Heti kitekintés, november 09-13: A hét legfontosabb gazdasági eseménye

A széles alapú amerikai dollár sok devizával szemben stabilan alakult a hét végén, de a piaci kereskedők több veszteségre számítanak, mivel az ellenséges amerikai elnökválasztás csökkentette a gazdaság támogatásának nagy ösztönzésére vonatkozó reményeket. A befektetők arra spekulálnak, hogy Joe Biden demokrata vezető lesz a következő elnök, de másrészt a republikánusok valószínűleg megtartják az irányítást a szenátus felett, ami megnehezíti a demokraták számára a fiskális kiadási csomag elfogadását.

A jövő hétre tekintve a gyártási és szolgáltatási PMI-k sora az RBNZ monetáris politikai nyilatkozatával és a BoE kormányzójának, Bailey beszédével együtt rengeteg címsort vezethet a piacok mozgásban tartása érdekében. A geopolitikai feszültségeket és a koronavírusok címsorait is szorosan követni fogják, mivel kulcsszerepet játszanak a piaci kockázati szintek meghatározásában.

A hét legfontosabb gazdasági eseménye

1 – német kereskedelmi mérleg – hétfő – 12:00

Az Eurostat hétfőn nyilvánosságra hozza a német kereskedelmi mérleget. Ez a jelentős adat, amelyet a Statistisches Bundesamt Deutschland hivatalosan is közzétett, az összes áru és szolgáltatás exportja és importja közötti egyensúlyt méri. Így a pozitív érték kereskedelmi többletet mutat, míg a negatív érték a kereskedelmi hiányt. Ez az adat az egyik legfontosabb eseménynek tekinthető, amely némi volatilitást generál a megosztott pénznemben. Ha folyamatos kereslet tapasztalható a német exportért cserébe, akkor ez a kereskedelmi mérleg pozitív növekedésévé válik, és ennek a bullish-nak kell lennie a megosztott valuta szempontjából.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 15,7 milliárd EUR

DEV: -0,53

Hátrányok: 18,2 milliárd EUR

Dátum: 2020.08.10. 06:00

A német kereskedelmi mérleg adatai várhatóan 15,7B-ról 17,2B-ra emelkednek, ami támogathatja az euró pénznemet.

Sentix befektetői bizalom (nov.)

Másrészt a Sentix Investor Confidence egy havi felmérés, amely tükrözi a piaci hangulatot a jelenlegi gazdasági helyzet és a következő félév várakozásai tekintetében. Az index azonban, amelyet általában a Sentix GmbH bocsát ki, 36 különböző mutatóból származik. Általában egy magasabb szám pozitívnak vagy bullishnak számít az euróövezet számára; Hasonlóképpen, egy alacsonyabb érték negatívnak vagy csökkenőnek tekinthető az euró deviza esetében.

Előző kiadás

TÉNYLEG: -8,3

DEV: 0,27

Hátrányok: -9.5

Dátum: 2020.05.10. 08:30

A Sentix befektetői bizalom várhatóan -8,3-ról -15,0-ra csökken, ami általában aláássa az EUR devizát.

2) A BoE kormányzójának, Bailey beszéde – hétfő 10:35

Andrew Bailey a Bank of England elnöke. 2020. március 16-án, Mark Carney szezonjának végén lépett be tisztségébe. Megválasztása előtt Bailey a Financial Conduct Authority vezérigazgatójaként dolgozott. Érdemes megemlíteni, hogy ez a brit központi bankár 2013 áprilisától 2016 júliusáig a Bank of England alelnöke és 2004 januárjától 2011 áprilisáig a Bank of England vezető pénztárosa is volt. Andrew Bailey bármilyen dovish hangja azonban negatívan hat hatással vannak az ország valutájára, mivel a galambok általában az alacsony kamatlábakat és az expanziós monetáris politikát támogatják, mert az alacsony munkanélküliség mellett az alacsony munkanélküliséget mutató mutatókat értékelik. Másrészt a sólymok pontosan ellentétesek a galambokkal.

3) Munkanélküliségi ráta adatai – kedd, 12:00

Az ILO munkanélküliségi ráta adatai, amelyeket általában a nemzeti statisztikák adnak ki, a munkanélküliek számát osztva a teljes polgári munkaerővel. Ez az Egyesült Királyság gazdaságának egyik legfontosabb mutatója. Ha az arány emelkedik, az az Egyesült Királyság munkaerőpiacán belüli terjeszkedés hiányára utal. Ez viszont gyengíti az Egyesült Királyság gazdaságát. Hasonlóképpen, ha az érték csökken, akkor ez pozitív (vagy bullish) a GBP devizára.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 4,5%

DEV: 0,97

Hátrányok: 4,3%

Dátum: 2020.10.13. 06:00

Az előrejelzés szerint a munkanélküliségi ráta adatai várhatóan 4,5-ről 4,7% -ra emelkednek, ami általában aláássa a GBP devizát.

Igénylő gróf változás

Másrészről az Országos Statisztika kiadta a Claimant Change-et, amely az Egyesült Királyság munkanélküliek számát mutatja. Ennek a mutatónak az emelkedése azonban negatív hatással van a fogyasztói kiadásokra, ami gátolja a gazdasági növekedést. A magas értékeket negatívnak (vagy csökkenőnek) tekintik a brit font esetében; Hasonlóképpen, az alacsony olvasási érték pozitív (vagy bullish).

Előző kiadás

TÉNYLEG: 28 K

DEV: -0,16

CONS: 78,8 K

Dátum: 2020.10.13. 06:00

4) RBNZ árfolyamnyilatkozat – szerda 18:00

Az RBNZ kamatnyilatkozata magyarázatot tartalmaz a kamatlábakkal kapcsolatos döntésekről és kommentárokkal az azt befolyásoló gazdasági viszonyokról.

RBNZ kamatdöntés:

Az új-zélandi Reserve Bank kiadja az RBNZ kamatdöntését. Ha az RBNZ a gazdaság inflációs kilátásait tekintve sápadt, és emeli a kamatlábakat, akkor ez pozitív vagy bullish az ország valutája szempontjából.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 0,25%

DEV: 0,00

Hátrányok: 0,25%

Dátum: 2020.09.23. 02:00

Monetáris politikai nyilatkozat:

Az új-zélandi tartalékbank általában negyedévente teszi közzé a monetáris politikai kimutatást (MPS). Minden monetáris politikai nyilatkozatnak tartalmaznia kell: hogyan kívánja a tartalékbank elérni céljait, hogyan javasolja a monetáris politika kialakítását és végrehajtását a következő öt évben; és hogyan hajtották végre a monetáris politikát a legutóbbi monetáris politikai nyilatkozat óta.

Fogyasztói árindex (MoM) – Csütörtök 6:30 

A fogyasztói árindexet általában az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala teszi közzé. Az ármozgások mértéke, amelyet egy reprezentatív áruk és szolgáltatások bevásárló kosarának kiskereskedelmi árainak összehasonlításával hajtanak végre. A greenback vásárlóereje az infláció miatt ingadozik. A CPI az egyik vezető mutató az infláció és a vásárlási trendek változásának mérésére. Ennélfogva a magas érték pozitívnak (vagy emelkedőnek) tekinthető a bak számára, és az alacsony érték negatívnak (vagy csökkenőnek) tekinthető az USD esetében..

Előző kiadás

TÉNYLEG: 0,2%

DEV: 0,00

Hátrányok: 0,2%

Dátum: 2020.10.13. 12:30

Az előrejelzett nézetek alapján a fogyasztói árindex várhatóan változatlanul 0,2% marad.

Kezdeti munkanélküli követelések

A kezdeti munkanélküli kárigények, amelyeket általában az amerikai munkaügyi minisztérium tesz közzé, az állami munkanélküliségi biztosításra első alkalommal igénylők számát mérik. A vártnál nagyobb szám azonban e piac gyengeségét jelzi, ami általában aláássa az amerikai gazdaság növekedését. Így az alacsony számokat pozitívnak vagy bullishnak tekintik.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 751 K

DEV: 0,39

CONS: 732 K.

Dátum: 2020.05.11. 13:30

Az előrejelzett nézetek szerint az első munkanélküli kárigények várhatóan 751 ezer forintról 745 ezer forintra csökkennek, ami megalapozhatja az amerikai dollárt.

5) Bruttó hazai termék Péntek 3:00

A bruttó hazai terméket általában az Eurostat teszi közzé. ez az euróövezet által előállított vagy nyújtott összes áru és szolgáltatás összértékének mértéke. A GDP-t azonban az eurózóna gazdasági aktivitásának és egészségének vezető mércéjének tekintik. Normális esetben a magas érték pozitívan hat a megosztott fizetőeszközre; Hasonlóképpen, az alacsony érték negatívnak vagy csökkenőnek tűnik az EUR esetében.

Előző kiadás

TÉNYLEG: 12,7%

DEV: 22.45

Hátrányok: 9,4%

Dátum: 2020.10.30. 10:00

Az előrejelzett nézetek alapján a bruttó hazai termék várhatóan változatlan marad, 12,7% -on.

Foglalkoztatás változása (YoY)

A foglalkoztatás változását általában az Eurostat teszi közzé. Ez tükrözi a foglalkoztatottak számának változását Európában. Így ennek a mutatónak az emelkedése pozitív hatással van a fogyasztói kiadásokra, amelyek megalapozzák a gazdasági növekedést. Ezért a magas értéket növekvőnek tekintik a megosztott pénznemben; Hasonlóképpen, az alacsony értéket negatívnak (vagy csökkenőnek) tekintik az EUR esetében.

Előző kiadás

TÉNYLEG: -3,1%

DEV: -0,38

Hátrányok: -2,9%

Dátum: 2020.08.09. 09:00

Az előrejelzett nézetek alapján a bruttó hazai termék várhatóan -2,9% -ról 0,7% -ra emelkedik, ami megalapozhatja az euró deviza körüli hangulatot. Sok szerencsét srácok, és élvezze a hétvégét!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map