Forex jelek Az amerikai ülésszak rövid ismertetése, január 2 – A gyártás továbbra is mély recesszióban van Európában, a decemberi kis javulás ellenére

A piacok meglehetősen bizonytalanok voltak a tennivalók után az Egyesült Királyság választásai és az Egyesült Államok és Kína között hamarosan hivatalosan is hivatalba lépő első fázisú kereskedelmi megállapodás után. A kezdeti optimizmus után a kereskedők visszatértek a lábukkal a földre, rájöttek, hogy mindkét esemény nem fog sokat változni, ezért néhány hétig tartó csendes ármozgás következett be, amely 2019 utolsó hetéhez vezetett. az elmúlt hét és a piacok az USD ellen fordultak, a pénz különösen a biztonságos menedékházak felé áramlott, mint pl ARANY. Ma úgy tűnik, hogy a piacok ismét kereskednek a hangulattal, ami pozitívnak tűnik, mivel a kockázati eszközök magasabbra emelkednek, miközben a menedékhelyek visszahúzódnak.

Ma kiadták Európáról a végleges gyártási jelentéseket. A decemberi adatok enyhe javulást mutatott, de a gyártás ennek ellenére mélyen összehúzódott. Az EKB egyes tagjai a gazdasági fellendülésre utaltak, néhány zöld hajtás után, amelyet a közelmúltban láthattunk az adatokban, de a javulás elég vérszegény volt, és a mai gyártási jelentések éppen ezt mutatják. Felfelé irányuló csata lesz, amely megpróbálja megfordítani a gazdaságot, különösen, ha az amerikai gyártók vámai az idén megkezdődnek az európai gyártók számára.

Az európai ülésszak

  • A Sanghaj-London tőzsdekapcsolat szünetel – A Reuters arról számolt be, hogy Kína ideiglenesen felfüggesztette a Shanghai-London Stock Connect rendszert. A jelentés öt, az ügyet ismerő forrást idéz, mondván, hogy Kína ideiglenesen blokkolta a sanghaji és a londoni tőzsde határokon átnyúló tőzsdei bevezetését a hongkongi kérdésben Nagy-Britanniával fennálló politikai feszültségek miatt. A kínai külügyminisztérium közölte, hogy nincsenek tisztában a részvény link felfüggesztésének sajátosságaival. Nem kommentálták az első fázisú kereskedelmi megállapodás aláírására vonatkozó kérdéseket sem.

  • Az eurózóna végső gyártása PMI – A mai francia, német és az eurózóna gyártási végeredménye valamivel magasabb lett, mint az első olvasatban, 50,4, 43,7 és 47,5 ponttal emelkedett. Olaszországban és Spanyolországban a gyártási tevékenység tovább csökkent, a PMI mutató 47,4 pontra csökkent a novemberi 47,5-ről, és 46,2 Spanyolországra 47,6 pontról.

  • UK Manufacturing PMI – Nagy-Britanniában a feldolgozóipar ennél magasabbra, 47,5 pontra kullogott, de ez még mindig recesszió. „Az Egyesült Királyság gyártási szektora rosszabbra fordult 2019 végén. A termelés a hét és fél év leggyorsabb ütemében esett vissza, mivel az új megrendelések beáramlása és a Brexit biztonsági készletei csökkentek. Mivel a kereslet gyenge és a bizalom továbbra is visszafogott, az input-vásárlás élesen visszaszorul, és a munkahelyek megszűnnek a kilencedik egymást követő hónapra.

Az amerikai ülésszak

  • Az Egyesült Államok kezdeti munkanélküliségi igényei – Az Egyesült Államok heti kezdeti munkanélküliségi igényei 222 ezer forintra rúgtak, szemben a várható 220 ezrelékkel. Az előző hét 222 ezer volt, de magasabbra módosították 224 ezerra. A folyamatos követelések is magasabbak voltak, 1728 ezer forintnál, mint a várható 1680 ezer.
  • USA Challenger álláslehetőségek – Az amerikai kihívó decemberi állásainak megszüntetése -25,2% volt, szemben a novemberi 16,0% -kal. Az elbocsátások 32,84 ezer forintra csökkentek, a novemberi 44,57 ezerhez képest. Ez egy másik pozitív hír a foglalkoztatás terén az Egyesült Államokban.
  • Az amerikai CB fogyasztói bizalom – Éppen felszabadult az amerikai CB fogyasztói bizalma. A bizalom várhatóan 128,0 pontra ugrott az amerikai fogyasztók körében. ugyan 126,5 pontra javult, a korábbi 125,5-ről, de ennek ellenére elmaradt a várakozásoktól. A jelenlegi helyzet szintén javult 170,0 pontra, a múlt havi 166,9 pontról. A várakozások azonban kissé csökkentek, 97,4 pontra a múlt havi 97,9 pontról.

Keresi a látást

Bullish AUD / USD Újra

  • A tendencia több mint 2 hónapig tartó
  • A fejlõdés újabb lendületet vesz
  • A 100 SMA támogatást nyújt
  • A lehúzás teljesnek tűnik
A 100 SMA a H1 charton áll

Az AUD / USD ennek a hónapnak az eleje óta növekszik, mivel az USD csökkenő tendenciát mutat az amerikai ISM gyengébb gyártási jelentése alapján, amely azt mutatta, hogy ez az ágazat mélyebben esett vissza november folyamán. A felfelé lendület elhalványult, és a harmadik héten ez a pár visszalépett lejjebb. De a hangulat tovább javult, miután az Egyesült Államok és Kína megállapodtak az első fázisú ügyletről, segítve a kockázati eszközöket, például a tőzsdéket és az alapdarabokat.

A múlt héten az USD lejjebb zuhant az új évet megelőzően, és ennek következtében az AUD / USD körülbelül egy hétig még jobban emelkedett. Ma azonban visszahúzódást tapasztalunk ebben a párban, mivel az USD végre talál néhány ajánlatot. De 100 SMA (zöld) tartotta a H1-es diagram csökkenését, és ez a pár korábban megugrott erről a mozgó átlagról. Az ár nem éppen fut el a visszapattanás után, ami adott egy kis időt arra, hogy most vételi jelet nyissunk, abban a reményben, hogy a trend hamarosan folytatódik.

Következtetésképpen

A dollár múlt heti kereskedése után, amikor a kereskedők kiigazították pozícióikat az új évre, és a multinacionális vállalatok a készpénzt mozgatták oda, ahol szükségük volt rá, a piacok visszatértek a hangulat kereskedelméhez. Az a jelentés, miszerint Kína ideiglenesen felfüggesztette a Sanghaj-London Stock Connect rendszert, kissé rontotta a hangulatot, ezért a kockázati eszközök csökkenése.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map