Napi tájékoztató, október 01 – Minden, amit meg kell tanulnia az aranyról ma!

Jó reggelt srácok,

A nemesfém, az arany árfolyama 1885,236 ponton zárt, miután a legmagasabb értéket 1902,21, a legalacsonyabbat pedig 1881,32-re tette. Összességében az arany mozgása meddő maradt egész nap. Annak ellenére, hogy szerdán napi veszteséget könyvelhettek el, az arany ára 4% -os nyereséggel zárta az év harmadik negyedévét. Az amerikai dollár visszanyerte erejét a piacon, mérlegelve a sárga fém árait, de az amerikai dollárindex (DXY) szerdán majdnem alacsony volt, 93,92-es szinten. Ennek ellenére szeptemberben 2% -os nyereséget sikerült könyvelnie. Összességében az amerikai dollár index 3,5% -kal esett vissza a harmadik negyedévben, ezáltal az arany ugyanebben az időszakban nyereséget könyvelhetett el. Szerdán az amerikai dollár stabil volt, a kedden elbukott amerikai elnöki vita miatt. A választási jelöltek, Donald Trump és Joe Biden kedden részt vettek az első három elnökvita során. Olyan kérdéseket vitattak meg, mint Trump vezetése, a koronavírus-járvány, az adók és az Egyesült Államok gazdasága, de a megbeszélés káoszban ért véget, és egyik jelölt sem hozott döntő előnyt a vitából. A sárga fém, amely a vita előtt erősödött, hirtelen visszaesett, veszteségeket könyvelve el szerdán a vita befejezése után.

Eközben szerdán megnőttek az amerikai ösztönző intézkedések következő fordulójának reményei, miután Nancy Pelosi, az Egyesült Államok házának elnöke elmondta, hogy a demokrácia és a republikánusok között a hét végére sikerül megállapodásra jutni. Az amerikai ösztönző segélycsomag körüli optimizmus is felmerült, miután Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter szerdán kijelentette, hogy a Fehér Ház tárgyalásokat folytat az ellenfél demokratákkal a kongresszusban..

Sőt, a Federal Reserve kormányzójának, Michelle Bowmannek a szerdai legfrissebb észrevételei is hozzájárultak a kockázati hangulat javításához. Elmondta, hogy az USA gazdasági fellendülése a koronavírus okozta recesszióból rögös volt, mivel a munkanélküliség még mindig magas volt, és továbbra is fennáll az igény a további monetáris ösztönzésre és fiskális támogatásra.

Időközben a mininnolisi Federal Reserve Bank elnöke, Neel Kashkari azt mondta, hogy az amerikai gazdasági fellendülés folytatódik, kivéve, ha a vártnál hamarabb drámai változás vagy áttörés az oltások fejlesztésében, vagy drámai változás következik be a politikában. Elmondta, hogy a jelenlegi rendszer nagy, elfogadhatatlan kockázatokkal jár, és hogy a gazdasági fellendülés összehasonlítható egy olyan autóval, amely új váltót igényel.

Adatszinten az arany csökkenőben volt, a nap folyamán korábban közzétett derűs kínai gazdasági adatok javuló kockázati hangulata miatt. A kínai gyártói PMI 50 fölé, 51,5-re emelkedett, és kiderült, hogy Kínában a feldolgozóipar egész szeptemberben bővült. Továbbá a kínai nem gyártói PMI is 50,0 fölé, 55,9-re emelkedett szeptemberben, támogatva azt az optimizmust, hogy a gazdasági fellendülés a vártnál gyorsabb lesz.

Amerikai fronton az ADP nem mezőgazdasági foglalkoztatási változása szeptemberre 749 ezer forintra nőtt, szemben a várt 650 ezer dollárral, támogatva az amerikai dollárt. GMT 17: 20-kor a chicagói PMI is felülemelkedett az 52,0-as várakozások felett, 62,4-re, erősítést biztosítva az amerikai dollárnak. GMT 17: 39-kor a negyedéves végső GDP-adatok -31,4% -os csökkenést mutattak az előrejelzett -31,7% -kal szemben, ami fellendítette az amerikai dollárt. Az augusztusi függőben lévő otthoni értékesítés szintén 8,8% -ra emelkedett a várt 3,1% -hoz képest, és támogatta az amerikai dollárt. Az Egyesült Államok erős makrogazdasági adatai lendületet adtak a zöldhasúnak, és nyomást gyakoroltak a sárga fémárakra szerdán.

Napi technikai szintek

Támogassa az ellenállást

1 887,74 1 911,74

1 872,27 1 920,27

1 863,74 1 935,74

Forgatópont: 1 896,27

A nemesfém, az arany 1892-es árfolyamon kereskedik, és az óránkénti időkeretben oldalirányú gyertyák sorozatát alkotta, amely 1900 és 1886 közötti kereskedési tartományt mutat. Az 1900-as szintű bullish kitörés az 1918-as szintig indíthat vásárlást, az 1.863-as támogatási szint mellett. Tartsuk szemmel az amerikai munkanélküli kárigények és a gyártás PMI adatait, hogy meghatározzuk a piac további trendjét. A bullish torzítás ma dominánsnak tűnik. Sok szerencsét!


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map