Ripple – Új kriptovaluta, amely erős növekedési potenciált mutat

A kriptopénzek világát gyakran tévesen úgy lehet felfogni, mint egy olyan területet, amelyben laknak bitcoin és egy maroknyi más digitális pénznem, amelynek élén a legnagyobb piaci tőke, az ethereum második helyezettje áll. Ugyanez vonatkozik még inkább a hagyományos médiára és az e téren keletkezett történetek bemutatására.

Az igazság azonban az, hogy több tucat digitális pénznem létezik, amelyek mindegyikükkel megpróbálják a támogató blokklánc-hálózatokat egyre több felhasználó számára kibővíteni. Míg a bitcoinot szolgáltatások és áruk vásárlására, kölcsönökre vagy akár látogatásra használják online kaszinók és fogadjon a BTC-vel, még mindig csak a legnagyobb egység egy nagyon változatos játéktéren.

Emiatt más kriptovaluták gyakran észrevétlenek maradnak a nagyközönség vagy akár a niche média számára, amely ugyanannak a FinTechnek van szentelve. Az egyik nagyon ígéretes blokklánc, amely a közelmúltban lassan növeli potenciálját, hullámzó. Egy friss hírnek köszönhetően esély van arra, hogy kis idő alatt felkapaszkodjon a digitális valutaövezet megfoghatatlan harmadik helyére.

Ez nem csak az érme árára vonatkozik, hanem az alap blockchain beállításának általános stabilitására és használhatóságára is. Itt vannak azok az okok, amelyek miatt a hullámosság hamarosan sokkal relevánsabb pénznévé válhat a FinTech tartományban.

A Ripple koncepciója

A Ripple valamit jelent, amelyet RTGS-nek hívnak, ami a valós idejű bruttó elszámolási rendszert jelenti. Ez a ripple-t olyan átutalási és pénzváltási hálózattá teszi, amelyet a ripple protokoll működtet, amely elosztott hálózatot használ a tranzakciók mindenféle ellenőrzéséhez..

A Ripple 2012-ben indult, és fő feladata az volt, hogy továbbra is biztonságos eszközöket biztosítson a globális pénzügyi tranzakciókhoz, amelyek azonnal és gyakorlatilag díjak nélkül történnek. A hullámzó protokollt és érméit, az úgynevezett XRP-ket bármilyen érték továbbítására fel lehet használni, kezdve a fiat pénznemektől, az áruktól, a kriptovalutáktól, de olyan dolgoktól is, mint a mobilpercek vagy a törzsutas mérföldek.

Lényegében, hasonlóan más digitális pénznemekhez, a megosztott P2P-hálózaton belüli tranzakciók ellenőrzésére szolgáló rendszert alkalmaz, amelyet aztán bármilyen érték kicserélésére könnyen mozgatható érméiként alkalmaznak. Azonban ellentétben például a bitcoinnal, amely küzd szerezzen elismerést a világ különböző nemzeteiben, Úgy tűnik, hogy az XRP körforgalmi utat talált azokra a helyekre, amelyek felgyorsíthatják használatát és elfogadását.

Az Alibaba kapcsolat

Nemrégiben egy olyan pletyka kezdett terjedni, miszerint az online kiskereskedelem területén működő Alibaba ázsiai óriásnak hamarosan egy hullámosság-ellenőrző csomópontja működik és működik. Azonnal sokan gyanították, hogy ez a blokklánc belépési pontja a kínai piacra.

A Ripple mindent megtett, hogy megpróbáljon válaszolni ezekre a pletykákra, és igenlő és negatív választ adott. Képviselői tagadták az Alibaba kapcsolatát, de azt mondták, hogy be akarják törni a nagy kínai piacot. Természetesen ez nem igazán lepett meg senkit.

Bármely kriptovaluta vállalkozás vagy aktívan megpróbálja elérni a kínai piacot, vagy olyan rendszert állít fel, amely végül lehetővé teszi számukra ezt. Kína hatalmas méretű és funkciókkal rendelkezik, magas szintű digitális jelenlétet és online kapcsolatot használva.

Ugyanakkor az ésszerű, hogy az Alibaba elhallgasson a csomópont beállításáról, tudva, hogy ez növelni fogja az egyes tokenek árát, mielőtt bármelyik entitásnak sejtése lenne, hogyan indítsa el ugyanazt a folyamatot. Ezenkívül, amint azt számos megfigyelő és elemző megjegyezte, ez a fajta partnerség mindenkinek érdeke lenne, és itt vannak ennek okai.

Nyerendő dolgok

Az induló Ripple csaknem 100 millió dollárt gyűjtött azzal a céllal, hogy megzavarja az ugyanazon pénzügyi tranzakciók jelenlegi választását. A Swift, Alibaba nagyszerű célpont. Ahogy Kína növekszik a globális kereskedelem útjain, növekszik a határokon átnyúló fizetések stabil forrásainak megtalálása, amelyeket nem terhel a tőkekontroll, a szabályozás és a magas költségek.


Ebben a pillanatban Kína e-kereskedelme az általános külkereskedelem majdnem egyötöde, és ez csak egyre gyorsabb és olcsóbb utakat igényel, amelyeken keresztül a valuta áramolhat. A Ripple nagyon illeszkedne ezekhez az igényekhez, de a kínai domainbankok ökoszisztémájában való hely megtalálása sokkal nehezebb lenne.

Éppen ezért a nemzet egyik internetes óriásával való szövetség gyors mód lenne, amely sokkal kevesebb lehetséges akadályt és szabályozási kérdést tartalmaz. Ugyanakkor az Alibaba olyan vállalat, amely elősegíti a globális ambíciókat és szinte kielégíthetetlen étvágyat a növekedés minden típusához.

Ugyanez vonatkozik nemcsak a blockchain fizetőeszközként történő használatára, hanem a hatalmas vállalat egyéb felhasználási módjaira is. Mint sok korábbi információs részlet mutatja, a vállalat már mélyen foglalkozik azzal, hogy megpróbálja kitalálni, hogyan segíthetné a blokklánc továbbfejlesztését.

Ebben a tekintetben a társaság Ant Finance programja lehet az ideális rövid távú partner a hullámzáshoz, ha a pletykák valóban igazak. Koalícióként a vállalkozások egyesíthetik lehetőségeiket, hogy tovább fejlesszék az Alipay-t, amely jelenleg uralja az ország 5,5 billió dolláros mobil fizetési területét.

A hullámzás növekedése

Noha mindez az egyes vállalkozások növekedésének és fejlődésének gazdasági szempontból lenyűgöző, a legtöbb befektető kíváncsi arra, hogy ez milyen hatással lesz az XRP árára. Jelenleg a pletykák valóban 40% -kal növelték a token árát, ami csak a hátszél befektetési pillanataként magyarázható.

De mivel az XRP jelenleg 0,3 dollár körül mozog, sokkal nagyobb teret enged az árnövekedésnek, ha és amikor az Alibaba híreket megerősítik vagy elutasítják. Ezen a ponton úgy tűnik, hogy sokan egyszerűen ugyanarra a szóbeszédre fogadnak, de nincsenek konkrét tényeik, amelyek alátámasztanák ezt a munkahipotézist.

Ha azonban kiderül az üzlet, az XRP át fog menni a tetőn. Ugyanakkor, ha nem, akkor egyértelműen sok potenciál rejlik a hullámzásban, így kriptovalutája valóban nagyszerű befektetési lehetőség lehet.

Forrás: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map