Forex Signals US Session Brief, november 11 – Az Egyesült Királyság gazdasági adatai csalódnak, de az GBP gyűlések Farage kommentjein

A pénzügyi piacok árfolyama ma meglehetősen csendes volt, és arra számítottam, hogy ez még csendesebbé válik, és végül kihal, amikor elindulunk az európai ülésszak vége felé, mivel az észak-amerikai piacok zárva tartanak az emléknapra. Bár láttunk néhány tisztességes árfolyamot GBP párokban az európai ülés során. GBP / USD 120 magassággal magasabb volt korábban. De ez nem a GDP-jelentésből származott, amely azt mutatta, hogy az Egyesült Királyság gazdasága továbbra is gyengül, mivel minden komponens elvesztette a várakozásokat, és sokuk negatív lett.

Az Egyesült Királyság GDP-je augusztus és szeptember folyamán visszaesett, de a harmadik negyedévben összességében az Egyesült Királyság GDP-je 0,3% -kal bővült, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Királyság szűken elkerülte a technikai recessziót, miután a második negyedévben 0,2% -kal csökkent. De a gazdaság továbbra is gyengül, amint azt az utolsó két havi GDP-jelentés is megmutatta. Emellett a feldolgozóipar, az ipari termelés és az építőipar szeptemberben ismét visszaesett, míg az üzleti beruházások a második negyedévben visszaestek.

Tehát a GBP nem sokat mozgott ezeken a számokon, de Nigel Farage-féle kommentjei az Egyesült Királyság választásaival magasabbra növelték a GBP-t. A hónap elején hallottuk a Brexit Párt vezetőjét, Farage-ot, hogy Brexit-pártja minden fronton harcolni fog a december 12-én megrendezésre kerülő brit választásokon. De ma azt mondta, hogy nem fogja megtámadni a Konzervatív Párt helyeit, és ehelyett: összpontosítani fog helyet foglalni a Munkáspárttól. Ez a toryk javát szolgálja, és csökkenti a választások utáni akasztott parlament különösségét. Bár a helyzet nem olyan egyértelmű, a GBP elmenekült ezekkel a megjegyzésekkel.

Az európai ülésszak

  • Francia ipari termelés – Az ipari termelés ingatag volt Franciaországban, az elmúlt három hónapból kettőnél nagy csökkenés tapasztalható. A múlt havi jelentés azt mutatta, hogy az ipari termelés augusztusban 0,9% -kal csökkent, míg ebben a hónapban a termelés várhatóan 0,4% -kal nőtt szeptemberre. De nem teljesítette a 0,3% -os várakozásokat. A magánbérszámlák 0,3% -ot tettek ki a várakozások szerint ugyanabban a hónapban, de az augusztusit alacsonyabbra, 0,2% -ra módosították 0,3% -ról. A kereskedelmi mérleg hiánya is tovább nőtt ma.
  • Pompeo berlini beszéd – Pompeo amerikai külügyminiszter Berlinben beszél, mondván a német hallgatóságnak, hogy a saját titkosszolgálati főnöke szerint a Huawei-ben nem lehet megbízni. A Nord Stream 2 gázvezetékre utalva Pompeo azt mondta, hogy nem akarjuk, hogy Európa energiaellátása Putyin szeszélyétől függjön. Minden nemzet segítségét kérjük Teherán visszavezetéséhez a tárgyalóasztalhoz. A NATO-nak növekednie és váltania kell, különben fennáll annak a veszélye, hogy elavul. Több kereskedelmet akarunk Európával. Irracionális, ha Oroszországot a Közel-Keleten érdemes partnernek tekintjük. Az amerikai tisztek még mindig a földön vannak Szíriában, mi nem vonultunk vissza. Kína ma taktikával elnyomja az embereket.
  • RBNZ a kamatlábak csökkentésére a következő találkozón? – Az új-zélandi Reserve Bank kétszer csökkentette a kamatlábakat az elmúlt több ülésen, 75 bázisponttal csökkentve azokat. Megálltak a kamatlábak csökkentésével, de az esélyek a következő találkozón újabb kamatcsökkentés felé hajlanak. RBNZ
  • Skócia miniszterelnöke felszólalva a Brexitről – A skóciai első miniszter, Nicola Sturgeon a mai nap folyamán megjegyzéseket tett. Azt mondta, hogy ha van egy felakasztott parlament, akkor pártja progresszív szövetséget fog létrehozni, hogy a konzervatívokat kizárja a kormányból. Ha az SNP megnyeri a skóciai választásokat, az Egyesült Királyság parlamentjének a kérdése az lenne: „Mi adja a jogot a függetlenségi szavazás leállítására?” Az SNP szövetségeket kíván alakítani a Parlamentben a Brexit megállítása érdekében. Nehéz alku vezetne egy párt támogatásához a kormányalakításhoz.

Az amerikai ülésszak

  • Kanadai lakhatási jelentés – Az építési engedélyek a vártnál nagyobb mértékben csökkentek Kanadában, szeptemberben -6,5% -ot értek el, szemben a becsült -2,0% -kal. Az előző hónapot szintén alacsonyabbra, 5,6% -ra módosították 6,1% -ról. A lakóhellyel kapcsolatos engedélyek szintén negatívak voltak, szeptemberben -10,7%, az egycsaládosoké -8,7%, a többszöröseké -12,1%.
  • Kanadai foglalkoztatási jelentés – Megjelent a Canda foglalkoztatási jelentése, és a munkanélküliségi ráta a várakozásoknak megfelelően változatlanul 5,5% -os volt. De a foglalkoztatás nettó változása -1,8 ezer volt, szemben a becsült 15 ezerrel. Az előző hónap változatlanul 53,7 ezer volt. A teljes munkaidős foglalkoztatás -16.1k vs + 2.5k várható volt. Ez negatív előjel, de egy erős hónap után következik be, amikor a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma kb. A részvételi arány változatlanul 65,7% maradt, szemben a becsült 65,7% -kal.
  • A FED bostai beszéde – Az atlantai FED elnöke, Bostic egy ideje a Bloomberg TV-ben beszélt, mondván, hogy szerinte a FED enyhén alkalmazkodó. A válság idején nincs annyi helyünk, és a gazdaságot érintő kockázatok továbbra is fennállnak, sok nem oldódott meg. A belépő szintű munkahelyek kitöltése rendkívül versenyképes. Versenyt tapasztalunk, és ez megmutatkozik a munkahelyeket váltó bérek és fizetés ugrásaiban. Valószínűleg ellenérdekeltem volna az októberi kamatcsökkentést.

Keresi a látást

Tartós GBP / USD

  • A trend meddő volt a héten
  • Az USD bullish lett
  • A forgalmazók az árat alacsonyabbra tolják

A 200 SMA ma szilárd ellenállást biztosít GBP / USD áron

A GBP / USD az elmúlt hetekben meglehetősen bullish volt, mivel a megállapodás nélküli Brexit-forgatókönyv kilátásai jelentősen csökkentek. De a tendencia a héten elmozdult, amikor a figyelem az USD-re fordult. A mozgó átlagok ellenállást nyújtottak ennek a párnak a visszahúzásoknál, a trend alacsonyabbá tétele. Ma egy kisebb visszajelzést látunk, amely inkább konszolidációnak tűnik. De a 200 MA (lila) ellenállássá vált, ami megakadályozza, hogy ez a pár magasabbra emelkedjen. Tehát úgy gondolom, hogy a konszolidációnak hamarosan vége lehet.

Következtetésképpen

Az USD egész héten bullish volt, és ma új csúcsokat hoz, ezért úgy tűnik, hogy a Buck megfelelő alapon fejezi be a hetet. Bár az elmúlt órákban a menedékházak is vonzottak néhány ajánlatot. Úgy tűnik tehát, hogy a piac a hétvége előtt készül, mivel a kereskedők csak óvatosnak tartják magukat, mivel a hétvégén bármi megtörténhet – háború kezdődhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map