Hinni kell-e egyáltalán „Craig Wrightnak, Satoshinak”?

Ha hinni kellene a szavainak, akkor ő Satoshi Nakamoto. De a bizonyítékok hiánya – vagy legalábbis a bizonyítékokra vonatkozó igazság – meggyőzi egyeseket, hogy másként gondolkodjanak.

Craig Wright hétfőn nyilvánosságra került a Bitcoin és a blockchain technológia létrehozásában való részvételével kapcsolatban. Nem sokkal később a hír megjelenése után azonban kétségek merültek fel, különös tekintettel a Redditre, mivel úgy tűnt, hogy a Wright által bemutatott digitális aláírás messze nem a Nakamoto valódi identitásának kulcsa.

A Wright blogbejegyzésében is közzétett aláírás nem „Sartre” szöveg, hanem egy nyilvánosan elérhető aláírás egy Bitcoin tranzakcióból, 2009. január 12-én, egy Reddit felhasználó szerint.

Reddit Post

Spekulációk, hogy Wright kamu és az igazságra törekvő kérdések továbbra is keringenek, mivel a Bitcoin közösség tisztázást igényel. Ezt a helyzetet tovább súlyosbítja az a tény, hogy a Bitcoin ökoszisztéma két kulcsfontosságú személye – Gavin Andresen, a Bitcoin Alapítvány vezető tudósa és Jon Matonis alapító igazgató – úgy véli, Craig Wright Satoshi Nakamoto.

Ezért mindenki kérdez, spekulál és kétségbeesetten akarja tudni az igazságot Wrightról, aki azt állította, hogy ő az igazi Bitcoin alkotója.

Lehet, hogy ez csak egy újabb megtévesztés?

Beszámoltak arról, hogy Wright magánügyben bizonyította állítását, hogy csak embereket választott ki. A BBC azt is megírta, hogy minden részletét nyilvánosságra kívánja hozni más érdeklődők számára, hogy igazolják személyazonosságát. A nyilvánosság azonban mostanra megosztott, felszólítva Wrightot, hogy adja ki ugyanazt az információt, amely meggyőzte Andresent és Matonist, hogy fogadják el őt a Bitcoin igazi feltalálójaként.

Wright hitelessége a vonalon áll, miután blogbejegyzésében beismerte, hogy az aláírás hiteles, ami később nem telt el a nyilvános ellenőrzésen:

„Az a fájl, amelyet használni fogunk, Sartre-nak hívtuk. A fájl tartalma az alábbi ábrán látható. “

Egyesek szerint Wright blogjának hosszadalmas magyarázata az, hogy meggyőzze a nyilvánosságot arról, hogy ő az, aminek mondja magát, de mégis úgy döntött, hogy magánéletét – néhány kivételével – elengedhetetlenül fontos információk.

Abban az esetben, ha Wright felvétele hamis, Andresen és Matonis gyorsan elveszíti a közbizalmat, és a Bitcoin Foundation lemegy velük.

A Wright-ot ellenőrzik?

A valódi cél leleplezése

Annyi cselekményfordulatot képeztek azóta a kreatív elmék, és ezek bármelyike ​​igaz lehet.


Wright megosztotta a BBC-vel, hogy ő maga nem részesíti imádatban vagy díjakban. Ehelyett csak magára akarta hagyni, a hozzá közel álló emberekkel együtt. Kinyilatkoztatását önmagában azonban egyesek már megkérdőjelezik, nem is beszélve ennek valódi céljáról.

Megemlítette azt is, hogy nyomást gyakoroltak rá, hogy feltárja magát. Aki által, nem mondta, de ez csak további kérdésekhez vezetett.

Valójában Satoshi Nakamoto legyen, vannak-e emberek vagy szervezetek, akik Craig Wrightot szorgalmazzák, hogy elismerje szerepét a Bitcoin létrehozásában? Hasonlóképpen ellenőrzik-e, hogy úgy viselkedjen, mintha ő találta volna ki a Bitcoin-ot?

Visszatérve Andresen és Matonis Wright támogatására, nem lehet megkérdőjelezni, hogy a Bitcoin Foundation része-e az egyenletnek. Emlékeztetni lehet arra, hogy az említett alapítvány vitákba ütközött, az Bitcoin Foundation fiaskó mint a csődkérdés. Ezért a Bitcoin Foundation megpróbálja megmenteni nevét Wrighton keresztül?

Ezenkívül köze van ennek a Bitcoin Core és a Bitcoin Classic közötti folyamatban lévő vitához? Vagy még jobb, ha Wright egyszerűen azt mondja a világnak, hogy 450 millió dollár értékű Bitcoin tulajdonosa van, és hogy ellenőrizni tudja magasabb Bitcoin ár mozdulatok csak néhány kattintással?

Akár Wright igazat mond, akár nem, a kinyilatkoztatás károsíthatja a blokklánc technológiát. Lehetséges, hogy az említett technológia iránti közbizalom gyengülhet, tudván, hogy a Bitcoin készítője – ha utasítást ad vagy személyes érdekek alapján cselekszik – könnyedén módosíthatja azt egyes felek javára.

Ez számos ágazatot érinthet, amelyek már működnek rajta, és a Bitcoin szerencsejáték-rése is így fogja érezni a folyamatban lévő misszió következményeit, hogy ellenőrizze Wright azon állításait, hogy Satoshi Nakamoto.

A Bitcoin szerencsejáték, amely büszke a bizonyíthatóan tisztességes játékokra – az online és a szárazföldi játékokban hiányzó szolgáltatás – nagyban támaszkodik a rejtjelezésre és a blokklánc technológiára. Ha az említett technológia megváltoztatható, akkor mennyire lesz megbízható bizonyíthatóan tisztességes játék?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map