Heti kitekintés, 2021. március 1–5.: A hét legfontosabb gazdasági eseményei

A széles alapú amerikai dollár valószínűleg ezen a héten zökkenőmentesen fejeződik be, miközben az amerikai kötvényhozamok egyik napról a másikra meredeken emelkednek. Meg kell jegyezni, hogy az államkötvények, és különösen az USA államkincstárai váltak a piacok középpontjává az egész világon, miután a kereskedők az árra léptek át a monetáris szigorítások korábbi korában, mint ahogy azt a Federal Reserve és társai jelzik. Emellett az amerikai dollárban elért nyereség összefüggésbe hozható az Egyesült Államok Kínára vonatkozó figyelmeztetésének hírével és egy Irán által támogatott fegyveres csoport elleni rakétatámadással is, amely nyomás alatt tartotta a piaci kereskedelem hangulatát, és hozzájárult az árfolyam növekedéséhez. Amerikai dollár.

A következő hét elé nézve a feldolgozóipari PMI és a munkanélküliségi ráta sorozat, az RBA kamatláb-kimutatással és az OPEC JMMC találkozókkal együtt rengeteg címsort vezethet a piac mozgásban tartása érdekében. Ettől eltekintve az USA-Kína kereskedelmi címsorokat, az USA-Irán tusa és koronavírus címsorokat is szorosan követni fogják, mivel ezek kulcsszerepet játszhatnak a piaci kockázati szint meghatározásában.

A héten megtekinthető legfontosabb gazdasági események

1) USA ISM Manufacturing PMI – hétfő – 15:00 GMT:

ISM Manufacturing PMI – Ezeket az adatokat általában az Institute for Supply Management (ISM) gyártási index adja ki, amely az amerikai gyártási szektor üzleti körülményeit mutatja be. Ez az Egyesült Államok általános gazdasági helyzetének egyik vezető mutatója. Az 50 feletti eredményt pozitívnak (vagy bullishnak) tekintik a zöldhátvéd esetében; ellenkezőleg, az 50 alatti eredményt a deviza árfolyamának tekintik.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 58,7

DEV: -0,64

Hátrányok: 60

Dátum: 20.01.01 15:00

2) UK Markit Manufacturing PMI – hétfő – GMT 9:30

Markit Manufacturing PMI – Ezeket az adatokat a Chartered Institute of Purchasing teszi közzé & Ellátási és Markit Közgazdaságtan. Méri a brit gyártási ágazat gazdasági viszonyait. Érdemes megemlíteni, hogy az Egyesült Királyság szolgáltatási szektora ezt sem pozitívan, sem negatívan nem befolyásolja. A kereskedők a lehető legmagasabb értékeket szeretnék látni, amelyeket a GBP-nek bullishként vesznek fel. Bármely 50 feletti érték az ipar bővülését jelzi; fordítva, az 50 alatti érték összehúzódást jelez.

Az előrejelzett nézetek alapján az adatok várhatóan 57,3-ra érkeznek – ugyanaz, mint az előző olvasatban – ami nem adhat érdemi lendületet a brit fontnak.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 54,9

DEV: 1.92

Hátrányok: 53.2

DÁTUM: 21.02.19 09:30

3) RBA kamatdöntés – kedd – GMT 3:30

RBA kamatdöntés – Az ausztrál tartalékbank hozza meg ezt a döntést. Ha az RBA a gazdasági inflációs kilátásokkal szemben hajlandó és megemeli a kamatlábakat, akkor azt az AUD devizájának növekvőnek tekintik. Ezzel szemben, ha az RBA-nak dovish véleménye van az inflációs kilátásokról, és fenntartja vagy csökkenti a folyamatban lévő kamatlábat, akkor azt AUD.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 0,1%

DEV: 0,00

Hátrányok: 0,1%

Dátum: 02/02/2021 03:30

ii) RBA kamatláb-kimutatás – Amint már említettük, a kamatlábról a tartalékbank igazgatósága hoz döntéseket, amelyeket egy sajtóközlemény ismertet. A döntés minden testületi ülés után 14.30-kor kerül kihirdetésre. Ez egy olyan alapvető eszköz, amelyet az RBA Igazgatósága használ a befektetőkkel folytatott kommunikációhoz a monetáris politika kapcsán. Ez tartalmazza a kamatlábakkal kapcsolatos döntésük eredményeit és egy kommentárt a döntésüket befolyásoló gazdasági körülményekről. Ettől eltekintve a gazdasági kilátásokat is megvitatja, és új nyomokat ad a jövőbeni döntések eredményéről.

4) Bruttó hazai termék (QoQ) – szerda – 0:30 GMT

Bruttó hazai termék (QoQ) – Ezeket az adatokat általában az ausztrál statisztikai hivatal adja ki. Megvizsgálja az összes Ausztráliában előállított áru és szolgáltatás összértékét. A GDP a gazdasági tevékenység és az egészség egyik kulcsfontosságú mércéjének számít. A növekvő trend pozitív vagy bullish hatással van az AUD-ra, míg a csökkenő tendenciát az ausztrál valuta esetében bearishnak tekintik.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 3,3%

DEV: 1,66

Hátrányok: 2,6%

DÁTUM: 2020.02.12 00:30

5) ISM Services PMI – szerda – GMT 15:00

ISM Services PMI – Ezeket az adatokat általában az Institute for Supply Management (ISM) adja ki. Méri az Egyesült Államok nem feldolgozóipari szektorának üzleti körülményeit. Érdemes megjegyezni, hogy a nem feldolgozóipari szektor ezt sem pozitívan, sem negatívan nem befolyásolja a GDP-hez vagy az ISM Manufacturinghez képest. Az 50 feletti eredmény pozitívnak (vagy bullishnak) számít az USD esetében; ellenkezőleg, az 50 alatti számot a zöldhasú medvének tekintik.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 58,7

DEV: 1,50

Hátrányok: 56.8

DÁTUM: 02/03/2021 15:00

6) OPEC JMMC ülések – csütörtök – egész nap

Ezeken a találkozókon az OPEC 13 tagállamának és 11 másik olajban gazdag nemzet képviselői vesznek részt. Ezen ülések célja a tagországok kőolajpolitikájának összehangolása és egységesítése, valamint az olajpiacok stabilizálásának biztosítása a fogyasztók hatékony, gazdaságos és rendszeres kőolajellátásának biztosítása érdekében. Az energiapiacokkal kapcsolatos számos kérdést megvitatnak, és ami a legfontosabb, megállapodnak abban, hogy mennyi olajat fognak termelni. Amikor a találkozó véget ért, a tisztviselők általában egész nap újságírókkal beszélgetnek. A politikai elmozdulásokról és a célkitűzések teljesítéséről szóló hivatalos nyilatkozatot az értekezletek befejezése után teszik közzé.

7) Nem mezőgazdasági foglalkoztatás változása – péntek – GMT 13:30

Ezeket az adatokat általában az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala adja ki. Megmutatja az előző hónap során létrehozott új munkahelyek számát az összes nem mezőgazdasági vállalkozásban. A bérszámla havi változásai rendkívül ingatagak lehetnek, annak szoros kapcsolata miatt a jegybank gazdaságpolitikai döntéseivel. A magas értéket dollárnak érzik, míg az alacsony értéket bearish-nak.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 49 K

DEV: -0,01

Hátrányok: 50 K

Dátum: 21/05/2021 13:30

8) Munkanélküliségi ráta – péntek – GMT 13:30

Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala kiadja ezeket az adatokat. Ez tükrözi a munkanélküliek számát elosztva a teljes polgári munkaerővel. Ez az amerikai gazdaság egyik legfontosabb mutatója. Az aktívan munkát kereső és dolgozni hajlandó emberek százalékos arányát képviseli. Ha az arány emelkedik, az az amerikai munkaerőpiacon belüli terjeszkedés hiányát mutatja. A munkanélküliségi ráta növekedése az Egyesült Államok gazdaságának gyengeségéhez vezet. Az alacsony értéket az USD növekvőnek tekinti; ellenkezőleg, ha az érték emelkedik, akkor negatívnak vagy csökkenőnek tekintik az USD devizát.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 6,3%

DEV: -0,80

Hátrányok: 6,7%

Dátum: 21/05/2021 13:30

1m

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map