Forex jelek Az amerikai ülésszak rövid ismertetése, december 5. – A piacok továbbra is reményteljesek, de óvatosak

A pénzügyi piacok hangulata a hét elején negatívvá vált, miután Donald Trump hozzászólt, hogy elhalaszthatja az első fázisú megállapodást Kínával a jövő évi kínai választásokig. Ebben közrejátszott a csalódást keltő amerikai ISM hétfői jelentés is, amely megmutatta, hogy ez a szektor a javulás helyett egyre mélyebbre csökken. De tegnap hallottuk Donald Trumpot arról, hogy a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások elég jól mennek, míg a Bloomberg jelentést tett közzé, amely szerint az első fázisú megállapodás december 15-én hivatalos lehet..

Ez javította a hangulatot, bár a piacok nem menekülnek ettől. Ehelyett óvatosak, de kissé elfogultak a kockázatokkal szemben. Kína kereskedelmi minisztériuma ma korábban azt mondta, hogy szoros kapcsolatban állunk az Egyesült Államokkal a kereskedelem terén. Ez kissé pozitívan, de ettől függetlenül óvatosnak tartotta a hangulatot, mivel korábban már a kereskedelmi megállapodás és a Brexit végső szakaszában voltunk, de még nem léptük túl a korlátot. Az OPEC megkezdte találkozóit Bécsben, de egyelőre nincs egyértelmű javaslat arra vonatkozóan, hogy milyen döntést hozhatnak, bár potenciálisan mélyebb kibocsátáscsökkentések vannak. Ez tartotta a WTI Oil-ot bullish-ben, bár nem hiszem, hogy az OPEC újból csökkenti a termelést, csak kártyáznak, hogy növeljék az olajárakat.

Az európai ülésszak

 • Német gyárrendelések – A gyári megrendelések több mint egy éve volatilisek Németországban. Bár a múlt hónap szeptemberétől szép, 1,3% -os nyereséget értek el, amelyet ebben a hónapban 1,5% -ra módosítottak. De a mai októberi jelentés ismét negatívvá vált, 0,4% -os csökkenést mutatva, 0,3% -os elvárások nélkül.
 • Az eurózóna kiskereskedelmi értékesítése – Ma reggel közzétették az európai kiskereskedelmi adatokat, és a kiskereskedelem szezonálisan kiigazított volumene 0,6% -kal csökkent az euróövezetben. 2019 szeptemberében a kiskereskedelem volumene 0,2% -kal csökkent az euróövezetben, és 0,1% -kal az EU28-ban. Ennek ellenére a medvék kívül maradnak a piacon. Úgy tűnik, hogy a befektetők holnap várják az NFP adatait, mielőtt további fogadásokat tesznek.
 • Eurózóna felülvizsgált GDP 

  GDP-növekedés az Euroarea és az EU28-ban: A szezonálisan kiigazított GDP 0,2% -kal emelkedett az euróövezetben (EA19), és 0,3% -kal emelkedett az EU28-ban 2019 harmadik negyedévében. 2019 szeptemberében a kiskereskedelem volumene 0,2% -kal csökkent a euróövezetben és az EU28-ban 0,1% -kal. Ennek ellenére a medvék kívül maradnak a piacon. Úgy tűnik, hogy a befektetők holnap várják az NFP adatait, mielőtt további fogadásokat tesznek.

  Az EUR / USD bullish hamisítványt mutatott a 4 órás diagramon, amikor átlépte az 1.1090 ellenállási szintet. De a nyereség korlátozott volt, amikor a pár visszatért az 1.1090 ellenállás alatti kereskedésre közvetlenül a következő gyertyában. Ez a szint egyelőre erős ellenállást fejt ki, és ez alatt az EUR / USD enyhe visszahúzódására számíthatunk 1,1060-ig és 1,1038-ig. Ezzel szemben a bullish kitörés az EUR / USD árfolyamát 1,1120 felé vezetheti.

 • Jelentős visszaesés a német mérnöki megrendelésekben – A német VDMA mérnöki testület több durva hírrel állt elő az ország gyártási szektorával kapcsolatban. A VDMA októberben 11% -kal esett vissza a mérnöki megrendelésekből az előző évhez képest. Ez év közepén a gyári megrendelések mintegy 3% -kal csökkentek év / év alatt, így ez továbbra is fokozott aggodalmakat mutat a német feldolgozóipar számára a negyedik negyedévben. A VDMA megjegyzi, hogy a belföldi megrendelések 13% -kal, míg a külföldi megrendelések 10% -kal csökkentek az egy évvel ezelőttihez képest. A romló tendenciáról megemlítik, hogy sok ügyfél visszafogja a beruházásokat a globális gazdasági aggodalmak miatt; hozzátéve, hogy:

  “A német ipar gazdasági visszaesésének megszüntetésére vonatkozó remény legújabb jelei még nem befolyásolják a gépipari vállalatok megrendelésállományát.”

Az amerikai ülésszak

 • A szaúdi Feel Good About OPEC Meeting – Megkezdődött az OPEC ülése, és Abdulaziz bin Salman herceg, Szaúd-Arábia olajminiszter elmondta, hogy jól érzi magát az OPEC + találkozó miatt. Azt suttogták, hogy nagyon keményen próbálja megszerezni az OPEC többi tagját a mélyebb kibocsátáscsökkentés gondolatával. Ennek ellenére még várat magára, hogy Oroszország – a tervek egyik legfontosabb buktatója – egyetért-e egy ilyen javaslattal.

 • A BOC sávbeszélője – Beszél a Bank of Canada kormányzóhelyettese, Timothy Lane, és ezt mondja:
 • A globális gazdasági bizonytalanság valószínűleg akkor is fennmarad, ha az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi megállapodást kötnek
 • a globális bizonytalanság valószínűleg tartós hatással jár: továbbra is fennállnak a kérdések arról, hogy a piaci árképzés teljes mértékben tükrözi-e a kockázatokat
 • Az elmúlt hetek fejleményei nagyobb bizalmat adnak a banknak az októberi növekedési és inflációs kilátások iránt
 • A figyelemre méltó gazdasági erősségek és a megcélzott infláció azt jelenti, hogy Kanada ellenálló, de nem mentes
 • A kereskedelmi konfliktusok káros hatásait csak részben ellensúlyozza a könnyebb monetáris politika
 • a legfrissebb adatok jól mutatják a háztartások pénzügyi helyzetét és jövőbeni kiadásait, bár a fogyasztói bizalom enyhült
 • a háztartások súlyos hitelfelvétele sebezhetőségeket hoz létre, amelyek felerősíthetik a gazdaság bármilyen negatív sokkját; a ráta további csökkentése súlyosbíthatja a sebezhetőségeket
 • A kanadai foglalkoztatási bérek növekedési adatai szerint a munkaerőpiac továbbra is szigorodik
 • a tartományi kormányok 2020-ban várható Wayne-től származó magasabb kiadásainak támogatása, mivel Ontario és Alberta konszolidációja a közelmúltban egyenesen Krakkóban és Québecben normalizálódik
 • nincs oka annak, hogy a Bank of Canada lépjen lépéssel az amerikai jegybankkal az árfolyammozgások terén
 • A Bank of Canada és az USA Fed monetáris politikája közötti eltérítés nem olyan éles, mint néha előre
 • utólag Kanadában és az Egyesült Államokban 2010-től kezdődően az egyensúlyi költségvetés felé történő elmozdulás korai volt
 • Kína nagyon jól halad
 • tűzszünet tart Szíriában
 • megvitatja Németországgal az iráni szankciók kijátszását
 • szerint egy Németország egy kicsit alatta van a NATO-hozzájárulásainak, és Merkellel beszélni fognak erről
 • A NATO erősebb, mint valaha volt
 • Azt mondja, hogy Trudeau-nak szembe kell néznie, amikor a videóról kérdezik
 • Trudeau kanadai miniszterelnök kedves srác, de valószínűleg ideges, hogy Trump felhívta őt a NATO hozzájárulásáért
 • minden ország, akivel a Huawei kapcsán beszélt, nem halad tovább a céggel
 • USA ISM Non-Manufacturing PMI – Megjelent az amerikai ISM nem gyártói jelentés, amely elmaradt a várakozásoktól, 53,9 pontra esett vissza a várt 54,5 ponttal szemben. A foglalkoztatottság magasabb volt, bár 55,5 ponttal, szemben a múlt havi 53,7 ponttal, az új megrendelések szintén magasabbak, 57,1 ponttal voltak magasabbak a múlt havi 55,6-nál, miközben a termelés jelentősen, 51,6 pontra csökkent, szemben az októberi 57,0 ponttal. Az exportrendelések 52,0 pontra nőttek a múlt havi 50,0 ponttal szemben, az import 45,0 ponttal szemben a múlt hónapban 48,5 ponttal csökkent.
 • Keresi a látást

  Bullish NZD / USD

  • A tendencia több mint egy hónapig tartó
  • Az alsó visszahúzás befejeződött
  • Az 50 SMA támogatást nyújtott
  • Az alapok bikaivá váltak

  Az 5100 SMA ma befejezte a visszavezetést

  Az NZD / USD október elején egy bullish visszafordulást hajtott végre, amely éppen úgy nézett ki, mint egy újabb visszalépés, mielőtt az eladók lejjebb kerültek. De az eladók nem jöttek vissza, és azóta sem láttuk őket. Számos visszahúzódást láthattunk alacsonyabb szinten, de a vásárlók visszatértek és mindent kézben tartottak.

  A kockázati eszközök tekintetében javult a hangulat, ahogy közeledünk az USA és Kína közötti első fázisú ügylet utolsó szakaszához. Voltak olyan események és megjegyzések, amelyek előre-hátra vitték ezt az egyezményt, például Donald Trump tegnapi kommentjei, amelyek szerint elhalaszthatja az egyezményt a kínai választások végéig, reagálva arra, hogy Kína megtorló célokkal célozza meg Trump választóit..

  De ma hallottuk a Bloombergtől, hogy az üzletet december 15-én aláírják, annak ellenére, hogy heves retorika nyugtatta az idegeket. Donald Trump is segítette a hangulatot, amikor egy ideje azt mondta, hogy a tárgyalások Kínával nagyon jól mennek.

  Az NZD / USD az ázsiai ülésszak alatt visszalépett, de az 50 SMA (sárga) szilárd támogatást nyújtott a H1 diagramon. Az ár megugrotta ezt a mozgó átlagot, mivel a hangulat javult Trump észrevételei után a NATO-csúcson. Tehát ez a pár eléggé bullish, és meg fogjuk nyitni a vételi jelet egy másik pullback alatt, az 50 SMA felé.

  Következtetésképpen


  A hangulat az elmúlt két napban meglehetősen negatív volt, a tőzsdék visszavonultak az alacsonyabb és a biztonságos menedékhelyek felé. De ez megváltozott az elmúlt órákban, különösen a Bloomberg jelentése és Donald Trump észrevételei után. Felejtsd el a gazdasági adatokat, a szavak manapság jobban fájnak, mint az adatok.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map