Miért érte el az olajár 2018-as alacsony szintet és mi következik? – WTI összeomlás magyarázata

Boldog vasárnapot, kereskedők.

Egy újabb hetet éltünk át szép nyereséggel az USD / CAD hosszú távú kereskedéseiből. Mindez a kőolajnak köszönhető, mivel a kőolaj árának ingadozása hatalmas ingadozásokat okozott a kanadai dollárban is. WTI a nyersolaj hetedik egymást követő heti veszteséget okozott, a kínálat túlterheltségétől való fokozódó félelmek közepette, még akkor is, ha a főbb termelők a kibocsátás csökkentését fontolgatják.

Pénteken a WTI kőolaj ára 7,7% -kal, hordónként 50,42 dollárra merült fel, ami három év legnagyobb egynapos zuhanása és több mint egy év legalacsonyabb szintje. Valójában a Brent nyersolaj határidõi szintén 60 dollár alá zuhantak 2017 októbere óta elsõ alkalommal. Ebben a frissítésben megvitatjuk az éles eladás mögött meghúzódó fõ okot és azt, hogy mire számíthatunk ezután.

A legfontosabb okok, amelyek miatt az olajárak 2018-ban alacsonyan vannak

Íme néhány ok, ami tovább növelte a pénteki zuhanást, amelynek során a WTI kőolaj elárasztotta…

Az USA-Kína kereskedelmi háború

Az eladás egyik fő oka az, hogy az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború bizonytalanná teszi a piacot. Trump arra törekszik, hogy a 10% -os vámot 25% -ra emelje a 200 milliárd dollár értékű kínai termék. Nagy valószínűséggel sérti a kínai feldolgozóipari szektort.

A gyártás visszaesése kevesebb nyersolaj iránti keresletet jelent. Mivel Kína a kőolaj legfőbb importőre, ez a hangulat fenyegeti a kőolajbikákat.

A Reuters pénteki jelentése szerint Kína olajszármazékai és benzin iránti kereslete az elmúlt 13 hónap legalacsonyabb szintjére esett vissza, ami újabb jele annak, hogy a pekingi – washingtoni kereskedelmi vita a világ második legnagyobb gazdaságát és az egyik legnagyobb importőrét károsítja. energiával kapcsolatos áruk.

Iráni szankciók & Bearish Reversal

Szeptemberben Donald Trump elnök folyamatos pályázata az iráni kőolajexport szankcionálására drámai hiányt is kiválthatott volna.

Akkor arra számítottak, hogy az Egyesült Államok iráni energiaiparral szembeni szankciói, amikor novemberben életbe lépnek, potenciálisan hordónként 80 dollár fölé emelhetik a WTI kőolaj árát. A piac pontosan így reagált. A befektetők bullish érzelmekkel kezdték kereskedni a nyersolajjal, és az olajárakat négy év csúcsára, 76,88 dollárra emelték.

Miután azonban a kőolaj ára csúcsra lendült, Washington átmeneti mentességet adott nyolc országnak, köztük Kínának és Indiának, amelyek az iráni olaj legnagyobb felvásárlói.

Még novemberben Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kijelentette, hogy az újra bevezetett szankciók részeként nyolc illóolajimportőr, köztük Kína, India, Dél-Korea, Törökország, Olaszország, Görögország, Japán és Tajvan 180 napos mentességet kap, lehetővé téve számukra az iráni olaj megvásárlását, amennyiben a mennyiség csökkenése tapasztalható.

A szankció alóli mentességek tovább csillapították az aggodalmat, hogy az olajpiac kőolajszükségletgé válik. A vártnál gyengébb globális gazdasági növekedésre vonatkozó várakozások az USA és Kína közötti folyamatos kereskedelmi konfliktus közepette további aggodalmakat okoznak az olaj iránti kereslet iránt.

Erre válaszul minden kereskedő, aki kőolaj-határidős ügyleteket tartott, pánikba esett és kőolaj-eladást váltott ki, november 23-án 50 dollárra süllyesztve az olaj árát..

EIA készletjelentések – összekötő felépítés

Az Egyesült Államok kőolajtermelése csaknem 25% -kal emelkedett az idén, napi 11,7 millió hordóra (bpd) – derül ki az Energiaügyi Információs Hivatal adataiból. Ez aggályokat vet fel, hogy a készletek elpusztítják a keresletet. Oroszország és Szaúd-Arábia fő termelői szintén rekordszintű produkcióval rendelkeznek.

Amint az alábbi hisztogramon látható, az EIA 2018 szeptembere óta jelentést készít a készletek felépítéséről, amely nem mutat mást, csak a kereslet hiányát a piacon.

 

Erősebb dollár a nyersolajjal szemben – negatív összefüggés

Egy húr összeköti az amerikai dollárt és a kőolajat, mivel az olajárak dollárban vannak meghatározva. A szigorúbb amerikai monetáris feltételek nem kívánatos kombinációt jelentenek az ázsiai energiaimportőrök számára.

Az amerikai központi bank 2018-ban háromszor emelte a kamatlábat, ami az amerikai dollár egekbe szökését jelentette. Az erősebb dollár drágítja a kőolajat a nemzetközi kereskedő számára, csökkentve a kőolaj iránti keresletet. Felidézve a kereslet törvényét, a kereslet csökkenése az árak csökkenését okozza.

A dollár emelkedése elősegítette az áru ellenszélét is, mert a dollár árú eszköz kevésbé vonzóvá válik a más devizát használó vásárlók számára, amikor a bak erősödik. Amint azt a diagramon láthatja, a dollárindex csúcspontja 97 dollár, miközben a nyersolaj lassan, 50,19 dolláron mozog.

WTI Nyersolaj – heti technikai kilátások

Attól tartok, hogy a technikai oldal nem mutat jó híreket a kőolajvásárlók számára. Az olaj ára továbbra is drámai módon csökken, és az elmúlt hét borzalmas volt. A kőolaj ára 7,7% -kal, hordónként 50,42 dollárra süllyedt, ami három év legnagyobb egynapos csökkenése és több mint egy év legalacsonyabb szintje.

Főbb műszaki tudnivalók

A fekete arany egy túladott zónába lépett, ami azt jelzi, hogy az eladók most kereshetik a profitot.

Az azonnali támogatás 50 dolláros pszichológiai szinten érvényesül, és ez alatt az olaj 47,50 és 43,50 dollár után járhat. Ez azt mutatja, hogy közel lehetünk egy támogató területhez, de nem akarsz elsőként lépni erre a piacra, és megpróbálni felvenni.

Műszaki szintek – Swing kereskedés

Támogassa az ellenállást

47,9 55,29

45,35 60,13

37,96 67,52

Fő kereskedési szint: 52.74

A kereskedők egyelőre figyelik az USA és Kína közötti feszültségeket, és valószínűleg a hangsúlyt a G20 vezetőinek csúcstalálkozójára helyezik át a hónap végén, Argentínaban, november 30 – december 1-én. Donald Trump amerikai elnök állítólag találkozik Xi Jinping kínai kollégájával, hogy tárgyalásokat folytasson és , ha mindketten engedékeny vámpolitikát folytatnak, ez hatalmas eladási nyomás alá helyezi a dollárt.

Tessék, a gyengébb dollár és az engedékeny vámpolitika segíthet a kőolaj fellendülésében. Addig várjunk & figyelje a rövid távú napközbeni kereskedéseket.

Minden jót és jövedelmező hetet kívánunk!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map