Mit jelent Trump / Biden elnöksége a Bitcoin [BTC] áraira?

hirdetés Phemex

A világjárványnál jobb nem egyesítette a világ népét. Miközben a koronavírus második hullámával küzdünk, új lezárásokkal párosulva, a Bitcoinnak sikerült magasabbra emelkednie olyan szintekre, amelyeket pár év alatt nem láttak. Egy másik fontos esemény a sarkon van, és függetlenül attól, hogy ki nyeri az amerikai választásokat az idén, sok támogató véleménye szerint a Bitcoin a egyértelmű győztes.

Trump vagy Biden talánya bizonytalanságot váltott ki. A hagyományos pénzügyi piacok nem nagy rajongói a bizonytalanságnak. Úgy tűnik azonban, hogy a Bitcoin nem bánja annyira.

Hogyan befolyásolják a közelgő amerikai választások a Bitcoin [BTC] árakat?

Donald Trump elnök nem nagy rajongója a Bitcoin-nak. Álláspontja egészen nyilvánvaló volt, amikor kimondta azokat a hírhedt szavakat, amelyek szerint „a Bitcoin a levegőn alapszik”. Második ciklusában a szív megváltozása nagyon valószínűtlennek tűnik.

Trump többnyire kihangosító megközelítésétől eltérően a dolgok egészen másképp alakulhatnak, ha a jelenlegi alelnök, Joe Biden nyer. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy részt vett a hírhedt Twitter-hackelésben, amely csalárd módon felajánlotta, hogy 30 percen belül megduplázza a megadott számlára elküldött bitcoin összegeket. De közvetlenül a hackelés után az alábbi tweetje biztosan sokaknak felvonta a szemöldökét. Ez történetesen Biden egyetlen Bitcoin-hoz kapcsolódó tweetje.

Kabinetválasztói is sokat beszéltek. Lehet, hogy a jelenlegi amerikai szenátor és egykori kaliforniai főügyész, Kamala Harris nyilvánosan nem említette álláspontját a Bitcoin iránt, csapata azonban kriptográfiai arcot mutat – Ryan Montoya, a Sacramento Kings korábbi vezérigazgatója.

Nincs Bitcoinom, és soha nem fogom megkérni, hogy küldjön nekem egyet.

De ha be akarsz válni, hogy Donald Trump egyidejű elnök legyen, akkor itt megteheted: https://t.co/8XtBjuU5fX

– Joe Biden (@JoeBiden) 2020. július 16

Ez egy millió dolláros kérdés lehet, hogy mit jelent a győzelem a Bitcoin számára. Bár erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz, a spekulációk kivételével, nyugodtan kijelenthető, hogy a dolgok most kezdődtek a Bitcoin számára, és hosszú utat kell megtenni. Nem számít, ki nyer, nincs megállás a Bitcoin-on.

Nem korrelált természet

2020 vad év volt. Van COVID, a globális gazdaság megtette az utat, a globális indexek nem teljesítettek, akkor a világ egyik legbefolyásosabb és legfejlettebb nemzetének közelgő választása van. Annak ellenére, hogy egy ekkora geopolitikai esemény hagyományosan zavartságot dob ​​a piacon, ez lehet az az idő, amikor a Bitcoin végül nem korrelált eszközzé fejlődik.

A Bitcoin az elmúlt pár hónapban visszavonta a piaci bizonytalanságot. Legyen szó a BitMEX esetről, a KuCoin hackről vagy a DeFi mániáról, a világ legnagyobb kriptovaluta lassan, de folyamatosan közeledett az áhított 14 000 dolláros szinthez. Történelmileg a Bitcoin-t és a kriptovaluta-piac többi részét FUD-ok és FOMO-k vezérelték. És ez az oka annak, hogy az ipar túlságosan ingatag volt. De ebben az évben nem ez volt a helyzet. A tér komoly ellenállást tanúsított abban, hogy a negatív hírek elárasztják. Az űrbe induló intézményi óriások az egyik legnagyobb tényező.

Annak lehetőségét, hogy a Bitcoin az elkövetkező napokban egyre függetlenebbé váljon, szintén állította OKEx legfrissebb jelentés, amely azzal érvelt,

„Októberben az egy hónapos összefüggés a Bitcoin és az S között&A P 500 nagymértékben ingadozott, a hónap közepén elérte az 57% -ot, majd gyorsan, 6% -ra esett, majd 33% -ra emelkedett, a torzulás adatai szerint. Előretekintve a közelgő amerikai választások után a Bitcoin nagyobb eséllyel távolabb kerülhet a makroeseményektől és függetlenebbé válhat. ”

A Bitcoin két amerikai választáson ment keresztül – pontosan 2012-ben és 2016-ban. Nem volt régen, azonban azóta az eszközosztály általában hosszú utat tett meg, és az előző két esemény alapján következtetések levonása nem biztos, hogy bölcs. Történelmileg azonban a november általában erős hónap a BTC számára, mivel öt nyereséget és két veszteséget rögzített 10,97% -os medián hozammal 2013 óta.

Forrás: OKEx

Intézményi támogatás

A Bitcoin utánozni fogja az USD-t? Vannak esélyek arra, hogy a Bitcoin pár nagyon jól utánozza az amerikai dollárt annak ellenére, hogy egyre kevésbé kötődik a késői makropiacokhoz. Az intézményi óriások a HODL Bitcoin legújabb résztvevői lettek. Sok óriás közül a MicroStrategy és a Square a két legismertebb cég, amely felfedte a felhalmozódó Bitcoin-t. Az intézményi befektetők arra törekedtek, hogy növeljék Bitcoin-allokációikat, függetlenül a BTC-érték rövid távú csökkenésétől. A legitimitás mellett a Bitcoin hagyományos iparági szakértőket is szerzett, akik visszafoghatják a piac vad ingadozásait.

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map