Heti kitekintés, 2021. január 11–15 .: A hét legfontosabb gazdasági eseményei

A széles alapú amerikai dollár ezen a héten a bullish pályán fejeződik be, mivel a nagyobb állami hitelfelvétel reményei magasabbra tették a 10 éves amerikai kincstári hozamot, ami enyhítette az amerikai dollár körüli bearish nyomást. Ettől eltekintve az amerikai dollár emelkedése összefüggésbe hozható az USA élénkebb gazdasági adataival is, amelyek az Egyesült Államok gazdaságának jobb teljesítményét mutatták az elmúlt hetekben. Ezzel szemben az amerikai dollár nyeresége rövid ideig tartó vagy átmeneti lehet, mivel az elterjedt derűs hangulat általában aláássa a biztonságos menedékhely eszközöket, például az amerikai dollárt. A derűs hangulat azonban azután következett be, hogy a Wall Street előző napi rekordmagasságot ért el, miközben a kötvények ára csökkent, miközben a piacok az új demokratikus irányítású amerikai kormányra fogadtak, ami súlyos kiadásokhoz és hitelfelvételhez vezetett, hogy támogassák az ország gazdasági fellendülését..

A következő hétre tekintve a fogyasztói árindex és a munkanélküliségi igények sorozata, a BOC Business Outlook Survey és az MPC tag Broadbent beszéde mellett rengeteg címsort vezethet a piacok mozgásban tartása érdekében. A geopolitikai feszültségeket és a koronavírus (COVID-19) címsorokat szintén szorosan követni fogják az óceán túloldalán, mivel ezek kulcsszerepet játszhatnak a piaci kockázati szint meghatározásában..

A héten megtekinthető legfontosabb gazdasági események

1): BOC Business Outlook felmérés – hétfő – 14:30 GMT

Ezt a felmérést a Bank of Canada adta ki. Ez tükrözi a kanadai üzleti feltételeket. Az üzleti bizalom lehetővé teszi a gazdasági helyzet rövid távú elemzését, 100 üzleti tisztviselővel folytatott interjúk segítségével. Az ügyvezetõk által kifejtett pozitív vélemények a CAD számára bullishnak számítanak; ellenkezőleg, egy komor kilátást negatívnak vagy meddőnek tekintenek a CAD szempontjából.

2): CNY – Fogyasztói árindex – hétfő – GMT 1:30

Ezeket az adatokat a Kínai Nemzeti Statisztikai Hivatal közli. A kiskereskedelmi árváltozások mértéke egy reprezentatív áruk és szolgáltatások kosarán belül. Az eredmény a vidéki és városi fogyasztói árindexek eredményeinek teljes összefoglalása. Mint tudjuk, a CNY vásárlóerejét az infláció húzza. Tehát a CPI fontos mutató az infláció és a vásárlási trendek változásának mérésére. A fogyasztói árindex emelkedése azt jelezné, hogy az infláció destabilizáló tényezővé vált a gazdaságban, ami arra ösztönözné a Kínai Népbankot, hogy szigorítsa monetáris és fiskális kockázatát. A magas értékeket a CNY-nek bullishnek tekintik, míg az alacsony értékeket a CNY-nek Bearish-nak tekintik.

Előző kiadás

TÉNYLEG: -0,5%

DEV: -3,69

Hátrányok: 0%

DÁTUM: 2020.09.12. 01:30

ii): Termelői árindex (YoY):

Ezeket az adatokat általában a Kínai Nemzeti Statisztikai Hivatal teszi közzé. Ez megmutatja a termelők által tapasztalt infláció mértékét, és rögzíti az áruk átlagos változását, amelyet a kínai belföldi gyártók az összes feldolgozási szakaszban kaptak (nyersanyagok, köztes anyagok és késztermékek). A fogyasztói árindex változását a nyersanyag-infláció vezető mutatójának tekintik.

Ha a termelői árindex túlságosan növekszik, az azt jelzi, hogy az infláció destabilizáló tényezővé vált a kínai gazdaságban, ami viszont arra ösztönözné a Kínai Népbankot, hogy szigorítsa monetáris és fiskális kockázatát. A magas számokat a CNY számára bullishnak tekintik; a másik oldalon alacsony számok láthatók Bearish-ként a CNY számára.

Előző kiadás

TÉNYLEG: -1,5%

DEV: 1,74

Hátrányok: -1,8%

DÁTUM: 2020.09.12. 01:30

3): Broadbent, az MPC tagja beszél – kedd – 10:00 GMT

Dr. Ben Broadbent 2011-ben csatlakozott a Bank of England monetáris politikai bizottságához. Korábban a HM kincstárának gazdasági tanácsadója és 1997–2000 között a Columbia Egyetem gazdasági adjunktusa volt. Az MPC-be való kinevezése előtti évtizedben Dr. Broadbent a Goldman Sachs vezető európai közgazdásza volt, ez idő alatt széles körben kutatott és írt az Egyesült Királyság gazdaságáról és monetáris politikájáról. Ezért a vártnál több hawkish jó lesz a GBP valutára.

4): Fogyasztói árindex (MoM) – szerda – GMT 13:30

Ezeket az adatokat az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala közli. Az ármozgások mértéke, összehasonlítva egy reprezentatív áruk és szolgáltatások bevásárló kosarának kiskereskedelmi árait. Az amerikai dollár vásárlóerejét az infláció húzza. A CPI vezető mutató az infláció és a vásárlási trendek változásának mérésére. Egyszerű szavakkal, a magas értékeket pozitívnak tekintik az USD esetében, míg az alacsony számokat a deviza árfolyamának tekintik.

 

Előző kiadás

TÉNYLEG: 0,2%

DEV: 0,00

Hátrányok: 0,2%

Dátum: 2020.10.10. 13:30

 

ii): – Fogyasztói árindex ex Food & Energia (MoM):

Ezeket az adatokat általában az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Minisztériuma adja ki. Az ármozgások mértéke, összehasonlítva egy reprezentatív áruk és szolgáltatások bevásárló kosarának kiskereskedelmi árait. Az illékony termékek, mint például az élelmiszer és az energia, kizártak a pontos számítás érdekében. Egyszerű szavakkal, a magas értékeket pozitívnak tekintik az USD esetében, míg az alacsony számokat a deviza árfolyamának tekintik.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 0,2%

DEV: 0,50

Hátrányok: 0,1%

Dátum: 2020.10.10. 13:30

5): Amerikai munkanélküliségi igények – csütörtök – GMT 13:30

Kezdeti munkanélküli követelések:

Ezeket az adatokat általában az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma adja ki. Ez az állami munkanélküliségi biztosításért első alkalommal igénylők számát méri. A vártnál nagyobb szám gyengeséget mutat ezen az amerikai munkaerőpiacon, ami negatív hatást gyakorol az amerikai gazdaság erősségére és irányára. Ezzel szemben az alacsony olvasási érték pozitívnak vagy növekvőnek tűnik a zöldhátú számára.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 787 K

DEV: -0,15

Hátrányok: 800 K

Dátum: 21/07/2021 13:30

6): Kereskedelmi mérleg CNY – csütörtök – előzetes

Ezeket az adatokat a Kínai Népköztársaság Általános Vámigazgatása teszi közzé. Megmutatja az összes áru és szolgáltatás exportja és importja közötti egyensúlyt. A pozitív értékek kereskedelmi többletet mutatnak, a negatív értékek pedig kereskedelmi hiányt. Ez az adat tekinthető a kulcsfontosságú tényezőnek, amely némi volatilitást idéz elő a CNY számára. Mivel a kínai gazdaság befolyásolja a globális gazdaságot, ez a gazdasági mutató hatással van a teljes Forex piacra. A magas számokat pozitívnak tekintik a CNY esetében, míg az alacsony számokat negatívnak vagy bearishnek tekintik a CNY esetében.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 507,1 B

DEV: –

Hátrányok: –

DÁTUM: 2020.07.12 02:00

7): Powell Fed elnöke beszél – csütörtök – GMT 17:30

Jerome Powell 2018 februárjában lépett hivatalba a Szövetségi Tartalék Rendszer Kormányzótanácsának elnökeként, négyéves időtartamra, amely 2022 februárjában jár le. A Kormányzótanács tagjának mandátuma 2028. január 31-én jár le. Powell korábban segédtitkárként és a Pénzügyminisztérium aljegyzőjeként szolgált George W. Bush elnök alatt. New Yorkban ügyvédként és befektetési bankárként is dolgozott. 1997 és 2005 között Powell a The Carlyle Group partnere volt. A rövid lejáratú kamatlábakat ellenőrző jegybank vezetőjeként jobban ellenőrzi az ország valutaértékét, mint bárki más. Ha beszéde a vártnál kísértetiesebb, akkor azt pozitívnak vagy bullishnak tekintik az USD valuta szempontjából; ellenkezőleg, a dovish hangot az USD deviza esetében bearishnak tekintik.

8): Egyesült Királyság bruttó hazai terméke (MoM) – péntek – GMT 7:00

Ezeket az adatokat általában a Nemzeti Statisztika adja ki. Ez a Nagy-Britannia által nyújtott összes áru és szolgáltatás összértékének mértéke. A GDP az Egyesült Királyság gazdasági tevékenységének kulcsfontosságú mércéje. Egyszerű szavakkal, a magas adatok pozitív jelet jelentenek a brit font számára, az alacsony értékeket pedig negatívnak vagy bearish-nak tekintik a GBP esetében..

Előző kiadás

TÉNYLEG: 0,4%

DEV: 0,00

Hátrányok: 0,4%

Dátum: 2020.10.10. 07:00

9): Árukereskedelem egyenlege – péntek – GMT 7:00

Ezeket az adatokat a Nemzeti Statisztika teszi közzé, amely egyensúlyt képvisel az áruk exportja és importja között. A pozitív számok kereskedelmi többletet jeleznek; fordítva, a negatív értékek kereskedelmi hiányra utalnak. Ezeket az adatokat kulcsfontosságú tényezőnek tekintik, amely némi volatilitást idéz elő a GBP-ben. Ha az Egyesült Királyság exportja iránti folyamatos kereslet tapasztalható, az a kereskedelem mérlegének pozitív növekedését eredményezné, amelyet pozitívnak vagy növekvőnek tekintene a GBP számára. Ezzel szemben az alacsony értékeket negatívnak vagy csökkenőnek tekintik a GBP esetében.

Előző kiadás

TÉNYLEG: £ -12 B

DEV: -0,98

Hátrányok: -9,6 B

Dátum: 2020.10.10. 07:00

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map