Volatilis valutapárt keres a kereskedelemhez a következő héten? Tartsa szemmel az USD / CAD értékét

Helló, kereskedők! A piacok mozogtak, és remélhetőleg ön is profitot keresett. Az egyik olyan eszköz, amely nem sokat mozog, az USD / CAD. Ez a pár már pár hete konszolidálódott, és kialakított egy háromszög / ék formáció típusát.

Tehát miért vesződnénk egy ilyen inaktív nézéssel devizapár? Nos, mert tudjuk, hogy ezek a konszolidációs fázisok soha nem tartanak örökké. Amikor egy pár hosszú időt töltött konszolidációval vagy rangsorolással, ez gyakran egy esetleges helyzethez vezet kitörni ami nagyon erős lehet. Majdnem olyan, mintha a pár olyan energiát építene fel, amellyel erőszakosan kitör, összetörve a régit hatótávolság paraméterek. Nézzünk meg néhány diagramot:

 

USD / CAD – Szunnyadó vulkán

Volatilis valuta keresése 1USD / CAD napi diagram

Úgy tűnik, hogy ez a pár eljut egy olyan ponthoz, ahol nagy lépés történhet. Az előttünk álló héten ennek a párnak valóban fontos gazdasági hírekkel kell szembenéznie Kanadából. Az első esemény a Core A kiskereskedelmi forgalom szám szerdán, 13:30 GMT-kor. Ez a szám várhatóan 0,8% -os lesz. Ha a tényleges érték 0,8% vagy annál magasabb, akkor a kanadai dollár profitálhat belőle. A kiskereskedelmi értékesítési szám egyidejűleg kerül kiadásra az alapvető kiskereskedelmi értékesítési számmal.

A következő fontos adatok a régióból pénteken, GMT 13: 30-kor – a mag fogyasztói árindex és CPI-számok (fogyasztói árindex-számok). A vártnál magasabb CPI-szám pozitív a kanadai dollár szempontjából. Ha a jövő héten kereskedik a kanadai dollárral, akkor tisztában kell lennie ezekkel az eseményekkel.

Valami mást kell szem előtt tartanunk, amikor a kanadai dollár párokat nézzük, természetesen az olaj ára. Mint azt Ön is tudja, a kanadai dollár és az olaj ára szorosan összefügg, mivel az olajtermelés fontos szerepet játszik a kanadai gazdaságban. Az olajkitermelési folyamat Kanadában drágább, mint a világ számos más részén, ezért az olajár valóban jelentős szerepet játszik a kanadai gazdaság egészségében, és természetesen a kanadai dollár erősségében. Nézzünk meg egy olajár-diagramot:

 

WTI kőolaj – oldalirányban is

Volatilis valuta keresése 2WTI nyersolaj napi diagram

Amint ezen a grafikonon láthatja, az olajár több hete oldalt kereskedett. Nem úgy tűnik, hogy itt hamarosan kitörés történik, de soha nem lehet tudni. Ha az olajellátás szintje ismét megnő, az olaj árának hamarosan nehéz lesz friss magasságot elérnie. Míg az OPEC (a kőolaj-exportáló országok szervezete) erőfeszítéseket tesz az olajtermelés csökkentésére, az amerikaiak és sok más olajtermelő mindent megtesz az olajtermelés fellendítése érdekében. Az olajkínálat várhatóan egyhamar nem csillapodik, ezért az olajár kilátásai oldalra maradnak, sőt süllyednek. Ez nyomást gyakorolhat a kanadai dollárra. Ezzel szemben, ha az olaj árának sikerül magasabb teret hódítania, akkor támogathatja a kanadai dollárt. Vegye figyelembe az olaj árát, ha a kanadai dollárral kereskedik!

Az USD / CAD tekintetében szemmel kell tartanunk az Egyesült Államok gazdasági adatait is. Meglévő otthoni értékesítési számaink vannak szerdán 15:00 GMT-kor, és új otthoni értékesítési számaink pénteken 15:00 GMT-kor. A legfontosabb esemény azonban várhatóan a FOMC ülési jegyzőkönyv szerdán, 19:00 GMT.

Nézzünk meg néhány más eszközt, ugye?

 

EUR / USD – továbbra is negatív

Volatilis valuta keresése 3EUR / USD napi diagram

Az EUR / USD a 20 napos exponenciája alatt zárt mozgóátlag pénteken. A bikák jelenleg nem tűnnek túl lelkesnek a területük megvédésére. Ha ez a pár a 20-EMA alatt folytatja a kereskedelmet, akkor néhány hét múlva valószínűleg láthatnánk az éves mélypontok újbóli tesztelését. Elfogultságom egyelőre továbbra is meddő, de nem zárhatjuk ki, hogy rövid távon néhány oldalirányú ármozgás alakuljon ki.

 

AUD / USD – Kimerülés

Volatilis valuta keresése 4AUD / USD napi diagram

Az AUD / USD továbbra is nagyon nagy tartományban kereskedik. Úgy tűnik, hogy ez a pár valóban azért küzd, hogy elérje a tartomány csúcsát. Nagyítsunk egy kicsit, hogy jobban megérezzük a pár teljesítményét az elmúlt napokban:

Volatilis valuta keresése 5AUD / USD napi diagram

Bár a pár még mindig a 20 napos exponenciális mozgóátlaga felett kereskedik, a kimerültségnek vannak bizonyos jelei. Láthatja, hogy a bikák nehezen viselik az árat, és a tartomány csúcsa valószínűleg ellenállásként fog tartani.

Az AUD / USD első grafikonján észrevehette, hogy az utolsó hullám távolsága valóban nagy – körülbelül 570 pipák. Ciklikus szempontból itt valószínűleg megfordul a helyzet, különösen azért, mert az ár a tartomány csúcsa közelében van, és már negatívan reagál a ellenállás.

Kedden van RBA (ausztrál tartalékbank) ülési jegyzőkönyv GMT 00: 30-kor. Ez jelentőset okozhat volatilitás, ezért óvakodjon ettől az eseménykockázattól. Később a nap folyamán Philip Lowe RBA-kormányzó beszédet mond 21: 30-kor (GMT), amely szintén képes mozgatni a Aussie.

Utolsó dolog, ha hétfőn tervezed a kereskedést, akkor szem előtt kell tartanod, hogy ünnep az Egyesült Államokban és Kanadában. Az Egyesült Államok ünnepei képesek korlátozni a piaci volatilitást, ezért tartsa ezt szem előtt. A skála másik oldalán a váratlan piaci sokkok drámaibbak lehetnek, ha a likviditás csekély, ezért ne gondolja, hogy az ilyen ünnepek kevesebb kockázatot hordoznak, mint a többi szokásos kereskedési nap.

Van egy boldogult hét srácok!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map