Forex Signals US Session Brief, november 12 – Csendes piacok, amint Donald Trump beszédét várjuk

A pénzügyi piac elég csendes volt a héten. A múlt héten tisztességes árfolyamot tapasztaltunk az összes jelentősebb párban, amelyek főként az USD felől érkeztek. Az USD októberben eléggé meddővé vált, miután több mint egy éve bullish volt. De az amerikai gazdaság romlása, különösen a feldolgozóipar amint az ISM jelentése megmutatta, az USD-vel szemben fordította a helyzetet. A FED csökkentette az árfolyamokat is zsinórban harmadszor a múlt hónapban és annak ellenére, hogy egyelőre kamatcsökkentéssel végeztek, nyitva hagyták az ablakot a kamatemelés helyett a további csökkentésekre.

De a dollár árfolyamának csökkenése október végén megállt, és a múlt héten a Buck meglehetősen bullishra fordult. Tegnap és ma mégis csendesek voltak a piacok, amikor arra várunk, hogy Donald Trump amerikai elnök ma délután a kereskedelemről szóló beszédet tartson a New York-i Gazdasági Klubban. Valószínűleg kommentálja a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokat és a részleges kereskedelmi megállapodást. Bár a kereskedők is alig várják, hogy Trump késleltesse az európai autóimport tarifáit. A pletykák szerint esetleg újabb hat hónappal elhalasztja őket.

Az európai ülésen kiadtuk az Egyesült Királyság jövedelem- és foglalkoztatási jelentését, ami kissé ellentmondásos volt. A munkanélküliségi ráta ismét alacsonyabbra kúszott, 3,8% -ra, ami elég alacsony szint. De másrészt a keresetek egymás után a második hónapban két ponttal hűltek, miközben újak voltak a munkahelyek szeptemberben több mint 50 ezerrel csökkentek, ami egy újabb nagy csökkenés után következik augusztusban. Tehát, a foglalkoztatási jelentés most nem tűnik olyan derűsnek, mint néhány hónappal ezelőtt.

Az európai ülésszak

  • Az EKB Coeure azt akarja, hogy a QE folytatódjon – Az EKB igazgatótanácsának tagja, Benoit Coeure ma kora reggel megjegyezte, hogy elkötelezettek vagyunk a QE folytatása mellett, ameddig csak szükséges. Ennek célja, hogy megerősítse szakpolitikai arányaink alkalmazkodó hatását. Meggondolhatja az EKB mérlegéhez való hozzáférés bővítését. Kommentjei hangosan hangzanak, de attól függ, kit ért “mi” alatt.
  • UK jövedelemjelentés – A mai napon jelent meg az Egyesült Királyság eredményjelentése, amely azt mutatja, hogy a keresetek szeptember folyamán ismét lehűltek az Egyesült Királyságban, 3,6% -ra csökkentek a várt 3,8% -ról, miután augusztusban 4,0% -ról 3,8% -ra csökkentek. Az előző szám 3,8% volt, de alacsonyabbra, 3,7% -ra módosították. A bónuszok nélküli heti átlagkereset is 3,6% -ra, 3 millió / évre csökkent a korábbi 3,8% -ról.
  • Egyesült Királyság foglalkoztatási jelentése – Az ILO munkanélküliségi rátája szintén alacsonyabb volt, 3,8% -ra a korábbi 3,9% -hoz képest. De a foglalkoztatás változása -58k volt, szemben a várható -102k-val. Októberi munkanélküli igények változása 33,0 ezer. Tehát a múlt hónapban csökkent a munkanélküliségi ráta, de a munkahelyek ismét csökkentek. Ez a szám a legnagyobb csökkenés a 2015 májusáig tartó három hónapban.
  • Az euróövezet és a német ZEW gazdasági hangulat – Németországban és az eurózónában a gazdasági hangulat több mint egy éve romlik, augusztusban -44 pont körülire esett vissza. De az elmúlt két hónapban javulást tapasztaltunk, ez a mutató a múlt hónapban -23 pontot ért el. Ebben a hónapban a gazdasági hangulat várhatóan tovább javult -12 pont körüli szintre, de tovább javult, a német hangulat -2,1, az eurózóna pedig -1,0 pontot ért el..

Az amerikai ülésszak

  • Több támogatás a kínai gazdaság számára a kormány részéről –Kommentálta Li Keqiang kínai miniszterelnök az állami médián keresztül. Azt mondta, hogy megerősítik a reálgazdaság támogatását. A kormány felgyorsítja a feldolgozóipar korszerűsítését, stabilan tartja a makropolitikát a 2019-es célok elérése érdekében, és hatékonyabban alkalmazza az anticiklikus kiigazítási intézkedéseket.
  • Az EKB De Guindos nyitva hagyja az ajtót a további Easin számárag – De Guindos, az EKB-tag egy ideje néhány megjegyzést tett a Boersen-Zeitung kapcsán, mondván, hogy határozottan nem merítettük ki minden lehetőségünket. Jól ismerjük monetáris politikánk mellékhatásait, a jövőben még szorosabb vizsgálatnak vetjük alá a mellékhatásokat. A valódi fenyegetés jelenleg a rendkívül alacsony növekedés kiterjesztett szakasza. Az inflációs várakozások nemrégiben jelentős csökkenést mutattak, de még nem rögzültek. A szeptemberi politikai csomag elfogadása abszolút helyes döntés volt és marad.
  • Trump amerikai elnök a kereskedelemről szólva – Donald Trump amerikai elnök a New York-i Gazdasági Klubban tartott beszédében megvitatja az ország kereskedelempolitikáját. Nincs bizonyosság, ha megérinti a Kínával folytatott kereskedelmi kapcsolatokat, de elvárja, hogy a piacok ragaszkodjanak a beszédben mondott minden szavához.

Keresi a látást

Bullish GBP / USD

  • A trend a héten bullish-ra fordult
  • A politika a GBP javára megy
  • A MA-k korábban támogatást tartottak

Az 50 és 200 SMA ma szilárd támogatást nyújtott a GBP / USD számára

A GBP / USD az elmúlt hetekben meglehetősen bullish volt, mivel a megállapodás nélküli Brexit-forgatókönyv kilátásai jelentősen csökkentek. De a tendencia elmozdult a múlt héten, amikor a figyelem az USD-re fordult. De tegnap magasabb szintet tapasztaltunk, és ma ez a pár továbbra is bullish marad, miután lepattant az 50 SMA-ról (sárga) és a 200 SMA-ról (lila) a H1-es listán. Nigel Farage mindent megtesz, hogy segítsen a Konzervatív Pártnak, így egyelőre a politika bullish a GBP-ért.

Következtetésképpen

A GBP / USD hullámvasút volt ma, amely visszaesett a puha foglalkoztatási jelentés után, különösen az új munkahelyek csökkenése után. De ez megfordult Nigel Farage megjegyzése után a választásokkal kapcsolatban. A többi pár továbbra is elég nyugodt marad, ahogy később Donald Trump ütemezett beszédéhez közeledünk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map