Token2049 – Interjú a WanChain alapítójával

A CoinFi részt vett a Token2049-en, és lehetősége volt interjút készíteni a Wanchain, Jack Lu. Nézze meg az alábbi videót, ha szeretne többet megtudni arról, hogy a Wanchain mit izgatott 2018-ban!

 

Itt vagyunk Jack Lu-val, a WanChain alapítójával a Token 2049-ben.

Beszélne velünk egy kicsit arról, hogy valójában hogyan áll elő a WanChain név?

2016-ban Kínában alapítottam egy céget, amelynek neve Wanglu. Az első 3 karakter WAN és a Wide Area Network rövidítést jelenti. Kínaiul a WAN tízezret jelent, tehát 1 érme esetében 10 000 érme van. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek tetszett! Körbenéztünk, és nagyon szerettük ezt a nevet. A Wanglut használták az ökoszisztéma létrehozására, mind a WAN alkalmazások összeragasztására.

Beszélne egy kicsit a WanChain-ról és mi ez??

Mint említettem, a WAN a Wide Area Network rövidítése, megpróbáljuk összekapcsolni ezeket a különféle elhallgatott tömböket a blokkláncok egyik összekapcsolt internetében. Annak ellenére, hogy ez a bitcoin inkább egy globális hálózatra hasonlít, de ha ránézünk, valóban olyan, mint egy elhallgatott, zárt hálózat. Nagyon hasonlít régen az internetre. Mint mindannyian tudjuk, ahhoz, hogy valóban kibocsássuk az erőt, meg kell vizsgálnod mindegyiket csatlakoztatva. A WanChain egy nagyon egyszerű mechanizmust próbált integrálni mindezekbe a különböző blokkláncokba, és az eszközök áthelyezhetők egyik láncról a másikra, és ezzel egyidejűleg a magánéletét és néhány intelligens szerződést is felhasználunk. Létrehozhat intelligens magánszerződéseket a különböző láncok összes eszközének kombinációjával, így valóban nagyon bonyolult pénzügyi alkalmazásokat hozhat létre ebben az új digitális gazdaságban. Ez olyan infrastruktúrává válna, amely lehetővé teszi harmadik felek számára, hogy ezen felül alkalmazásokat fejlesszenek ki, és egy teljesen új gazdaságot, jelképes gazdaságot teremtsenek.

A láncok összekapcsolhatóságáról beszélsz, tudom, hogy szövetséged van az Aionval és az ICON-nal. Fejlesztesz valamilyen típusú interoperabilitási protokollt, hasonlóan a TCP IP-hez az internethez?

Azt hiszem, ez a cél, próbáltunk TCP IP-t létrehozni a blokklánc falához, de ez eltart egy ideig. Több vállalat, az Aion, az ICON és a WanChain alapította ezt a szövetséget, a cél számunkra az, hogy összejöjjünk, mert ugyanezt a problémát próbáljuk megoldani. Nagyon kihívást jelent, de megpróbálunk együtt dolgozni. Miután létrehoztuk saját kis hálózatunkat, először összekapcsolhatjuk vagy összekapcsolhatjuk hálózatainkat, majd elkezdhetjük a láncok közötti technológia szabványainak kidolgozását..

Úgy érzi, hogy a cél az lenne, hogy elkészítse a mindhárom láncban elfogadott protokollt, és hogyan lehet ezt elképzelni úgy, hogy mindenki elterjedjen, mert az átjárhatóságnak bizonyos szabványokra van szüksége? Ez helyes?

Igen, együtt dolgozunk a kínai kormánnyal, más kormányzati szervekkel és más szövetségekkel. Jelenleg javaslatokat kell látnunk, jelenleg egy kicsit túl korai beszélni a szabványokról, de először a kis hálózatunkat működtetjük, majd integrálnunk kell ezeket a különböző hálózatokat.

Megemlíti azt is, hogy a WanChain egyedülálló szempontja az intelligens adatvédelmi szerződés koncepciója. Beszélhet erről egy kicsit? És akkor úgy gondolom, hogy adatvédelmi tokent is megtehet a WanChain-en, így ha meg tudná magyarázni, hogy ez hogyan működik közönségünknek, az nagyszerű lenne.

Valójában maga a technológia is jól fejlett. Amit tettünk, az Etherum intelligens szerződéseivel kombinálva neuro stílusú agyi aláírásokat vettünk fel egyszerre. A kombinációkkal a felhasználók vagy bárki létrehozhat privát intelligens szerződést a WanChain tetején. Néhány szabványt is használhat, sablonjainkkal adatvédelmi tokeneket hozhat létre. Tehát ezekkel az intelligens szerződésekkel a felhasználóknak lehetőségük lesz privát módon elküldeni a tranzakciót. Inkább olyan, mint egy raktár, ezt szívesen használom példának. Ha privát tranzakciót vagy tokent akarok küldeni önnek, akkor először egy nagy raktárban helyezném el a zsetonjaimat, mert sokan zsetonokat helyeznek el egy raktárban, és az emberek nem mondják meg, melyik melyikből származik. És akkor a raktárban fogunk tranzakciókat végezni, és amikor szükséged lesz rá, visszavonsz. Alapvetően kiterjesztjük a tranzakciókat honnan hova.

Mikor számíthat arra, hogy az első adatvédelmi token elindul a WanChain-on, és hogy nézne ki? Milyen adatvédelmi token lenne a látomásában?

Alapértelmezés szerint azt gondolom, hogy az összes keresztláncú token adatvédelmi tokenekben lesz, ezért ezeket a sablonokat létrehozzuk. Valójában a sablonok már megvannak, és az 1.0 verziótól kezdve bárki használhatja a sablont adatvédelmi tokenek létrehozására. Azt hiszem, a különböző felek különböző használati esetekkel fognak előállni, sok a felhasználási eset. Például ahhoz, hogy egy cég sokszor elküldje a fizetéseket vagy a bónuszokat, amikor az Ether-t használja, nem szeretné, ha kollégái tudnák, mennyit fog küldeni. Szerintem kellemetlen helyzet, szerintem ez lenne a tökéletes felhasználási eset erre. A második az adatvédelmi token ICO lenne. A befektetők egy része előnyben részesítheti a magánügyleteket.

Elképzeli a jövőben a WanChain-t, hogy lehet, hogy valaki indít egy ICO-t, és az összegyűjtött pénz mennyiségét, az egyes befektetések nagyságát, és aki befektette, teljesen elvonták?

Szerintem a felhasználókon és a projekteken múlik, és mit akarnak csinálni. Bizonyos esetekben egyes befektetők magánéletre vágynak, de úgy gondolom, hogy Ön mégis a lehető legátláthatóbb projektet vagy ICO-t szeretné, hogy befektetői láthassák, mi folyik itt. Az intelligens szerződésekben meghatározhatja, hogy mi lehet magán és mi nem.

Egy dolgot, amit nagyon érdekesnek találtam a WanChain kapcsán, a továbbiakban nagyon sok dolog lesz, például biztonsági kriptovaluták betöltése és más alkalmazások lehetségesek a WanChain blokkláncon. Az ilyen pénzügyi alkalmazásokkal, amelyek nyilvánvalóan olyan környezetben voltak, ahol sokkal több szabályozási intézkedést látunk. Hogyan látja, hogy ez befolyásolja a WanChain útitervét a továbbiakban?

Úgy gondolom, hogy egy szabályozási és korlátozottabb szakaszba lépünk 2018-ban, de az ütemtervünk nagyon világos. A WanChain megpróbálja kiépíteni az infrastruktúrát, mi megpróbáljuk megépíteni az új falutcát, néha Alibabának hívják. Csak az „áramot”, az alapozást biztosítjuk, és ezen felül harmadik feleket is hagyunk az alkalmazások elvégzésére. Ha rendelkeznek engedéllyel, elvégezték az összes megfelelőségi munkát, és akkor mind a 10 emelet magas bankokat vagy biztosítótársaságokat felépíthetik, ha valamilyen szolgáltatást, biztonsági vagy kriptográfiai szolgáltatást kínálnak, ilyen szolgáltatásokat. A WanChain esetében nem akarunk az üzleti élet ilyen típusú szintjére lépni, ezért megpróbáljuk elkerülni az ottani szabályozási kockázatokat.

2018 harmadik negyedévében járunk, mit izgat a legjobban a 2018-as év a WanChain és általában a kriptopénzek terén is?

Nagyon izgatott vagyok, hogy a WanChain már él. 2018 januárjában a WanChain munkájának többsége már elkészült, az év második felében szeretnénk a keresztláncot kidolgozni. Remélhetőleg az elkövetkező pár hónapban megkapjuk az áttörést, és év közepére vagy későbbre az év folyamán kiadjuk a keresztláncot. Remélhetőleg az év végére megszerezzük a keresztláncot az Ethereum és a Bitcoin között a főbb kriptográfiai gazdaságokkal, és összehozzuk őket. Ezután lehetővé tesszük harmadik felek számára, hogy számos alkalmazást hozzanak létre, például decentralizált tőzsdét vagy több eszközből álló közösségi finanszírozást, és még sok más alkalmazást. Úgy gondolom, hogy ez nagyon izgalmas az idei projektünk számára. A blockchain közösség számára sokszor emelkedik és csökken az ár, de hosszú távra koncentrálunk, emiatt nem nagyon aggódunk. 2013-ban igaz voltam ilyesmiben, általában a hosszú távú fókuszú projektek hosszú távon sikeresek lesznek. Nem akarja megnézni az áringadozást és rövid távú kereskedést folytatni.

Nagyon köszönöm, Jack! Nagyra értékeljük az idejét, hogy megoszthassa gondolatait az idei év WanChain-járól.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map