Forex Signals US Session Brief, augusztus 13 – Vegyes gazdasági adatok ma, miközben a piacok zavarosak

A gazdasági adatok szerte a világon egyre gyengülnek, különösen az elmúlt hónapokban. Ma jó néhány fontos gazdasági jelentést tettünk közzé, amelyek fokozott gyengeséget mutattak, de ma is láttunk néhány tisztességes számot. Azzal kezdődött Brit foglalkoztatás és jövedelemjelentés. A munkanélküliségi ráta ennél magasabbra kullogott, de még mindig tisztességes szinten van a jövedelem magasabbra ugrott ismét három ponttal júniusban, a májusi ugrás után. Tehát a mai Nagy-Britannia adatai meglehetősen pozitívak voltak.

De nem mondhatjuk ezt az eurózónáról. A ZEW gazdasági hangulat Németországból és az euróövezetből néhány hónapig negatív volt, és ma tovább merült a negatív területen. Az euróövezet és Németország számai egyaránt azt mutatták, hogy a hangulat 2011 óta a legalacsonyabb szintre esett vissza, ami azt jelenti, hogy mindkét gazdaság recesszióba eshet. A német GDP-jelentés várhatóan holnapra csökken a második negyedévre vonatkozóan, de a harmadik negyedév sem tűnik túl jól egyelőre, így a recesszió jól szerepel a lapokban. Az amerikai inflációs jelentés lenyűgöző volt, a fő és a CPI egyaránt 0,3% -kal nőtt a múlt hónapban, de a keresetek is nagy lassulást mutattak, így a kereskedők ezt követően kapkodták a fejüket.

Az európai ülésszak

 • Egyesült Királyság foglalkoztatási jelentése – A ma reggel közzétett foglalkoztatási jelentés azt mutatta, hogy a munkanélküliségi ráta magasabb, bár 3,9% -ra emelkedett a korábbi 3,8% -ról. A foglalkoztatás változása meghaladta a várakozásokat, 115 ezerrel szemben a várt 60 ezerrel szemben, míg a júliusi munkanélküli igények 28,0 ezer volt a várható 42 ezerrel szemben. Az előző szám 38,0 ezer volt, de alacsonyabbra módosították 31,4 ezerre. Tehát ez a jelentés inkább pozitív, mint negatív.
 • UK jövedelemjelentés – A kereseti jelentés még jobb volt, mint a foglalkoztatási jelentés. A jövedelem a várakozásoknak megfelelően 3,7% -ra nőtt 3MoY-val, a májusi 3,4% -ról, míg a májust a korábbi 3,4% -ról magasabbra, 3,5% -ra módosították. Az átlagos heti kereset (a bónuszok nélkül) szintén lenyűgöző volt. 3,9% -ot elérve a várt 3,8% -ról 3m / év-re, szemben a korábbi 3,6% -kal. Ezek a jövedelem igazán szilárd adatai.
 • A gazdasági hangulat néhány hónappal ezelőtt negatívvá vált. Ma korábban felszabadultak a gazdasági érzelmek Németország és az eurózóna számára, és a hangulat tovább romlott. Itt vannak az ábrák:
 • Német ZEW gazdasági hangulat Jelenlegi -13,5 és -6,3 várható
 • Előző -1.1
 • A német ZEW gazdasági hangulat elvárása -44,1 vs -28,0 várható
 • Előző -24,5
 • Az eurózóna ZEW gazdasági hangulatával kapcsolatos elvárások -43,6
 • Előző -20,3
 • Kína esküszik, hogy nem érintette meg a jüant – A PBOC illetékese a Reutersen keresztül tett néhány megjegyzést a jüannal kapcsolatban. Azt mondta, hogy a kínai jüan jelenleg megfelelő szinten van. A jüan mozgása nem feltétlenül vezet rendellenes mozgásokhoz a tőkeáramlásban. Meg vagyunk döbbenve, hogy az Egyesült Államok „valuta manipulátorként” jelölte Kínát.
 • Az amerikai ülésszak

  • USA inflációs jelentés – Az amerikai inflációs jelentés egy ideje megjelent, és úgy tűnt, hogy a múlt havi pozitív jelentés után ismét a pozitív oldalra támaszkodott. A fő CPI 0,3% -kal nőtt a várakozásoknak megfelelően júliusban. De az alapvető CPI meghaladta a 0,2% -os várakozásokat, és ehelyett 0,3% -kal nőtt a múlt hónapban. Az amerikai YoY CPI magasabb volt, 1,8% -ra, szemben a várt 1,7% -kal, szemben a júniusi 1,6% -kal. Az élelmiszer-energia és az energia nélkül számított YoY CPI szintén magasabbra, 2,2% -ra nőtt, szemben a várt + 2,1% -kal.
  • Amerikai jövedelem jelentés – Az inflációs adatok elég nagyok voltak, bár a keresetek nem olyan nagyok. Az óránkénti reálkereset átlagosan alacsonyabb, 1,3% -ra nőtt az előző év 1,5% -ához képest. A heti reálkeresetek átlagosan 0,8% -ra csökkentek a korábbi 1,2% -hoz képest.
  • Trump a tarifákon tweetel – Donald Trump nemrégiben újabb tweetet tett közzé a kereskedelemről és a tarifákról. „Pénznemük hatalmas leértékelésével és hatalmas pénzösszegek pumpálásával a rendszerükbe az a tízmilliárd dollár, amelyet az Egyesült Államok kap, ajándék Kínától. Az árak nem emelkednek, nincs infláció. A gazdálkodók többet kapnak, mint Kína. Az álhírek nem fognak beszámolni! ”

  Keresi a látást

  Mogorva NZD / USD

  • A trend bearish
  • Úgy tűnik, hogy a magasabb visszahúzás most véget ért
  • Az MA-k ellenállást nyújtanak

  A trend a legutóbbi ugrás ellenére továbbra is csökkenő

  Az NZD / USD három hete erősen zuhan, az idő múlásával pedig a csökkenő trend felgyorsult. A mozgó átlagok nagyszerű munkát végeztek ellenállásként ez idő alatt, az árat alacsonyabbra tolva. Bár most ugrást látunk azok után a pletykák után, miszerint Kínának és az USA-nak hamarosan újabb találkozója / hívása lehet, hogy folytassák a kereskedelmi tárgyalásokat. Az ár magasabbra emelkedett, de az 50 és 100 SMA-nál jelenleg ellenállást talál, ami jó helynek tűnik az áramlás elmaradásához.

  Következtetésképpen

  A gazdasági adatok ma meglehetősen vegyesek voltak, és a piacok szűk tartományban kereskedtek. De az Egyesült Államok és Kína szinkronizált észrevételei az elkövetkező hetekben folytatott további tárgyalások és az Egyesült Államok legújabb tarifáinak késése miatt. Ez pozitív hír, és azonnal javította a hangulatot a pénzügyi piacokon.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map