Forex jelek Az amerikai ülés rövid ismertetése, január 6. – Az érzelmek némileg javulnak, mivel a piacok a változásokra összpontosító európai szolgáltatásokra koncentrálnak

A pénzügyi piacok kereskedelme az elmúlt néhány évben meglehetősen nehéz volt. A politika ez idő alatt beavatkozott rájuk, és számos kérdés merült fel a piacokon felfelé és lefelé, például az USA és Kína közötti kereskedelmi háború, a Brexit, a hongkongi tüntetések, a szaúd-arábiai olajipari létesítmények elleni támadások stb. Az elmúlt héten újabb konfliktus jelent meg, hogy az USA és Irán között, Soleimani iráni katonai vezető meggyilkolása után. Ez magasabb menedékhelyeket és alacsonyabb kockázatú eszközöket eredményezett. Tehát a politika 2019 utolsó napjaihoz mocorgott a piacokkal.

Ez még jó ideig folytatódik, de a kereskedők ma a változásra összpontosítanak a közgazdaságtanra. A feldolgozóipart és az ipari szektort érintették a legjobban, és hónapok óta minden főbb gazdaságban zsugorodásban / recesszióban vannak. A szolgáltató szektort is lehúzták, főleg Európában. De, a mai szolgáltatások PMI jelentések Európából szép nyereséget könyvelhetett el decemberben, amely elhárította azon félelmek egy részét, hogy az eurózóna gazdasága recesszióba eshet, ami akkor kellene, ha a szolgáltatások recesszióba esnének. A biztonságos menedékhelyeken való emelkedés egyelőre leállt, és a kockázati eszközök megtérítik a veszteségek egy részét, de nem hiszem, hogy ez sokáig tart.

Az európai ülésszak

Eurozone Services PMI – Az eurózóna gazdasága már közel két éve gyengül, és különösen a feldolgozóipar és az ipari szektor már jó ideje recesszióban van, mivel a kereskedelmi háború negatívan érintette őket. Ez a gyengeség végül átterjedt más ágazatokra, például a szolgáltatásokra, ami arra kényszerítette az EKB-t, hogy a tavalyi év végén ismét megkezdje a monetáris politika enyhítését.

Bár a közelmúltban láttunk néhány zöld felvételt, és a mai szolgálati PMI jelentések némi reményt nyújtottak a jövőre nézve. Az alábbiakban bemutatjuk az európai főbb országok adatait:

 • Spanyolország decemberi szolgáltatásai várhatóan 54,9 és 53,9
 • Előző 53.2
 • Kompozit PMI 52,7 vs 52,0 várható
 • Előző 51.9
 • Olaszország várhatóan 51,1 és 50,9 közötti PMI szolgáltatást nyújt
 • 50.4 előtti
 • Kompozit PMI 49,3 vs 49,7 várható
 • Korábbi 49.6
 • Franciaország decemberi végső szolgáltatásai 52,4 és 52,4 előtti PMI
 • Összetett PMI 52.0 vs 52.0 előzetes
 • UK Services PMI – Az Egyesült Királyság szolgáltatásai 2019 folyamán gyengültek, és novemberben csökkentek, amint azt a múlt hónapban közzétett jelentés is mutatja. Bár ezt a hónapot a végső olvasatban 48,6-ról 49,3 pontra módosították. A mai jelentés várhatóan újabb gyengülést mutatott ebben az ágazatban, de 50,0 pontot ért el, ami azt jelenti, hogy most stagnál..

 • Az euróövezet Sentix befektetői bizalma – A befektetői bizalom hosszú ideig negatív volt az euróövezetben, bár az elmúlt hónapokban javult, a múlt hónapban pedig ismét felújult, elérve a 0,7 pontot. A mai jelentés várhatóan újabb javulást mutatott 3,0 pontig, de jobban bejött 7,6 ponttal.

Az amerikai ülésszak

 • US Services PMI – A szolgáltatások az Egyesült Államokban is gyengültek, mivel a feldolgozóipar visszaesett szeptemberben, és továbbra is ott van. Bár a szolgáltatások novemberben kissé javultak, 51,6 pontra, miután az előző havi összehúzódáshoz közel megközelítették. Ebben a hónapban a szolgáltatási PMI várhatóan tovább javult, 52,2 pontig, de jobban bejött 52,8 ponttal.
 • Az Egyesült Államok továbbra is egy Nuclear Dell-t remél Irán – Az iráni Soleimani elleni amerikai légicsapás fokozta az USA és Irán közötti konfliktust. Néhány napja hallottunk olyan észrevételeket, amelyek szerint az Egyesült Államok le akarja eskalizálni a helyzetet, de Trump is újabb támadásokkal fenyegetett, ha Irán megtorolja. Ma hallottuk Trump tanácsadóját, Kellyanne Conwayt, aki azt mondta, hogy Pres. Trump bízik abban, hogy továbbra is tárgyalhat egy nukleáris megállapodást Iránnal. Tat nagy meglepetés lenne, ha ez megtörténne.
 • USA novemberi építési kiadások – A múlt havi jelentés azt mutatta, hogy az építőipar kiadásai októberben 0,8% -kal csökkentek, ami aggasztó volt. De a mai jelentés azt mutatta, hogy az Egyesült Államok novemberi építési kiadásai 0,6% -kal nőttek a várt 0,4% -kal szemben. Az alábbiakban bemutatjuk a múlt havi módosításokat és a jelentés összetevőit:
 • A korábbi -0,8% volt, és élesen magasabbra, 0,1% -ra módosult
 • Az építési kiadások 0,6% -kal nőttek, szemben a becslés 0,4% -ával
 • a magánépítés 0,4% -kal emelkedett
 • az állami kiadások 0,9% -kal emelkedtek
 • a magánlakásépítés 1,9% -kal nőtt
 • a magánerőmű nem lakossági építményei, amelyek a gyártó erőműveket is magukban foglalják, a harmadik egy hónapra esett vissza. -1,2% -kal esett a legalacsonyabb szintre 2018 novembere óta
 • az állami építési projektekre fordított kiadások 0,9% -kal emelkedtek
 • a helyi önkormányzatok építési projektjeire fordított kiadások 0,8% -kal nőttek
 • a szövetségi kormány építési projektjeire fordított kiadások (amelyek a teljes állami építésnek csak kis részét jelentik) 1,7% -kal növekednek

Keresi a látást

Mogorva USD / JPY

 • A trend meddővé vált
 • A magasabb visszavezetés befejeződött
 • A hangulat továbbra is negatív
A trend az USD / JPY dollárra vált

Ahogy egyik korábbi mai bejegyzésemben kiemeltem, az USD / JPY meglehetősen csökkenőre fordult. Ez a pár szeptember óta növekvő tendenciát folytatott, mivel a kereskedelmi háború retorikája hűlt, de a tavalyi utolsó héten folytatódott, kezdetben az év végi cash flow-k, majd az iráni legfőbb katonai vezető meggyilkolása miatt ez a pár alacsonyabban merül. A megfordulás meglehetősen gyors volt, és a csökkenő tendencia ez alatt az idő alatt meglehetősen erős volt, amit a kisebb mozgóátlagok is mutatnak, amelyek ellenállást váltottak ki és az árat alacsonyabbá tették. A 20 SMA (zöld) 2019 / USD utolsó napokban alacsonyabbra nyomta az USD / JPY értéket.

Aztán az 50 SMA (sárga) 2020 első napjaiban ment meg. A 20 SMA ezután ismét játékba lépett, de ma nagyobb visszajelzést láttunk magasabbnak. Az USD / JPY azonban az óránkénti grafikonon ismét ellenállást talál az 50 SMA-nál. A visszavezetés befejeződött, ezért úgy döntöttünk, hogy élünk ezzel a lehetőséggel, és eladási jelet nyitunk ebben a párban. Az ár ismét lefelé fordul, így úgy tűnik, ez jó kereskedelem lesz.

Következtetésképpen

A piacok továbbra is óvatosak, és a hangulat továbbra is a negatív oldalra támaszkodik, de kissé javult a múlt héthez képest, miután a PMI európai és amerikai beszámolói szerint a szektor elmozdul a zsugorodástól. Ez nagy jel, mert ha a szolgáltatások recesszióba esnek, akkor újabb globális gazdasági válságot élünk meg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map