Olasz népszavazás nem tudja tartani az egységes valutát – az EUR / USD egy bullish elárasztó sávot jelent

Az euró az olasz alkotmányos népszavazás és az euróbarát miniszterelnök, Matteo Renzi vasárnapi veresége következtében a hétfői ázsiai ülésszak alatt meredeken alacsonyabb árfolyamon kereskedett. Ez az eladási nyomás hamarosan alábbhagyott, és amikor a befektetők megvonták a népszavazás eredményét, az EUR / USD hamar megtérült minden veszteségéből, és egy lenyűgöző, bullish elnyelő gyertyával zárta a napot. Itt van az EUR / USD napi grafikonja:

 

EUR / USD napi diagram

  

A hétfői agresszív bullish gyertya minden bizonnyal játékváltó. Ez a cég, amely a 20-EMA felett van, sok hete az első. Hétfőn nem kereskedtem az euróval, de szerettem volna, ha folytatódik a bearish trend, főleg, hogy a pénteki piros doji gyertya éppen a 20 napos exponenciális mozgóátlag alatt van. A devizakereskedelem a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról szól, és jelenleg nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt az erőteljes euró / dollár emelkedést. Ennek a párnak a nagyobb képe még mindig meddő, és az euróövezetet fenyegető különféle kockázatok biztosan nem enyhültek. Talán Olaszország nem tudná könnyen elhagyni az Európai Uniót, de Hollandia és talán néhány más ország igen.

  

Az EUR / USD kereskedése jelenleg nem tűnik túl vonzónak. Rövid pozíció vállalása jelenleg nagyon kockázatos lehet, különösen, ha figyelembe vesszük ennek a felfelé irányuló mozgásnak a hatalmas erejét hétfőn. Ennek a párnak a megvásárlása szintén problémás lehet, mert ez harcolna az elterjedt csökkenő trend ellen. A skalperek és a napi kereskedők némi nyereségre tehetnek szert a napközbeni keddi vásárlásokból, de ez nem az ideális beállítás hosszú kereskedésekhez. A napközbeni kereskedelemnek a nagyobb trend irányába történő terjesztése az esélyeket az Ön javára tárolja, és növeli az esélyét a nyereség megszerzésére.

 

USD / CAD

 

Az USD / CAD az utóbbi napokban agresszívan csökkent. A nagyon erős olajár egészséges ajánlatot tett a kanadai dollárra, amely a gyenge amerikai dollárral együtt hozzájárult ehhez a meredek csökkenéshez. A hosszabb távú kilátások továbbra is bullishak, de jelenleg a kisebb időkereteket némi erős eladás uralja. Nézze meg ezt a 4 órás diagramot:

 

USD / CAD 4 órás diagram

  

Itt láthatja, hogy az árfolyam már sok időt töltött a 20-EMA alatt. Ez egy figyelmeztetés a bullish piaci szereplők számára, hogy egyelőre álljanak félre. A medvéknek is óvatosnak kell lenniük, mert az ár megközelíti a csatornatámogatást a heti grafikonon, amely lehet, hogy a nagyfiúk megújult vásárlási kedvvel lépnek be. Nézze meg ezt a heti táblázatot:

 


USD / CAD heti diagram

  

Jelenleg a 20 hetes exponenciális mozgóátlag továbbra is támaszként szolgál. Az alacsonyabb időkereteken ez a korrekció hatalmasnak tűnik, de ezt a heti diagramot nézve a perspektívába kerül. Azt kell, hogy mondjam, nem lennék meglepve, ha az ár a következő hetekben elérné a csatorna alját, és az sem csodálkoznék, ha a pár hamarosan folytatná bullish trendjét. Térjünk át a napi diagramra:

 

USD / CAD napi diagram

  

Mielőtt többet mondanék erről a beállításról, először nagyítsunk egy kicsit a diagramon:

 

USD / CAD napi diagram

  

Itt világosan láthatjuk, hogy az ár behatolt ebbe a kék támasz zónába, de visszautasította és bezárult fölötte. Bár ez egy viszonylag kicsi elutasítás, mégis fontos szerepet játszik az elutasított fontos szint miatt. Ez fordulópont lehet a pár számára, mielőtt újra feljebb lépne. Természetesen nagyon agresszív lenne hosszú pozíciókat nyitni ezen a szinten és időben, de nagyon kifizetődő is lehet. A hétfői doji-szerű gyertya támogatja a megfordítás lehetőségét ezen a szinten vagy annak közelében.

 

Néhány fontos gazdasági adat van kedden Kanadából – az Ivey Purchasing Managers Index száma, amelyet GMT 15:00 órakor tesznek közzé..

 

AUD / USD

 

Nem vagyok nagyon kényelmes a hétfői felfelé irányuló mozgásban ebben a párban. Az alacsonyabb időkeretekben ez az emelkedés meglehetősen impulzív. Nézze meg ezt az óradiagramot:

 

AUD / USD óránkénti diagram

  

Ha egy napi grafikont nézünk, medvebarátabbnak tűnik, különösen azért, mert a hétfői gyertya elutasította a 20 napos exponenciális mozgóátlagot, és alatta zárt. Nézze meg a következő táblázatot:

 

AUD / USD napi diagram

  

Ha az Aussie-val kereskedik, ne feledje, hogy az RBA (Reserve Bank of Australia) kamatdöntésével és kamatnyilatkozatával kedden, GMT 3: 30-kor rendelkezik. Ez jelentős volatilitást okozhat, ezért figyeljen erre az eseményre.

 

Nyereséges kereskedés!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map