Forex jelek Az USA rövid áttekintése, október 15 – A keresetek gyengülni kezdenek az Egyesült Királyságban, Kína azt akarja, hogy az Egyesült Államok törölje az összes vámot

Az Egyesült Királyság gazdaságát sújtotta a Brexit és a globális gazdaság gyengülése, amely a kereskedelmi háború, valamint a monetáris szigorítás következtében következett be, amelyet a nagy központi bankok az elmúlt években folytattak, különösen a FED. A feldolgozóipar, az építőipar, az ipari termelés stb. Visszaesett a recesszióban. Annak ellenére, hogy a gazdaság bizonyos aspektusai jól kitartottak, mint például az infláció, a keresetek és a foglalkoztatás. De az elmúlt hetekben ezek a szempontok is gyengülni kezdtek. Az infláció szeptemberben enyhült, amint azt a múlt heti jelentés megmutatta, míg ma a a munkanélküliségi ráta magasabb volt és a keresetek lehűltek.

Bár a GBP nem bánta sokat, mivel továbbra is a Brexit körüli pozitív érzelmekre támaszkodik. A Brexit-egyezmény még nincs megkötve, de a remények továbbra is fennmaradtak, amelyek megmaradtak GBP / USD bullish az elmúlt napokban. Az Egyesült Államok és Kína közötti egyezmény még nincs megkötve, de már közel állnak az első fázisú ügylet lezárásához. Bár Kína ma azt mondta, hogy lehet, hogy nem tudnak évente 50 milliárd dollárt vásárolni az amerikai mezőgazdasági termékekből, hacsak az USA nem vonja le az összes vámot. Trumpnak ez nem fog tetszeni, de nem mintha hivatalos követelés lenne. Tehát, feltételezem, az első fázisú megállapodást hamarosan aláírják.

Az európai ülésszak

 • Az EU Brexit-megállapodást akar, de nem bármi áron – Amélie de Montchalin francia európai ügyekért felelős miniszter ma reggel tett néhány megjegyzést, mondván, hogy Brexit-megállapodásra törekszünk, de nem bármi áron. Három kérdés marad Franciaország, az ír határ, a belső piac és az Egyesült Királysággal való jövőbeni kapcsolatok szempontjából. Mindennek tisztességesnek kell lennie. Reméli, hogy lehetséges a Brexit-megállapodás, de kiegyensúlyozottnak kell lennie.
 • A FED Bullard nem jelenti azt, hogy hamarosan további kamatcsökkentések történnek – A St Louis FED elnöke, James Bullard, a FOV legravaszabb tagja. Egy ideje Londonban beszélt, és néhány dovish megjegyzést tett, ahogy elvárható tőle. Úgy látja, hogy az infláció túl alacsony marad, és a vártnál erőteljesebb gazdasági lassulás kockázata. A jövőbeni csökkentésekről határozatok ülésenként. A kereskedelempolitikai bizonytalansági tényezők a számítás során. A legutóbbi hozamgörbe inverziója figyelmeztető jel volt. Megfordíthatná a kamatcsökkentést (kamatemelésbe) 2020-ban, 2021-ben, ha a gazdaság újból javul (Rohadt, Bullard kamatemelésre utal). Bár a nulla ráta, a határidős útmutatás, a QE még mindig szerepel a „szokásos recesszió” játékkönyvében.
 • Egyesült Királyság foglalkoztatási jelentése – Ma reggel tették közzé az Egyesült Királyság foglalkoztatási jelentését. A munkanélküliségi ráta ismét magasabbra, 3,9% -ra kúszott, szemben a várt 3,8% -os változatlan maradással. A foglalkoztatás változása -56 ezer volt a várt 26 ezerrel szemben, a korábbi 31 ezerhez képest. A munkanélküli igények szeptemberi változása 21,1 ezer dollárra rúgott. Az előző szám 28,2 ezer volt, de 16,3 ezerre módosították.
 • UK jövedelemjelentés – Az Egyesült Királyság augusztus havi átlagkeresete is enyhült, két pontot veszített, és 3,8% -ra csökkent, szemben a várt 4,0% 3 / év értékkel. Az előző számot kullancsgal alacsonyabbra, 3,9% -ra módosították 4,0% -ról. A bónuszokkal nem számított heti átlagkeresetek viszont 3,8% -ra emelkedtek, a várt 3,7% -ról 3m / év-re. Az előző olvasatot 3,9% -ra módosították 3,8% -ról.
 • Kína támogatja a részleges megállapodást, de kérése van – A kínai külügyminisztérium mai észrevételei, amelyek arra utalnak, hogy az Egyesült Államok részleges kereskedelmi ügyletről kiadott nyilatkozata pontos. Nincs különbség az Egyesült Államokkal a kereskedelmi megállapodások terén. De a Bloomberg arról számolt be, hogy Kína azt akarja, hogy az USA törölje el az összes vámot, mivel küzdeni fognak 50 dollár értékű amerikai mezőgazdasági termékek megvásárlásával. Bár mostanáig nem hivatalos kérés.

Az amerikai ülésszak

 • A német kormányok alacsonyabbra módosítják a GDP növekedési előrejelzéseit – A Reuters egy ideje erről számolt be. Forrásaik szerint a német kormány továbbra is a 2019-es GDP-növekedést 0,5% -ban látja, ami jóval alacsonyabb az év kezdetének becsléséhez képest, és a 2020-as előrejelzésüket 1,0% -ra csökkenti a korábban 1,5% -ról.
 • A BOE Vlieghe Hinting at Monetary Stimulus című műve – A BOE Vlieghe egy ideje azt mondta, hogy monetáris ösztönzésre lesz szükség, ha a Brexit bizonytalansága beágyazódik. Az Egyesült Királyság gazdasági lazasága ismét növekszik, a globális kilátások július óta romlottak. Úgy látja, hogy a monetáris politikában elfogy a lőszer.
 • Kanadai meglévő házi értékesítés – A kanadai lakáspiac az elmúlt hónapokban az ország legnagyobb részén fellendült, de Vancouver továbbra is küzd. Augusztusban a meglévő házeladások 1,4% -os növekedését tapasztaltuk, és ma a szeptemberi számot 2,0% -ra becsülték. De nem teljesítette az elvárásokat, csupán 0,6% -kal nőtt, ami nem jó jel.

Keresi a látást

Bullish USD / JPY

 • A trend bullish
 • Az alsó visszahúzás teljes a H1 diagramon
 • A 20 SMA támogatássá vált a H4 charton
 • Az előző gyertyatartó felfelé mutat

A 20 SMA ma jó munkát végez támogatásként

Az USD / JPY a múlt héten bullishra fordult, amikor a pénzügyi piacokon javult a hangulat a Brexittel és az USA-Kína kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos pozitív észrevételek miatt. Tegnap és ma is alacsonyabbnak láttuk az ár visszavonulását Kína észrevételei után, miszerint több időre van szükség a tárgyalásokhoz, de az eladók nem tudtak túlságosan alacsonyat nyomni, így a nyomás továbbra is a felfelé mutat. Hosszúak vagyunk egyébként ezen a páron. Ma a 20 SMA (szürke) e pár támogatásává vált, és az ár magasabbra ugrott a mozgó átlagtól. Az előző H4 gyertyatartó csapként záródott a 20 SMA fölé, ami bullish jel, és a jelenlegi gyertyatartó bullishnak tűnik, ahogy az USD / JPY feljebb emelkedik.

Következtetésképpen

A hangulat továbbra is pozitív a pénzügyi piacokon, mivel a menedékhelyek ismét meddővé váltak. De, az árudollárok továbbra is csúsznak, ami azt jelenti, hogy jelenleg az USD erősségének szakaszán vagyunk túl. Lássuk, meddig folytatódhat ez.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map