Heti kilátások, 2021. február 1. – február 5.: A héten figyelhető legfontosabb gazdasági események

Az amerikai dollár ezen a héten bullish pályán fejeződik be, mivel a globális tőzsde továbbra is nyomott a többszörös negatív aggályok miatt, amelyek fellendítették az amerikai valuta iránti keresletet. Eközben az amerikai dollárban elért nyereség az USA gazdasági adataival is összefüggésbe hozható, amely nem volt olyan rossz, mint féltették. A fedezeti alapok rövid szorításával kapcsolatos aggodalmak, a vállalati bevételek miatti aggodalmak és a koronavírus elleni oltások késedelme azonban leállította a globális részvények bullish rally-ját, amely rövid távon tovább emelheti a dollárt.

Nemzetközi fronton a tartós kínai-amerikai tus szintén nagy szerepet játszik a biztonságos menedékjellegű amerikai dollár támogatásában. Egy másik tényező, amely szintén árthat a piaci hangulatnak, a globális gazdasági recessziótól való félelem lehet, annak ellenére, hogy a koronavírus elleni védőoltások még úton vannak. Ez az immunizálás lassúságától és a vírusvariánsokkal, nevezetesen az Egyesült Királyság és a dél-afrikai mutációkkal szembeni gyógymódok hiányától való félelmeknek tulajdonítható..

A jövő hétre nézve a feldolgozóipari PMI és a munkanélküliségi ráta számai, valamint a monetáris politikai nyilatkozatok és az RBA Gov Lowe beszéde rengeteg címsort vezethet a piacok mozgásban tartása érdekében. A geopolitikai feszültségeket és fejleményeket, amelyek Joe Biden amerikai elnök 1,9 billió dolláros ösztönző csomagját érintik, szintén szorosan követni fogják az óceán túloldalán. Mindezek a tényezők kulcsszerepet játszhatnak a piaci kockázati szint meghatározásában.

A héten megtekinthető legfontosabb gazdasági események

1. – ISM Manufacturing PMI – hétfő – 10:00 GMT

Ezeket az adatokat jellemzően az Ellátásmenedzsment Intézet bocsátja ki. Az amerikai gyártási szektor üzleti körülményeit tükrözi. Ez az Egyesült Államok általános gazdasági helyzetének egyik legfontosabb mutatója. Az 50 feletti eredményeket az USD esetében bullishnak tekintik, míg az 50 alatti értékeket negatívnak vagy bearish-nak tekintik a zöldhátúnál.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 60,7

DEV: 2,60

Hátrányok: 56.6

Dátum: 20.05.01 23:00

2. – RBA kamatdöntés – hétfő – GMT 22:30

Ezt a döntést az ausztrál Reserve Bank jelenti be. Ha az RBA hangulata óriási ausztráliai gazdasági kilátásokkal kapcsolatban, és emiatt emeli a kamatlábakat, akkor azt az AUD növekvő vagy pozitív előjelnek tekintik. Alternatív megoldásként, ha az RBA dovish kilátásokkal rendelkezik az ausztrál gazdaságra nézve, és megtartja a folyamatos kamatlábat, vagy csökkenti azt, akkor azt ausztráliai gazdaságnak tekintik..

Előző kiadás

TÉNYLEG: 0,1%

DEV: 0,00

Hátrányok: 0,1%

Dátum: 2020.01.12. 11:30

3. – NZD foglalkoztatási változás – kedd – 16:45 GMT

Ezeket az adatokat általában az Új-Zélandi Statisztika adja ki. Méri a foglalkoztatottak számának változását Új-Zélandon. Egyszerű szavakkal, ennek a mutatónak az emelkedése pozitív hatást gyakorol a fogyasztói kiadásokra, ami serkenti a gazdasági növekedést. Így a magas értéket az NZ dollárnak bullishként értjük; ellenkezőleg, az alacsony olvasási értéket medvének tekintik.

Előző kiadás

TÉNYLEG: -0,8%

DEV: 0,00

Hátrányok: -0,8%

DÁTUM: 2020.04.11 05:45

ii) – Munkanélküliségi ráta:

Ezeket az adatokat általában az Új-Zélandi Statisztika is kiadja. Méri a munkanélküliek számát elosztva a teljes polgári munkaerővel. Az arány emelése azt jelzi, hogy az új-zélandi munkaerőpiacon nincs bővülés. Ezért a növekedés az új-zélandi gazdaság gyengüléséhez vezet. Így az alacsony leolvasást az NZ dollárnak bullishként értjük; másrészt a magas értékeket medvének tekintik.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 5,3%

DEV: -0,15

Hátrányok: 5,4%

DÁTUM: 2020.04.11 05:45

4. – RBA Gov Lowe beszéde – kedd – 20:30 GMT

Philip Lowe váltotta Glenn Stevens-t Ausztrália központi bankjának elnökeként. Korábban Lowe az ausztrál Reserve Bank alelnöke volt, ezt a tisztséget 2012 februárjától töltötte be. A rövid távú kamatlábakat ellenőrző központi bank vezetőjeként ma már jobban ellenőrzi az AUD értékét, mint bárki más. Az ausztrál gazdasági kilátásokat övező dovish hangot az AUD esetében meddőnek tekintik. Éppen ellenkezőleg, a hawkish hangnem bullish vagy pozitív tényező.

5. – ADP foglalkoztatási változás – szerda – GMT 8:15

Ezeket az adatokat általában az Automatic Data Processing Inc. bocsátja ki. Ez az Amerikában foglalkoztatottak számának változását mutatja be. Leegyszerűsítve: ennek a mutatónak a növekedése pozitív hatást gyakorol a fogyasztói kiadásokra, ami serkenti az Egyesült Államok gazdasági növekedését. Ezért a magas adatokat pozitívnak vagy növekvőnek tekintik az amerikai valuta esetében; Ezzel szemben az alacsony számokat negatívnak vagy csökkenőnek tekintik az amerikai valuta esetében.

Előző kiadás

TÉNYLEG: -123 K

DEV: -0,43

Hátrányok: 88 K

Dátum: 21/06/2021 21:15

ii) – ISM Services PMI:

Ezeket az adatokat általában az Ellátási Menedzsment Intézet (ISM) adja ki. Jelzi az üzleti feltételeket az Egyesült Államok nem feldolgozóipari szektorában. Érdemes megemlíteni, hogy a nem feldolgozóipari szektor sem pozitívan, sem negatívan nem befolyásolja a GDP-t, mint az ISM Manufacturing. Az 50 feletti eredményeket az USD esetében bullish-ként értjük, míg az 50 alatti értékeket negatívnak vagy bearish-nek tekintjük a zöldhasú értéknél.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 57.2

DEV: 1.82

CONS: 54,6

Dátum: 21/07/2021 23:00

6. – Bank of England monetáris politikai jelentés – csütörtök – GMT 7:00

i) – A Bank of England általában minden negyedév vége után kiadja ezt a jelentést. Teljes körű gazdasági elemzést és az inflációs előrejelzéseket nyújtja, amelyekre a Bank Monetáris Politikai Bizottsága alapozza kamatdöntéseit, és bemutatja az Egyesült Királyság következő két évre szóló inflációs lehetőségeinek értékelését. Ezért a magas számokat pozitívnak vagy növekvőnek tekintik a GBP esetében, és fordítva, az alacsony értékek negatívak a GBP deviza esetében.

ii) – BoE kamatdöntés:

Ezt a döntést a Bank of England teszi közzé. Ha a BoE hozzáállása óriási az Egyesült Királyság gazdasági kilátásaival kapcsolatban, és emeli ezért a kamatlábakat, akkor ezt a GBP-nek pozitívnak vagy növekvőnek tekintik. Ezzel szemben a dovish kilátásokat és a folyamatban lévő kamatlábak folytatását vagy a kamatcsökkentéseket negatívnak vagy bearish-nak kell tekinteni.

TÉNYLEG: 0,1%

DEV: 0,00

Hátrányok: 0,1%

Dátum: 2020.12.17. 20:00

7. – CAD foglalkoztatási változás – péntek – GMT 8:30

Ezeket az adatokat jellemzően a Kanadai Statisztikai Hivatal adja ki. Ez a Kanadában foglalkoztatottak számának változását méri. Ennek a mutatónak a növekedése pozitív hatással van a fogyasztói kiadásokra, ami serkenti a gazdasági növekedést. Ennélfogva a magas érték pozitívnak vagy bullishnak tekinthető a CAD esetében; fordítva, az alacsony olvasási értékeket negatívnak tekintik.

Előző kiadás

TÉNYLEG: -62,6 K

DEV: -0,39

Hátrányok: -27,5 K

Dátum: 21/08/2021 21:30

ii) – CAD munkanélküliségi ráta:

Ezeket az adatokat jellemzően a Kanadai Statisztikai Hivatal adja ki. Méri a munkanélküliek számát elosztva a teljes polgári munkaerővel. A kamatemelés a kanadai munkaerőpiacon belüli terjeszkedés hiányára utal, ami a kanadai gazdaság vezető mutatója. Így a számok növekedése gyengíti a kanadai gazdaságot. Egyszerű szavakkal, az alacsony olvasási érték pozitívnak vagy növekvőnek tekinthető a CAD esetében, míg a magas érték negatív vagy bearish.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 8,6%

DEV: 0,00

Hátrányok: 8,6%

Dátum: 21/08/2021 21:30

8. – Nem mezőgazdasági foglalkoztatás változása – péntek – GMT 8:30

Ezeket az adatokat általában az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala adja ki. Megmutatja az előző hónap során létrehozott új munkahelyek számát az összes nem mezőgazdasági vállalkozásban. A havi bérszámfejtés bármilyen változása rendkívül ingatag lehet, a Központi Bank amerikai gazdaságpolitikai döntésekkel való szoros kapcsolatának köszönhetően. Ezért a magas érték pozitívnak vagy emelkedőnek tekinthető az USD számára, az alacsony érték pedig negatívnak tekinthető

Előző kiadás

TÉNYLEG: -140 K

DEV: -1,47

Hátrányok: 71 K

Dátum: 21/08/2021 21:309. – Az EKB monetáris politikai nyilatkozata és sajtótájékoztatója – csütörtök – GMT 13:30

Az EKB gazdaságpolitikai döntése után az EKB elnöke sajtótájékoztatót tart a monetáris politikáról. Megjegyzései általában befolyásolják az euró volatilitását, és rövid távú pozitív vagy negatív torzítást határoznak meg. Így a hawkish kilátásokat pozitívnak vagy bullishnak tekintik az euró szempontjából; ellenkezőleg, a dovish nézetet negatívnak vagy bearishnek tekintik.

10. – német Flash Manufacturing PMI – péntek – GMT 8:30

Ezeket az adatokat jellemzően a Markit közgazdaságtan adja ki. Megvizsgálja az üzleti körülményeket az európai feldolgozóiparban. A feldolgozóipari PMI-t az üzleti feltételek és az általános gazdasági viszonyok kritikus mutatójának tekintik Németországban, mivel a feldolgozóipar a teljes GDP jelentős részét uralja. Így a magas, 50 feletti értéket az euró bullishnak tekintik, míg az alacsony, 50 alatti értéket bearishnek tekintik.

TÉNYLEG: 58.3

DEV: -0,26

Hátrányok: 58.6

DÁTUM: 21/04/2021 08: 55ii) Francia Flash Services PMI: Ezeket az adatokat általában a Markit Economics adja ki, számos magánszektorbeli gyártó és szolgáltató vállalat alapján. Az adatokat általában minden hónap 3. munkanapján adják ki. Mindegyik eredmény súlyozása a vállalat méretének, valamint annak a teljes feldolgozóipari vagy szolgáltatási kibocsátáshoz való hozzájárulása alapján történik, amelyet az alágazat, amelyhez a vállalat tartozik. Az eredményeket a feltett kérdéseknek megfelelően mutatjuk be, bemutatva azoknak a válaszadóknak a százalékos arányát, akik az előző hónaphoz képest javulást, romlást vagy változást nem jelentettek. Az 50,0 feletti szám az ipar fejlődését jelzi; fordítva, az 50,0 alatti ábra az ipar csökkenését mutatja. Korábbi kiadás

TÉNYLEG: 49.1

DEV: -0,43

Hátrányok: 49.8

Dátum: 21/06/2021 09:00

1m

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map