapiacra gyakorolt ​​hatását nem könnyű felmérni. Lehet, hogy sok oldalirányú ostorfűrész-szerű árhatás lép fel, elhanyagolható tartós hatással a nap végén, ki tudja.

Amikor sok a bizonytalanság a levegőben, és a befektetők és a kereskedők idegesek, gyakran irracionális lépéseket látunk a pénzügyi piacokon. Ez rendkívül kockázatosvá teszi a kereskedést, ha nem tudja, mit csinál, és nincs elég önuralma. Az újonc kereskedők gyakran erős áremelkedéseket fognak üldözni, és ingatag piaci körülmények között túl sok tőkeáttételt alkalmaznak. Lehet, hogy ezt már sokszor hallotta, de ez bizony az igazság – nagyszerű kereskedési tervvel kell kereskednie, majd ragaszkodnia kell ehhez. Ne kísértsen meg nem tervezett, impulzív kereskedéseket folytatni.

 

Nézzünk meg néhány főbb devizapár műszaki adatait:

 

EUR / USD

 

Ez a bolygó leglikvidább devizapárja. Az EUR / USD ma fontos szerepváltási szinten bukott meg. Nézze meg ezt a diagramot, amelyet csütörtökön (november 3-án) tettem közzé:

 

EUR / USD napi diagram (november 3.)

 

Említettem, hogy remek lehetőség adódhat a pár eladására a diagramon megjelenített szinten. Az RSI indikátort is használtam a pár kimerültségének felmérésére. Itt van ugyanaz a diagram, rajta az RSI mutatóval:

 

EUR / USD napi diagram (november 3.)

 

Ez jó példa a különböző jelek összefolyásának felhasználására a jó kereskedelem megerősítésére. Nézze meg, hol tartunk ma:

 

EUR / USD napi diagram

 

Itt láthatja, hogy az RSI mutató visszatért a túlvásárlásokból, és a pár agresszívan alacsonyabban kereskedett ma. A különbség a pénteki zárás és a mai zárás között csaknem 100 pip. Ez nagyszerű rövid kereskedelem lehetett, ha felhasználja a beállítást.

 

Ha a következő két napban erős ármozgásokat tapasztalunk, remek lehetőségek nyílhatnak arra, hogy pénzt keressünk a lendületből. Szeretem a 20-EMA visszavonásait egy 5 perces diagramon kereskedni egy devizapáron, amely impulzívan mozog egy irányba. Megkérdezheti, miért használok ilyen kis időkeretet. Nos, amikor egy nagyon devizális, egyoldalú lépés történik egy adott devizapáron, akkor a kereskedők, akik általában visszavonásokat kereskednek pl. a 20 órás EMA egy 4 órás grafikonon csak jóval azután, hogy az akció nagy része megtörtént, kap jelzéseket, és kihagyják a potenciálisan több száz pip megszerzését. Íme egy példa a 20-EMA-hoz történő visszaváltások kereskedésére egy 5 perces grafikonon:

 

EUR / USD 5 perces diagram

 

Kb. 10–15 mag stop-veszteséggel könnyen elérheti a 20–30 pip célpontját – duplája a stop veszteségének. Ne felejtse el kockáztatni a számlájának csak nagyon kis részét minden egyes kereskedésnél, csakúgy, mint a tapasztalt és profi kereskedők.

 

Az EUR / USD technikai képe jelenleg nem túl világos. Levonhatjuk azonban azt a következtetést, hogy a pár nagy tartományban kereskedik, és a következő hetekben vagy akár hónapokban hiányozhat a szilárd irány. Természetesen nem zárhatjuk ki a volatilitás növekedésének lehetőségét ebben a párban, különösen a holnapi amerikai választásokkal. Csak azt nem látom, hogy a pár kitörne abból a tartományból, amelybe az utolsó + – 426 kereskedési napon, a következő egy-két héten belekaptak, bár ez teljesen lehetséges.

 

GBP / USD

 

Ez a pár szépen megtört a múlt héten a 20-EMA fölött, és talán ez a mozgó átlag új dinamikus támogatássá válik a pár számára. A pár nagyobb képéből kiderül, hogy még mindig csökkenő tendenciát mutat, ezért ezt csak tartsa szem előtt, amikor úgy dönt, hogy hosszú pozíciókat vállal. Én személy szerint a múlt héten jó hasznot hoztam ezen a páron azzal, hogy belevásároltam az impulzív emelkedésbe. Itt van egy napi diagram, ha a pár:

 

GBP / USD napi diagram

 

AUD / USD

 

Végül, de nem utolsósorban nézzük meg az AUD / USD-t:

 

AUD / USD napi diagram

 

Az ausztrál dollár ma nagyon jól teljesített, és előrelépett az amerikai dollárral szemben, amely maga is elég erős volt. Bár ma nem kereskedtem az AUD / USD-vel, vannak rövid pozícióim az EUR / AUD-on, amelyek gyönyörűen futnak.

 

Úgy tűnik, hogy az AUD / USD kitör abból az ékből, amelybe ilyen hosszú ideje be van zárva. Figyelembe véve az elmúlt napok, de különösen a mai remek teljesítményét, nem lennék meglepve, ha látnám, hogy ez a pár magasabbra lebeg a következő hetekben.

 

Egyelőre nem érdekel a piaci irány előrejelzése, de készen állok reagálni bármire. Az ilyen választásokhoz hasonló események piaci reakciói gyakran túlreagálások, az irracionális magatartás pedig hullámzó árakhoz vezethet. A következő napokban legyen óvatos a kereskedéssel, és kereskedéskor ne használjon túl sok hajtóművet.

 

Minden jót, és sok sikert!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map