A kriptopénzpiacnak radikális paradigmaváltásra van szüksége a túléléshez – Norbert Goffa, az ILCoin ügyvezető igazgatója

Norbert Goffa részletesen beszél a kriptovaluta és a blokklánc ipar fejlődéséről, és megosztja véleményét arról, hogyan lehet sikeres az új környezetben.

Az ILCoin egy kriptovaluta, amely 2015 óta létezik, azonban a 2019 elején bekövetkezett kemény villa átalakítónak bizonyult a projekt szempontjából. Az ILCoin fejlesztői csapata teljesen átdolgozta a meglévő blokklánc struktúráját és átírta a kódot, amelynek eredményeként egyedülálló kvantumrezisztens C2P protokoll (Command Chain Protocol) alakult ki. Az innovatív technológiák lehetővé tették az érme magas szintű biztonságának biztosítását.

A közelmúltban leültünk Norbert Goffával, a projekt ügyvezetőjével, és beszélgettünk az iparágban zajló átalakító folyamatokról és arról, hogy az ILCoin projekt hogyan pozícionálja magát az új környezetben.

1) Az ILCoin-t olyan projektként pozícionálja, amely kiváló technológiát követ, ellentétben azzal a sok projekttel, amelyek a marketing és a jó megjelenésű papírokat megfelelő technológiai alapokra helyezik. Hisz abban, hogy az ILCoin elfogadottságának növekedésével ez példa lehet más követendő projektekre? Az ideológia követése lehetővé tenné-e az ipar gyorsabb fejlődését?

Az ICO 2017-es fellendülése óta a Fehér Könyvek írása külön üzlet. Való igaz, sok projekt inkább a projektjeinek népszerűsítésére összpontosított, mintsem a valódi érték létrehozására a felhasználók számára. Mivel az ipar többnyire szabályozatlan, könnyen használható a tokenizációs ötlet, hogy bármit megígérjünk anélkül, hogy szilárd technológiai alapok vagy akár valós felhasználási eset állna a projekt mögött.

Ez azonban rövidlátó megközelítés és út a sehova. 2017-ben a piac nagyon hígult, mivel sok ICO-projekt elsődleges célja volt az adománygyűjtés, és nem hoztak semmilyen technológiai fejlődést. Következésképpen számos kilépési csalást eredményezett, és rossz fényt vetett az iparra.

Azok a hype-idők azonban elmúltak. Ahogy a piac érettebbé vált, már nem elegendő nagy igényeket támasztani és blokkláncot építeni a blokklánc megléte érdekében. A túlélés és a hosszú távú siker érdekében be kell bizonyítania a projekt technológiai értékét. Ebben az értelemben azt hiszem, hogy kiváló példa lehetünk mások számára.

2) Véleménye szerint mi szükséges egy blockchain projekt eléréséhez? Elég szilárd technológiai bázis, vagy mégiscsak szükség van valami másra is?

Valóban, nehéz számítani arra, hogy egy blokklánc-projekt robusztus technológiai bázis nélkül ér el sikert. Ebben a szakaszban sok decentralizált projekt hangsúlyozta „könnyen használható” funkcióját, amely logikus és üzleti szempontból is bonyolult. A felhasználóbarát működés azonban nem elegendő ahhoz, hogy a projekt túlélje és értéket teremtsen. Foglalkoznunk kell az adattárolás lehetséges problémáival és nehézségeivel, rendeznünk kell a biztonsági kérdéseket, és meg kell válaszolnunk az alapvető kérdéseket a technológiai robusztussággal kapcsolatban.

Ebből a szempontból szükségünk van egy új kriptovaluták generációjára, ahol a technológia alapul szolgál, amelyre a felhasználók biztonságára és a rendszer fenntarthatóságára összpontosító valós érték jön létre.

3) Figyelembe véve azt a zűrzavart, amelyet a kriptográfiai közösség a legutóbbi medvepiac miatt élt át, nem túlzás azt állítani, hogy sok ember elvesztette hitét a kriptóban és a blokkláncban. Vagy legalábbis nagyon szkeptikus lett velük szemben – gondolja, hogy elegendő lenne a fenntartható és megbízható technológiához való hozzáállás megváltoztatása a bizalom visszaszerzéséhez?

Igen. Amint azt már korábban említettem, meg kell változtatnunk a perspektívát és a megközelítést arról, hogy mit fejlesztünk és hogyan csinálunk. A kriptopiacnak olyan technológiákra van szüksége, amelyek lehetővé teszik a blokklánc-képességek felfedezését, és ezáltal értéket jelentenek a mindennapi felhasználók számára.

Úgy gondolom, hogy túljutottunk a „naiv” szakaszon, míg a 2018-as medvepiac az érettebb állapotba lépés szükségszerű szakasza volt, bizonyos tanulságokkal. A kialakulóban lévő technológia és a működésének alacsony szintű megértése vezetett a felinduláshoz, és sok csalást és hackelési támadást tett lehetővé. Természetesen csorbították a titkosítás és általában a blokklánc iránti bizalmat. Visszaállításához újra kell összpontosítanunk a DLT technológiák valódi értékeire, és azokat napvilágra kell hoznunk.

A probléma az, hogy a jelenlegi alkalmazások többsége nem része a blokklánc technológiának; csak csatlakoznak hozzá. A TX a blockchain technológián működik, de semmi más nem. Meg kell oldani az adattárolás kérdését, és ezzel egyidejűleg javítani kell a biztonságot is.

4) Az Ön álláspontja azon a tényen alapul, hogy a technológiáknak minden kriptopénz alapjául kell szolgálniuk – ugyanakkor sokan azoknak a kriptovalutáknak a mellett döntenek, amelyek az illetékes PR-n és marketingen kívül nem rendelkeznek mással. És jól állnak. Miért választott egy másik, egy sokkal nehezebb utat??

Több mint 15 éve az értékesítési üzletágban vagyok, tisztában vagyok minden trükkel és manipulációs eszközzel. Tehát biztosan állíthatom, hogy azok a projektek, amelyekben nincs érvényes technológia, nincs mögöttük valódi érték, és kizárólag a PR és a marketing eszközökre támaszkodnak, csalást követnek el. Alapvetően egy csomó semmit árulnak neked.

A kriptopiac már túljutott a „tanulási szakaszon”, ami azt jelenti, hogy ezek a taktikák nem biztos, hogy olyan jól működnek, mint a múltban. A gyenge technikai alapokkal rendelkező prominens projektekről szólva elmondhatom, hogy így könnyebb elősegíteni önmagát, és magas piaci kapitalizációval kihasználni a bizalom előnyeit. Ennek a megközelítésnek azonban vannak korlátai, és hosszú távon nem térül meg. Nem akarok túl arrogánsnak lenni, de véleményem szerint néhány első 10 kriptovalutának komolyabb és vonzóbb eredményeket kell mutatnia, mint amit az előző két évben tapasztaltunk.

5) Mondja el röviden a C2P technológiáját és a blokk méretét – hogyan sikerült elérnie a 25 megabájtos kapacitást és a biztonságot?

Ez jó kérdés a fejlesztőink számára. A 25 MB-os küszöb azonban nem volt olyan kihívást jelentő. Sőt, ez már nem a legjobb eredményünk, mivel szeretünk két lépéssel előrébb lenni, mint amit mutatunk. Ebben a szakaszban nem akarok belemenni a részletekbe, de remélem, hogy a szavaim hamarosan hitelt érdemelnek.

A kvantumrezisztens C2P protokoll mérföldkő a piacon és az ILCoin csapat innovációja, amellyel büszkék vagyunk. A C2P egy többrétegű rendszer, amely különböző csomópontfunkciókon és kétszintű digitális aláírásokon alapul. Képes a rosszindulatú támadások kiküszöbölésére, és nagyon hamar képesek leszünk tanúsítással bizonyítani. Alapvetően a C2P segítségével új alapot hoztunk létre a blokklánc-műveletekhez.

6) Melyek a blockchain piaci kilátások? Milyen lesz 5 vagy 10 év múlva? Kérjük, mondja el véleményét. Ki marad a piacon? Az erős játékosok?

Ez a kérdés külön beszélgetést érdemel. Véleményem szerint azonban a blokklánc-használat esetei átalakítónak bizonyulnak, és korunk legjelentősebb technológiai kihívásaival járnak.

Mivel a blockchain képes történelmileg tárolni az összes eseményt, új érték perspektívát teremthet a gazdasági és pénzügyi területeken. Ugyanakkor kettős felelősséggel jár, és következményei kiszámíthatatlanok. A decentralizált megközelítés addig fog működni, amíg vissza nem élnek vele. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi megközelítés radikális változásokon megy keresztül. Most a blokklánc-piac „lázadó serdülő” szakaszában van, és a legtöbb, amit tehetünk, az az, hogy megtanuljuk a leckéket és érettebb állapotba lépünk.

7) Amikor meg akarja változtatni a játékszabályokat a piacon, nem megfélemlítik? Nem fél attól, hogy a versenytársak fogadnak a meglévő megoldások megismétléséről?

Az ILCoin fejlesztői csapata olyan innovációt hozott létre, amely képes potenciális paradigmaváltás piacra juttatására. Technológiai áttöréseink – a C2P és a 25 MB-os blokkméret – csak a kezdet. Azonban nem akarunk senkivel versenyezni, mivel elsődleges célunk, hogy megfeleljünk a saját elvárásainknak, és elősegítsük a blokklánc és a kriptopénzek piacának integrálttá fejlődését a felhasználók érdekében..

Örömmel látnánk, ha más projektek követnék vezető szerepünket, és olyan technológiára összpontosítanánk, amely valódi értéket hoz az ipar sürgető problémáinak megoldásával. A nap végén a felhasználók választanak.

8) A hack támadások valódi problémát jelentettek az ipar számára. Számos számítógépes lopás és biztonsági megsértés sok blokklánc- és kriptovaluta-projektet hiteltelenített és rontotta a technológia iránti bizalmat. Hisz abban, hogy technológiája megoldássá válhat??

A hackelés nagyon sürgető kérdés, amelyet a projektek túlnyomó többsége, még a legkiemelkedőbbek is, nagyrészt elhanyagolt. Nagyon kevés – ha van ilyen – kriptovaluta rendelkezik legalább alapvető megoldással a rendszer védelme érdekében a rosszindulatú támadások ellen, míg a decentralizáció azt jelenti, hogy a közösség tagjai megosztják a felelősséget.

Valójában ez egy fontos kérdés, amely hosszú távon meghatározhatja a kriptovaluták jövőjét. Az ILCoin elkötelezett egy magas szintű ökoszisztéma kiépítése mellett, amely ellenáll az 51 százalékos támadásoknak és más gyakori problémáknak, ideértve a kvantumszámítás veszélyét is.

9) A szabályozók a világ minden táján továbbra is szkeptikusak a kriptovalutákkal és a blokklánc technológiákkal kapcsolatban. Egyes országok korlátozó megközelítéshez folyamodtak, míg mások várakozással tekintenek, és eseti alapon kezelik a kérdéseket. Hisz abban, hogy az ILCoin által hozott technológiai érték képes lesz megtörni a jeget a kormánnyal és a szabályozókkal?

A kritikus szabályozási megközelítés meglehetősen érthető, mivel alacsony az átláthatóság, és az alacsony szintű biztonság kiszolgáltatottá teszi az ipart a biztonsági megsértésekkel és mindenféle manipulációval szemben. Az ICO-fellendülés 2017-ben és 2018-ban számos, még mindig született projektet hozott, és bizalmatlanságot eredményezett, amely a szabályozókat az ipar megszakítására kényszerítette..

A rossz hírnév miatt a szilárd projektek számára egyre nagyobb kihívást jelent a piacra lépés és a befektetők és a szabályozók bizalmának elnyerése. Ezt úgy tehetjük meg, hogy nagyobb átláthatóságot biztosítunk, és valódi játékmódosító értéket kínálunk a felhasználók számára, ami nem érhető el olyan robusztus technológia nélkül, amely megoldja a meglévő blokkláncok kérdéseit. Amint megjelennek az új, ilyen technológiára összpontosító projektek, ellentétben a PR és a marketing szemléletével, a szabályozók hozzáállása megváltozni kezd.

10) Milyen tervei vannak a jövőben? Már elérte céljait a technológia fejlesztése terén, vagy van még ötlete a gyakorlatban? Kérjük, ossza meg velünk terveit.

Valójában egy olyan projekt, amelynek nincs több fejlesztési célja, halott projekt. A hosszú távú siker biztosításához és a túléléshez erős versenyben, tovább kell lépnie, és valami újat és izgalmasat kell létrehoznia. Miután úgy döntött, hogy babérokon nyugszik, új, ambiciózusabb és innovatívabb projektek tűnnek fel a levegőből, és otthagynak.

Ebben a szakaszban nem akarok részletekbe bocsátkozni, de beszéd közben sok izgalmas funkciót fejlesztünk ki. Remélem, hogy hamarosan kipróbálhatjuk őket. Forráskódunk a GitHubban elérhető nyilvánosság, ahol bármely szoftvermérnök megvizsgálhatja és megjegyzéseit elhagyhatja. Ez segít észrevenni a hibákat, mielőtt azok problémává válnának. Emellett független auditorok és kiberbiztonsági szakértők alkalmazását tervezzük a potenciális sebezhetőségek kiküszöbölésére. Más szóval arra törekszünk, hogy a biztonságra összpontosító koncepciónkra építsünk, és az ILCoin-t még megbízhatóbbá és hack-ellenállóbbá tegyük.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map