Hektikus periódus az Ethereum kriptovaluta előtt

2017 tavaszának végén minden tekintet az ETH emelkedő árára és az ethereum hálózatot érvényesítő teljes P2P blokklánc rendszer nagyszerű helyzetére irányult. Éppen ezért a kriptovaluta ebben az évben 10 dollár alatt kezdődött, és egy ponton elérte a csaknem 400 dollár értéket, több mint 2000% -kal nőtt egy hat hónapnál rövidebb időszakban.

De a nyár kezdetével az ETH emelkedése lassulni kezdett és szórványos emelkedésekkel és esésekkel 350 dollár körül stabilizálódott, de egyik sem változtatta meg igazán ezt az átlagértéket. Az értékváltozás azonban június végén következett be, amikor az ETH ára folyamatosan csökkenő tendenciával esni kezdett.

Aztán kevesebb, mint 24 órája kezdődött a nagy összeomlás, amely nagyon rövid idő alatt 200 dollár alá emelte a kriptovalutát. Ennek nyomán a kereskedők és a befektetők továbbra is küzdenek azzal, hogy mit tegyenek a piaci mozgással, és hogyan készüljenek fel a következő időszakra, bármit is vonhat maga után.

A júliusi csepp

A csökkenés miatt a kriptovaluta 200 dollár alá került, ami 2017. május 30. óta az első visszatérési szint erre a szintre. A kereskedési nap alatt a legalacsonyabb pontot 190 dollár körül érték el, ami 17% -os értékcsökkenést jelzett. ebben az időszakban került sor. Ezt követően az ár a következő órákban tovább korrigálódott, 210 dollárra ugrott, de aztán 200 dollár alá került. Mindez több mint 50% -os visszaesést eredményez a mindenkori csúcs óta.

Ekkor a kriptovalutával kapcsolatos sok izgalom közvetlenül kapcsolódott a ICO-k amelyek csak üzleti lehetőségként kezdtek bemutatkozni. Ez az ETH számára biztosított fő médiafókusszal párosulva agresszívebben emelkedett, mint ami valóban fenntartható volt hosszabb ideig, mint néhány hét, ahogy sokan előre jelezték.

Most úgy tűnik, hogy jóslataik igazolódtak, mivel a korrekció még mindig tart. Mostanáig nehéz felmérni, hogy hol stabilizálódna az ár, de az biztos, hogy nem fog gyorsan vagy közel sem ugrálni vissza azokhoz a szintekhez, ahonnan a csökkenés megkezdődött (a 350 dolláros tartomány). Bár az értékcsökkenés határozottan nem valami olyan, aminek a napi kereskedők örülnek, még mindig nem jelent átfogó kérdést, amely megragadhatja az ethereum hálózatot.

Stabil potenciál

Az ETH hívei számára általában vészes a csökkenés, de semmiképpen sem jelzi a hálózat nagyobb problémáját. Ehelyett a legtöbben rámutatnak arra a bitcoinra, amelyet számos online pénzügyi interakcióhoz használnak, beleértve szerencsejáték a BTC-vel, kialakításában és használhatóságában továbbra is az alacsonyabb rendű hálózat.

Ez lehetővé teszi, hogy sok kereskedő optimista maradjon a hálózat jövőjével és életképességével kapcsolatban, mint befektetési lehetőség. Míg az ár jelenleg zuhan, sokan továbbra is az ETH-t részesítik előnyben, mint stabilabb kriptovaluta-tartományt, különösen a jelenlegi nehézsúlyú bajnokhoz képest.

Bitcoin méretezési kérdés

Az egyik legfontosabb oka annak, hogy az ethereumban még mindig sokan fogadnak, a bitcoin közelgő vitorlázási kérdése. Mivel két ellentétes BTC tábor úgy döntött, hogy nem riad vissza és nem engedi át a megoldást a másik oldalról, a bitcoin törésének lehetősége továbbra is igazi alternatíva marad.

Természetesen, ha ez néhány hét múlva bekövetkezik, az ETH jelenlegi instabilitása kis helyi viharnak fog tűnni az ötös kategóriájú hurrikánhoz képest. Semmilyen módon nem befolyásolhatja ugyanaz a felosztás bármilyen pozitív formában vagy formában a BTC árát, eltekintve attól, hogy teljesen ismeretlen területről van szó.

Jelenleg még azok is, akik jártasak a hálózat és az egész BTC közösség ügyletében, sötétben vannak, amikor a rendszer két digitális pénznemre bomlásáról van szó. Míg az ethereum példája azt mutatja, hogy lehetséges, hogy ez bekövetkezik, és mindkét új kriptovaluta továbbra is működik, a piaci hatás pusztító lenne.

Abban a pillanatban, minden kétséget kizáróan, bekövetkezik az úgynevezett flippelés, amelynek során az ETH átveszi a piaci digitális felső valuta legnagyobb digitális pénznemét. Ha ez megtörténne, az ETH értéke szinte azonnal az egekbe szökne.


A lebukó esély

Míg egyes befektetők elképzelhetik, hogy a BTC-szétválás maradványain történik a megfordulás, az okos pénzt leginkább a digitális valuta ökoszisztémába lehet befektetni, amely többnyire stabil. Az ETH értékének az egekbe szökése rövidebb vagy hosszabb ideig tartana, de a legnagyobb hálózat szétválasztása által okozott hosszú távú instabilitás továbbra is a befektetők, valamint a nagyközönség.

Az új félelem hátterében álló logika egyszerű lenne – ha a legnagyobb kriptovaluta, amely csaknem egy évtized alatt képes túlélni egy sor szerencsétlenséget, szétválna a tényleges közösségben, akkor miért ne történhetne meg ez mással? Ezzel az egyszerű, de megrendítő ötlettel semmiféle szakértő és technikai magyarázat nem tudta teljesen elfojtani ezt a félelmet.

Ez katasztrofálisnak tűnhet, de a digitális valuták iránti bizalom teljes elgondolását a BTC felosztásával a lényege megrázná. Természetesen a digitális valuták fogalma nem vezet sehová, de a növekedést és az alkalmazást évekkel vissza lehet állítani, ha nem egy évtizedet ezzel az eseménnyel. Ezért nehéz elképzelni az ETH-t, amely erős lesz a hosszú időszakban, miután az új BTC-hálózatok kezdeti pénzmozgása leállt.

Az ETH rebound

Ideális esetben az ETH visszapattanása az év későbbi részében következik be, amikor a BTC nem szakadt két hálózatra. A megfordulásnak, ha még a közeljövőben is bekövetkezik, az ETH-t erősnek kell tekinteni, és nem annyira a BTC-nek, mint gyengének vagy kudarcnak. Bármely más alternatíva növelheti az éter árát, de hosszú távon nem hoz semmi jót a kriptovaluta ökoszisztémának.

Forrás: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map