Forex jelek Az amerikai ülés rövid ismertetése, január 8. – Növekszik a volatilitás az USA és Irán feszültségein

A tavalyi év vége elég csendes volt az Egyesült Királyság választásait és az USA és Kína közötti első fázisú megállapodást követően. Aznap a kockázati eszközök növekedését tapasztaltuk, de a volatilitás csökkent, és a kereskedők a két eseményt követő kezdeti optimizmus után lábakkal a földön tértek vissza. A piacok az új évig csendesek maradtak, eltekintve néhány széles USD-eladástól 2019 utolsó napjaiban, az év végi cash flow miatt. Múlt pénteken azonban megfordult a helyzet és a kockázati eszközök csökkentek, míg a menedékhelyek magasabbra emelkedtek, miután az Egyesült Államok megölte az iráni legfőbb katonai vezetőt.

A helyzet a hét elején, de tegnap este megnyugodott Irán megtámadta egyes amerikai támaszpontokat Irakban, ahol állításuk szerint mintegy 80 személyt öltek meg. Az Egyesült Államok tagadta az esetleges veszteségeket, és azt mondta, hogy Irán kihagyott. A kereskedők ismét elmenekültek a kockázati eszközök elől az ázsiai ülésszakon elkövetett támadás során, de miután az USA nem tűnt túl zavartnak a válaszadásra, a dolgok lecsendesedtek, és a hangulat javult. Minden globális szereplő csatlakozott, deeskálázást követelve. A piacok visszatértek oda, ahol a támadás előtt voltak, és most a kereskedők arra várnak, hogy lássák, hogyan alakul ez innen.

Az európai ülésszak

 • Német gyárrendelések – A gyári megrendelések nagyon ingatagak voltak az elmúlt 2 évben Németországban, és októberben 0,4% -os csökkenést mutattak. Bár ezt ma magasabbra, 0,2% -ra módosították, ami jó dolog volt, de a novemberi megrendelések nagy, 1,3% -os visszaesést mutattak a várt 0,2% -os növekedéssel szemben. Gyári megrendelések WDA -6,5% vs -4,7% y / y várható. A korábbi érték 5,5% volt, de alacsonyabbra -5,6% -ra módosították.
 • A konfliktus iráni / iraki oldala – Az iraki milícia vezetője ma reggel korábban megjegyezte, hogy az első iráni válasz megtörtént, itt az ideje az első iraki válasznak. Csak emlékeztetni kell arra, hogy az amerikai légicsapás megölte Irak egyik legfőbb katonai tábornokát, Abu Mahdi al-Muhandist is. Amir Hatami iráni védelmi miniszter hozzátette, hogy az iráni válasz minden amerikai megtorlásra arányos lesz azzal, amit az Egyesült Államok fog tenni. Trump szerint az amerikai közigazgatást „terrorista kormányzattá” változtatta.

 • Az eurózóna végső fogyasztói bizalma – A fogyasztói bizalom decemberi utolsó olvasata -8,1 pontot ért el első olvasatként, szemben a novemberi -7,2 ponttal. Az alábbiakban a részletek találhatók
 • Előző -7,2
 • Gazdasági bizalom várhatóan 101,5 vs 101,4
 • Üzleti klíma mutató -0,25 vs -0,18 várható
 • Ipari bizalom -9,3 vs -9,0 várható
 • A szolgáltatások bizalma 11,4 vs 9,5 várható
 • Nincs elég idő egy EU – USA kereskedelmi ügyletre – Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen egy ideje kommentálta a Brexit kérdését, mondván, hogy nincs elég idő egy teljes Egyesült Királyság és EU közötti megállapodásra 2020 végéig. Tehát az EU-nak és az Egyesült Királyságnak prioritást kell élveznie abban, amit meg akarnak állapítani 2020 végéig, ha nem hosszabbítják meg az átmeneti időszakot.
 • Az amerikai ülésszak

  • US ADP nem mezőgazdasági foglalkoztatási jelentés – Kiadták az USA ADP-jének a mezőgazdasági üzemeken kívüli foglalkoztatási változásáról szóló jelentését, és nagyon jól néz ki. Az ADP decemberi foglalkoztatottsága + 202K-val nőtt, szemben a várható + 160K-val. Az alábbiakban a részletek találhatók:
  • November + 67 ezer volt (+ 124 ezerre módosítva)
  • Kisvállalkozások + 69 ezer kontra + 11 ezer korábbi
  • Közepes méretű vállalkozások + 88 ezer kontra + 29 ezer korábbi
  • Nagyvállalkozások + 45 ezer és + 27 ezer korábbi
  • Áruk előállítása + 29K vs -18K előtt
  • Szolgáltatás nyújtása + 173 000 vs. + 85 ezer előtti
 • Az EKB Lagarde-ja az USA-val folytatott kereskedelmi háborútól tart – Christine Lagarde az Európai Központi Bank új elnöke, ha lemaradt róla, miután átvette Mario Draghi-t és az IMF-től érkezett, szóval beszéljen a legfontosabb munkák újrahasznosításáról néhány eliten belül. Mindenesetre, most tett néhány megjegyzést, mondván, hogy a gazdaság legnagyobb veszélye a kereskedelem visszaesése. Az EU kilábal a Brexitből, de meg kell erősítenie a kompenzációra irányuló erőfeszítéseit.
 • Keresi a látást

  Bullish ARANY

  • A trend hosszú ideje bullish
  • A fejjel felgyorsult a tempó
  • Az alapok bullish
  • A visszakeresés befejeződött
  • A 20 SMA támogatást nyújt
  Úgy tűnik, hogy a 20 SMA támogatást nyújt a H4 charton

  A globális gazdaság sokat gyengült az elmúlt két évben, és továbbra is nehéz helyzetben van. Ennek eredményeként a menedékhelyek iránti kereslet az elmúlt évben, különösen az arany. A geopolitikai feszültségek tovább növelték az arany bullish trendjét, és az USA és Irán közelmúltbeli feszültségei tovább növelték az aranyat. Körülbelül 90 dollárral magasabb az arany, miután múlt pénteken megölték Irán legfőbb katonai vezetőjét, Soleimanit, és ma ismét 60 dollárral magasabb, miután Irán megtorolt, megtámadta az iraki amerikai támaszpontokat. Fokozódott az újabb közel-keleti háborútól való félelem, amely nukleáris háborúvá válhat, amire Oroszország rámutatott.

  De az USA könnyedén vette a rakétatámadásokat. Azt mondták, hogy nincsenek áldozatok, és Iránt kihagyták. Nos, biztosan reméljük, hogy ilyen volt. Tehát, az Gold visszaszorult alacsonyabb szintre, de az elmúlt órákban támogatást talált a 20 SMA-nál a H4-es listán. Most az arany visszahúzódása befejeződött, és ez jó lehetőségnek tűnik, hogy innen tovább menjünk. A feszültség továbbra is fennáll, és a globális gazdaság nem fog hamarosan fellendülni, éppen ellenkezőleg, így az Arany valószínűleg jó ideig bullish marad.

  Következtetésképpen

  A piacok ma hullámvasút-körúton mentek keresztül. A biztonságos menedékhelyek felpörögtek, amikor Irán háborúval az amerikai katonai basszust rakétázta Irakban, de miután az Egyesült Államok tartózkodott a megtorlástól vagy az erõs jelzések küldésétõl, az újabb háborútól való félelem elhalványult és a hangulat javult. Jelenleg a kereskedők a pálya szélén várják, hogy ez innen merre halad.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map