Super Yellen megmenti a dollárt, az USD / JPY bullish elárasztó napot hirdet!

Micsoda nap a piacokon, srácok! Nagyon tetszik, amit ma látok. Végre tisztességesek vagyunk volatilitás. Miközben ezt a kereskedési tervet írom, sok olyan kereskedő van, aki éppen a körmét harapja, akiket a piac rossz oldalán ragadnak meg, és elakadnak a kereskedésekben. Más kereskedőket már megállítottak vesztes pozícióikból, és így folytathatjuk. Az érme másik oldalán néhány srác aratott pipák balra, jobbra és középre!

Tehát honnan tudjuk, hogy sok kereskedőt fogtak ki ma? Olvassa tovább, és megtudhat valami érdekeset a rendelés folyamatáról, és arról, hogy mi történik, ha bizonyos típusúak kialakulását látjuk gyertyatartók. Mielőtt mindezen részletekbe belemennénk, nézzük meg az USD / JPY napi grafikonját:

 

USD / JPY – Vigyázz a medvékre!

Super Yellen megmenti a bakot 1USD / JPY napi diagram

Az amerikai dollárnak nagy haszna volt Janet YellenMai beszéde, de ez különösen az USD / JPY árfolyamon volt látható.

Nézze meg az USD / JPY napi grafikonját. Itt figyelemre méltó elmozdulást láthatunk az USD / JPY technikájában. Nemcsak hamis törést láttunk alacsonyabban (vagy álhamisítás), de a párnak sikerült a 20 napos exponenciája fölé is bezárnia mozgóátlag tegnap és ma. Valahányszor egy párot látunk szorosan ezen mozgóátlag felett, különös figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a rövid oldalon kereskedjünk vele.

Visszatérve azokhoz a kereskedőkhöz, akik éppen az üléseik szélén ülnek – amikor bizonyos gyertyatartó alakokat nézünk, értékes következtetéseket vonhatunk le a kialakulásuk során valójában történtekről. A képzett szem azonnal megtudja, milyen volt a megrendelés folyamata, és mi történhet ezután a rend folyásának következtében. Használjuk példaként a USD / JPY mai gyertyáját. Itt van ugyanez a diagram az utolsó három gyertya nagyításával:

Super Yellen megmenti a bakot 2USD / JPY napi diagram

Először vessünk egy pillantást a diagram második utolsó gyertyájára. Viszonylag nagy felső kanóca van, amely a listán való elhelyezésével együtt az eladókat a piacra való visszatérésre csábította, azt gondolva, hogy a bikákat legyőzték. Ez, és talán néhány más tényező mozgatta az árat, hogy e gyertya legalacsonyabb szintje alá essen.

Amikor az ár a 20-EMA alá csökkent, az eladók bizalma megnőtt, és további eladók léptek a piacra. Később a nap folyamán a medve lendületét hirtelen megszakította agresszív vásárlói nyomás. Ez sok medvés kereskedőt elkapott, és a piac rossz oldalán állt. Az ár előrehaladtával egyre több short kereskedő kényszerült bezárni rövid pozícióit, ami csak egyre több üzemanyagot adott a vásárlói nyomásnak. Azokat a kereskedőket, akik a mai gyertya mélypontja közelében értékesítették, vagy már leállították, vagy pedig tartják a pozíciók elvesztését. A mai gyertya sok medvepiaci szereplőt csapdába ejtett, akik azt hitték, hogy irányítják ezt a piacot.

Gyakori jelenség, hogy az a után bullish követést láthatunk bullish elnyeli nap, mint ma. Ha ezt tudjuk, akkor pozícionálhatjuk magunkat, hogy kihasználjuk. De hova lépnénk be, és hogyan kezelnénk a dolgunkat kockázat?

Az első módja ennek a beállításnak a kereskedése a felső oldal kereskedelme lenne kitörni a mai gyertya. Nézze meg a következő táblázatot:

Super Yellen megmenti a bakot 3USD / JPY napi diagram

Ennek a beállításnak az az előnye, hogy megerősítést használ. Ha nem látunk további emelkedést ebben az árfolyamban, kereskedelmünk nem vált ki. Hátránya, hogy nagyot használunk veszteség megállítása, és viszonylag magas áron vásárol. Itt a cél kétszer akkora, mint a stop loss.

A kereskedelem másik módja az, ha megvárja a mai bullish elnyelő gyertya visszahúzását, hogy időzítse a belépést. Nézze meg a következő táblázatot:

Super Yellen megmenti a bakot 4USD / JPY napi diagram

Ha elhelyez egy vételi limit rendeljen a gyertya 50% -os visszahelyezésénél, mint a fenti ábrán, ez lehetővé teszi, hogy sokkal szorosabb stop lossot alkalmazzon, és jobb kockázat-jutalom arányt érhet el. Ebben a beállításban a cél a stop loss távolságának háromszorosa. Figyelje meg, hogy bár a cél a stop loss távolságának háromszorosa, ez a céltávolság csípőben sokkal rövidebb, mint az első példában, ahol a target csak kétszerese a stop loss távolságának. Ez a vonzóbbá teszi a második kereskedési beállítást a szorosabb stop loss és a jobb belépési ár mellett, bár kockázatosabb a szoros stop és a bullish breakout megerősítésének hiánya miatt. Ha ezt a visszahelyezési stratégiát használja, akkor esélye van arra is, hogy az ár magasabbra pattanjon anélkül, hogy kiváltaná a vételi megbízását.

Néhány kereskedő szereti kombinálni ezt a kettőt kereskedési stratégiák és ossza fel eredeti helyzetüket két részre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy legalább az egyik beállítás elindul.

Az ostorfűrész-szerű ilyen típusú árfolyamok ma nem csak az USD / JPY-n voltak tapasztalhatók. Sok más hangszer erőszakos mozdulatokat tett egy irányba, csak egy idő után az ellenkező irányba fordult. Tudjuk, hogy Janet Yellen, a FED elnöke beszéde okozta ennek a korbácsfűrésznek a nagy részét. Láttuk ezt a részvénypiacokon is, bár talán kisebb mértékű volt, mint az USD / JPY esetében. Nézzük az S-t&P 500:

 

S&P 500 – Ez hihetetlen!

Super Yellen megmenti a bakot 5S&P 500 Óradiagram

Tegyen meg magának egy szívességet, és nézze meg az S napi diagramját&P 500. Ha valaha kíváncsi volt arra, hogy néz ki egy erős emelkedő trend, nézze meg az S-t&P!

Az árképzés a kék körben Janet Yellen beszédének hatása. A medvéket végül a bikák verték meg, aminek eredményeként csodálatos visszapattanás következett be.

Ne feledje, hogy holnap, GMT-kor 15: 00-kor ez a hölgy újabb beszédet mond. Emellett brit foglalkoztatási számaink vannak 09: 30-kor GMT, valamint az Egyesült Államok CPI- és kiskereskedelmi értékesítési számaink is 13: 30-kor. Fogd magad a nagyobb volatilitás érdekében!

Sok szerencsét srácok, remélem, holnap jövedelmező napja lesz!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map