Napi összefoglaló, szeptember 30. – Minden, amit tudnod kell az aranyról ma!

Jó reggelt srácok,

Az arany ára 1.897,50-nél zárt, miután 1899,11-es csúcsot és 1875,50-es mélypontot ért el. Összességében az arany mozgása egész nap bullish maradt. Az aranyárak meghosszabbították az előző napi nyereséget, kedden második egymást követő napon emelkedtek, az amerikai dollár gyengeségének és az amerikai kongresszus további ösztönző intézkedéseinek reményeinek köszönhetően..

Kedden a New York-i Federal Reserve vezérigazgatója, John C. Williams elmondta, hogy a koronavírus okozta recesszió ellenére az amerikai gazdaság a vártnál egészségesebb volt. Azt is elmondta, hogy a gazdaságnak körülbelül három évbe telik erőinek visszanyerése és a pandémiát megelőző szintre való visszatérés.

Előrejelzése szerint a foglalkoztatási számoknak három évre van szükségük ahhoz, hogy visszatérjenek a normális szinthez, és a lehető leghamarabb el kell érni a maximális foglalkoztatottsági szintet a gazdaság helyreállítása érdekében.

Eközben a Philadelphia Federal Reserve elnöke, Patrick Harker kedden kijelentette, hogy az Egyesült Államokban a gazdasági fellendülés az SOP-ok követésétől függ. Azt mondta, hogy az oltások fejlesztése és a vírus terjedésének lassítása az amerikai állampolgárok maszkok viselésével fontos szerepet játszik a gazdasági fellendülésben..

Harker hozzátette, hogy annak ellenére, hogy a tavalyi tavaszi recesszió óta a vártnál gyorsabb a gazdasági növekedés, a növekedéshez továbbra is tartós csökkenésre van szükség az új fertőzések arányában. Harker úgy véli, hogy a fertőzés terjedésének csökkenése a maszkok használatának köszönhető, különösen beltérben.

Az amerikai ösztönző segélycsomag kapcsán Harker elmondta, hogy a munkanélküli munkavállalóknak és a kisvállalkozásoknak, valamint a világjárvány által sújtott másoknak új kormányzati támogatási csomagra van szükségük, amelyet a szövetségi tisztviselőknek kell biztosítaniuk. Javasolta még legalább 1 billió dollár költségvetési ösztönzés biztosítását annak érdekében, hogy megakadályozzák a GDP további csökkenését.

Másrészt a Federal Reserve alelnöke, Richard Clarida kedden kijelentette, hogy a Fed addig nem emeli a kamatlábakat, amíg a munkaerőpiac teljesen helyre nem áll. Azt is elmondta, hogy az arányokat addig nem emelik, amíg a 2% -os inflációs célt el nem érik, és a célt egy ideje nem lépik túl.

Az Egyesült Államok Központi Bankja azonban már előrejelezte, hogy ezek a feltételek csak 2023-ig fognak teljesülni. A Fed tisztviselőinek dovishi észrevételei aznap az amerikai dollár csúszását okozták, ami a sárga fém árfolyamát felfelé tolta..

Eközben az amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin és Nancy Pelosi házelnök legújabb észrevételei támogatták az ösztönző környezetet. Kedden Pelosi elmondta, hogy reményei szerint a hétig sikerül megállapodást kötnie a Fehér Házzal a koronavírus-segélycsomag kapcsán. Pelosi beszéde, miután találkozott Steven Mnuchinnal, és megjegyzései alátámasztották azt az optimizmust, hogy az USA hamarosan bejelenti az ösztönző intézkedések következő körét.

Hétfőn Pelosi azt mondta, hogy a demokratikus törvényhozók új, 2,2 billió dolláros koronavírus-mentesítő csomagot mutattak be. A piaci kereskedők megörvendeztették ezt a hírt, és elkezdtek aranyat vásárolni, az árak közel az 1900-as szinthez szorultak.

Időközben az amerikai adatok vegyesek voltak kedden, de ezek kevéssé befolyásolták az amerikai dollárt, és nem tudtak lendületet adni a sárga fémáraknak. Továbbá az Egyesült Államok és Kína közötti feszültség tovább nőtt, amikor Trump amerikai elnök az amerikai elnökválasztás előtt elkezdett lángolni Kínán, hogy ezzel biztosítsa pozícióját a második ciklusra. Emellett nap mint nap csökken Kína esélyei az Egyesült Államok vételi célkitűzéseinek teljesítésére, amint azt a világ két legnagyobb gazdasága közötti első fázisú kereskedési megállapodás megkötötte, ami szintén támogatta a kockázatmentes piaci hangulatot és a biztonságos menedékkel rendelkező aranyárakat..

Egy másik tényező, amely kedden támogatta az aranyhullámot, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos növekvő félelmek voltak, miután arról számoltak be, hogy a vírus 10 hónap alatt több életet vett el, mint malária, HIV, influenza és kolera. Ez globális gazdasági pusztítást is okozott, és megzavarta minden egyén mindennapi életét. A félelmek fokozódtak annak a hírnek köszönhetően, hogy a koronavírus-fertőzések által okozott halálesetek száma meghaladta az egymillió határt, és hogy a betegség még mindig gyorsan terjed.

A piaci kereskedők lelkesen várják Donald Trump és Joe Biden közötti első amerikai elnöki vitát, amely ma késő este kezdődik. Ezenkívül Steven Mnuchin és Nancy Pelosi szerdán friss frissítéseket is szolgáltat az amerikai ösztönzőcsomagról, amely már a sárga fémárakat is támogatja, az általa keltett optimizmus miatt..


 • Napi technikai szintek:

  Támogassa az ellenállást

  1 859,54 1 896,64

  1 836,77 1 910,97

  1 822,44 1 933,74

  Forgatópont: 1.873.87

A nemesfém, az arany 1882 szinten kereskedik, és az óránkénti időkereten belül bearish elnyelő gyertyát alkotott. A túlvásárolt fém valószínűleg árfolyam-elfogultsággal kereskedik, hogy teljesítsen egy 38,2% -os Fibonacci retracement szintet. Az alsó oldalon az arany 1876-os szinten találhat támaszt, az ellenállás pedig a támaszterületté válik. Ugyanakkor az 1876-os szintű bearish kitörés az arany árát az 1872-es szint felé vezetheti. A medve torzítás dominál ma. Sok szerencsét!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map