Interjú: Az indiai kriptográfia vezetői felszólalnak a 10 éves börtönszámla tervezetén

“Ne ess pánikba!” India legtöbb kriptográfiai vezetőjének tanácsa a kriptográfia szerelmeseinek és rajongóinak. Nyilvánvalóan a tízéves börtönszámla-tervezet pánikszerű lépésnek bizonyult az indiai kriptográfusok számára, akik már régóta várták, hogy meghallgassák az indiai kormány kormánytisztviselői kriptográfiai előírásait..

A valóságban az indiánok többsége úgy véli, a legutóbbi 10 éves börtöntervezet-tervezet számolt be A BloombergQuint vagy féligazság, vagy kattintás. A folyamatban lévő vitát tekintve a Coingape szerkesztői egyenként keresték meg India legfelsőbb kriptográfiai vezetőit, többek között:

Hogy megtudja véleményüket a számlajelentés három kulcsfontosságú aspektusáról.

 • Mennyire igaz a Bloomberg-jelentés? Mi a véleménye a Jail Aspectről és a Digital Rupee bemutatásáról?
 • Mi a véleményed a jelentéstervezet jóváhagyásáról (ha a Bloomberg hírek legitimek)? Elhalad, vagy észrevétlen marad, akárcsak a Triple Talaq?
 • A kriptográfiai vezetők (Pompliano, Barry Silbert, CZ és mások) úgy gondolják, hogy ha Bill elhalad, akkor ez valóban az örökbefogadásra ösztönzi. Mi a lehetséges hatása annak, ha Bill elhalad?

Betekintés Nischal Shetty-től, az Indian Crypto Exchange WazirX vezérigazgatójától

Coingape | Nischal ShettyCoingape | Nischal Shetty

Coingape – Mennyire igaz a Bloomberg jelentés? Mi a véleménye a Jail Aspectről és a Digital Rupee bemutatásáról?

Nischal Shetty – Nincs mód igazolni ezt a történetet. De jóhiszeműen remélem, hogy a Bloomberg nem olyan szervezet, amely minden hiteles forrás nélkül nyomtatna híreket.

Tehát feltételezve, hogy valóban kezükbe vették a kriptográfiai tervezet tervezetét, néhány dologgal tisztában kell lennünk.

 1. Ez csak a Subhash Garg bizottság ajánlástervezete. Csak az idő fogja eldönteni, hogy az indiai kormány elfogadja-e ezt vagy sem.
 2. Lehetséges, hogy a cikk idézi a börtön időtartamát és a teljes tiltást anélkül, hogy megértené a teljes tervezetet. Mivel a Bloomberg szerző által megosztott képernyőkép-tervezet a tervezet bizonyos „8. szakaszáról” beszél, amely meghatározza, hogy mely tevékenységek minősülnek illegálisnak. A szerző nem osztotta meg a 8. szakaszt, és emiatt lehetetlen megmondani, hogy ez a tiltás és börtön kifejezés a nagyközönség számára szól-e, vagy azok számára, akik pénzmosással és terrorizmussal foglalkoznak a Crypto segítségével.

Ha a börtön kifejezés a nagyközönség számára szól, akkor ez nagyon sajnálatos szempont. Közvetlenül megcélozza India millenniumi évezredes lakosságát. Ha ez igaz, akkor ez a törvényjavaslat veszélyezteti a kormány helyzetét az ezredfordulók szemében. Ezt pénzügyi szabadságuk, az internetszabadság, valamint az innováció szabadsága megsértésének fogják tekinteni.

Ami a digitális rúpiát illeti, ha a törvényjavaslat valóban ezt megvitatta, akkor ismételten egyszerűen a blokklánc és a kriptográfia megértésének hiányát mutatja. Bárki, aki rendelkezik elegendő technikai hozzáértéssel, elmondja Önnek, hogy a kormánynak nincs szüksége blokkláncra a saját pénzneme bevezetéséhez. Már van digitális pénzünk INR, és az emberek már használják is. A kriptográfia ott működik, ahol nincs központi hatóság, és a kormányoknak nem kell erőszakosan létrehozniuk saját kriptokódját, hacsak nincs egy teljesen új felhasználási eset, amelyre gondolnak.

Coingape – Mi a véleménye a jelentéstervezet jóváhagyásáról (ha a Bloomberg hírei legitimek)? Elhalad, vagy észrevétlen marad, akárcsak a Triple Talaq?

Nischal Shetty – Hiszek a miniszterelnökünkben, Narendra Modi úrban. Technikailag jártas és mindig is India gazdasági növekedésének híve volt. A Crypto munkahelyeket és vagyonteremtési lehetőségeket teremtett az indiánok számára, és miniszterelnökünk nem hagyja, hogy India kihagyja ezt a lehetőséget.

Ezenkívül a Crypto betiltása agyelszíváshoz vezet. Az indiai technológiai szektor soha nem kap semmilyen kriptográfiai munkát vagy kriptográfiai beruházást. Ez több milliárd dolláros bevételkiesést eredményez India számára.

Véleményem szerint egy ilyen durva, drákói törvénytervezetet nem fog elfogadni India.

Nagyon egyszerű, ha minisztereink egyszerűen azt kérdezik: „Melyik másik ország fogadott el ilyen törvényt?” A válasz „Nincs”. Ha India választott miniszterei megalapozottan viszonyulnak egy ilyen törvénytervezethez, akkor mindannyian ellene lesznek.

Coingape – A kriptográfiai vezetők (Pompliano, Barry Silbert, CZ és mások) úgy gondolják, hogy ha Bill átjut, akkor ez valóban az örökbefogadásra ösztönzi. Mi a lehetséges hatása annak, ha Bill elhalad?

Nischal Shetty –

 1. A jelenlegi kriptográfiai munkahelyek ezrei vesznének el
 2. A potenciális munkalehetőségek milliói elvesznek
 3. Milliárd dolláros befektetés veszne el
 4. Agyelszívás
 5. Ez az indiai Crypto Zero domain ismeretét fogja eredményezni
 6. India lesz az első nagy nemzet, amely ilyen tilalmat hajtott végre
 7. India ezt soha nem fogja tudni megvalósítani, mivel nincs technológia a kriptográfia betiltására
 8. A kriptográfia feketepiaca Indiában jelenik meg

Furcsa módon, ha a tilalom oka a pénzmosás megállítása, akkor az a meglepő, hogy a tiltás nem érinti a pénzmosókat. Továbbra is képesek lesznek folytatni a pénzmosást, mivel, mint korábban mondtam, nincs olyan technológia, amely betiltaná a kriptot.

Csak egy közös indiai állampolgárt érint negatívan egy ilyen tilalom.

Betekintés Varun Sethitől, a híres indiai Blockchain ügyvédtől

Varun SethiCoingape | Varun Sethi

Coingape – Mennyire igaz a Bloomberg jelentés? Mi a véleménye a Jail Aspectről és a Digital Rupee bemutatásáról?

Varun Sethi – Bár a Bloomberg Quint jelentései ellentmondanak az információhoz való jogunk iránti kérelemnek a tartalékbanknál benyújtott válaszaival, amelyek kimondták, hogy az RBI-nek nincs tudomása az indiai kriptók betiltásáról szóló törvénytervezetről, mégis a nyilvántartott bizonyítékok éreztetik velünk, hogy minden bizonnyal tárcaközi kommunikációt folytatnak, és a körülötte zaj nem indokolatlan. Bár az ilyen javasolt törvényjavaslatról hivatalosan semmi nem elérhető a nyilvánosság számára, ezért szeretném fenntartani a gondolataimat, amíg hivatalos értesítést meg nem adnak.

Úgy tűnik, hogy a javasolt törvényjavaslat részeként a 10 évig terjedő börtönbüntetésekről való eltérés elszakad az indiai pénzmosás megelőzéséről szóló törvényben szereplő hasonló rendelkezésektől, inkább úgy tűnik, hogy a kriptók nyereségére hármas büntetés is vonatkozik. hasonlónak kell lennie India hatályos jövedelemadó-törvényének 271. cikke c) pontjának rendelkezéseihez.

Úgy gondoljuk, hogy ezek a rendelkezések jelenleg pusztán javaslatok, és lehetnek vagy nem lehetnek a végső törvényjavaslatok részei, amelyeket a Parlamentben a szokásos eljárás részeként javasolnak benyújtani..

A hivatalos digitális rúpia kibocsátására vonatkozó kérdést kifejezetten feltettük az információhoz való jog alkalmazásában az RBI-nek, azonban a választ a Gazdasági Minisztériumhoz irányították, kivéve, ha ilyen választ adnak, még nem tudunk nyilatkozni mi a fogalma egy ilyen kifejezésnek

Coingape – Mi a véleménye a jelentéstervezet jóváhagyásáról (ha a Bloomberg hírei legitimek)? Elhalad, vagy észrevétlen marad, akárcsak a Triple Talaq?

Varun Sethi -A törvényjavaslat útja meglehetősen hosszú és bonyolult. tehát nem várható, hogy a javasolt törvényjavaslat jelenlegi záradékai a záró aktus részévé válnak-e. Láttuk, hogy számos törvénytervezet elmaradt és lejárt, mielőtt a cselekedet fényét láttuk volna. Teljesen attól függ, hogy a kormány milyen sürgősen kezeli az ilyen ügyeket.

Coingape – A kriptográfiai vezetők (Pompliano, Barry Silbert, CZ és mások) úgy gondolják, hogy ha Bill átjut, akkor ez valóban az örökbefogadásra ösztönzi. Mi a lehetséges hatása annak, ha Bill elhalad?

Varun Sethi – Mi is úgy érezzük. A szabályozottabb környezet azt jelenti, hogy az egyes befektetők jobban védettek, mint a jelenlegi helyzet, bár ha a számlák teljes záradékai hivatalosan nincsenek nyilvánosan hozzáférhetők, nehéz megjegyzéseket fűzni ahhoz, hogy vannak-e szabályozott szervezetek rendelkezései és büntetési feltételek szabályozatlanok. Vagy az, hogy a kriptográfia törvénytelennek tekintendő. A törvényjavaslatot biztosan ösztönözni kell, mivel az folyamatosan növekvő, szabályozatlan kriptotéret szabályozza, azonban a közösségi médiában darabokban és darabokban elérhető adatok alapján úgy tűnik, hogy a valódi kriptográfiai befektetők és hodlerek nehezen kezelik.

Kashif Raza betekintést nyújt a CryptoKanoon legmegbízhatóbb kriptográfiai kezeléséből

kashifCoingape | Kashif Raza

Coingape – Mennyire igaz a Bloomberg jelentés? Mi a véleménye a Jail Aspectről és a Digital Rupee bemutatásáról?

Kashif Raza – Először is, még mindig nem világos, hogy a számla magán- vagy közjogi – e kettő között van-e különbség. A magántervezetet bármelyik parlamenti képviselő kirajzolhatja, a nyilvános törvényjavaslatot pedig a minisztérium, mint a pénzügyminisztérium, a védelmi minisztérium, a belügyminisztérium – ők vezethetik be a törvényjavaslatot Lok Sabhában. Bár a számla benyújtásának folyamata megegyezik, a nyilvános számla jóváhagyási aránya jóval magasabb, mint a magánszámla. A múlt történetének megfelelően a magánszámla jóváhagyásának / elfogadásának esélye nagyon alacsony. Tehát a BloomberQuint által hivatkozott számla típusa még mindig nem világos – akár magánszámláról, akár nyilvános számláról van szó.

Van még egy feltételezés – a BloomberQuint által igényelt törvénytervezet, lehet egy korábban kidolgozott tervezet, amelyet aztán elutasíthattak, és a példány kiszivárgott, és valahogy megjelent a másolat.

Igen, terveik vannak saját digitális fizetőeszköz bevezetésére. Hogy meddig lesz sikeres, azt még nem látni, mert a decentralizáció teljes gondolata megölik. És ki fogadja el, tegyük fel, hogy ha a Dapps-on projektet készít, akkor a külföldi ügyfél elfogadja az ETH-t, akkor miért akarja elfogadni a RupeeCoin / LuxmiCoin-t. Láttuk, hogy a központosított érmének általában nincs jövője, ez elsősorban adatbázis, nem más. Senki sem járulhat hozzá, senki sem indíthatja el saját csomópontjait, senki nem ellenőrizheti, senki sem tudja hitelesíteni. Nem hiszem, hogy sikeres lesz, csupán a meglévő fiat pénznem digitalizálása lesz.

Coingape – Mi a véleménye a jelentéstervezet jóváhagyásáról (ha a Bloomberg hírei legitimek)? Elhalad, vagy észrevétlen marad, akárcsak a Triple Talaq?

Kashif Raza – A Triple Talaq törvényjavaslatot elfogadták Lok Sabah-ban, de amikor Rajya Sabha-ra került, a BJP-nek nem volt többsége Rajya Sabha-ban, ezt nem tudták jóváhagyni, és az idő lejárt, és addigra bejött a választás. Arra is van esély, hogy az ellenzék újra benyújthassa.

Tegyük fel, hogy ez a börtön törvényjavaslat eredeti példánya, és be fogják mutatni, ahogy van, és a büntetési törvényjavaslat változatlan marad, és azt Lok Sabha és Rajya Sabha is jóváhagyja. Akkor is, már másnap, megtámadhatja a tettet India különböző bíróságain és a törvény alkotmányos érvényességét. Megjegyzendő, hogy a BJP jelenleg nem kapta meg a magasabb többséget Rajja Sabhában, fennáll az esélye a magas vitának, és annak is esélye, hogy esetleg nem fog jóváhagyni Rajja Sabha-ban.

Valójában mi az a logika, hogy az embereket a gyors előre haladó technológia mögé helyezzük, ezt a technológiát nem lehet megölni, nem lehet megállítani, betiltani. csak a kereskedést tilthatja be.

Coingape – A kriptográfiai vezetők (Pompliano, Barry Silbert, CZ és mások) úgy gondolják, hogy ha Bill átjut, akkor ez valóban az örökbefogadásra ösztönzi. Mi a lehetséges hatása annak, ha Bill elhalad?

Kashif Raza – Az örökbefogadás helyébe a tudatosság lép. Továbbá azt sem gondolom, hogy a rövidebb időszakban lesz az örökbefogadás Indiában. Most minden egyes média foglalkozik ezzel a jelentéstervezettel – ezzel legalább az emberek tudatában vannak ennek a kriptopénznek, a Bitcoinnak és a blokklánc technológiának.

Betekintés Sunil Sharmától, a top 50 technológiai vezetőtől & elismert blockchain oktató 

Sunil SharmaCoingape | Sunil Sharma

Coingape – Mennyire igaz a Bloomberg-jelentés? Mi a véleménye a Jail Aspect-ről, másrészt a Digital Rupee bevezetéséről?

Sunil Sharma – Mivel a Bloomberg az egyik legfrissebb hírforrás, jó hírnévnek örvend. Nem hiszem, hogy ez ilyen mutatványt fog előidézni, hogy csak félelmet keltsen az olvasók körében. Az RBI azonban egyértelműen tagadta, hogy tudtak volna egy törvényjavaslatot az indiai kriptopénzek betiltásáról, amint azt az RTI megállapította. Itt van a link: https://www.scribd.com/document/412385479/Blockchain-Lawyer-RTI-Response-by-RBI-for-Banning-of-Crypto-Bil

Az RBI szintén nagy hírű szervezet, és felelős minden tevékenységéért.

Ez mindannyiunkat zavart állapotba hoz. Feltételezve, hogy van egy olyan számla, amelyet az RBI-től távol tartottak, szeretnék optimistán viszonyulni hozzá. Nischal rámutatott, hogy az összes záradék csak a 8. szakaszban végzett tevékenységek esetében alkalmazható. Remélem, hogy a 8. szakasz magában foglalja a kriptográfia terrorizmus vagy pénzmosás céljára történő használatát.

10 év börtön büntetéssel szélsőségesen hangzik, és ezért gondolom, hogy a cselekmény csak az illegális tevékenységekre vonatkozik, például a pénzmosásra. De a kriptopénz betiltására nincs technikai módszer, csak annak nemzeti határain belüli kereskedelme tiltható be.

A Digital Rupee-ról szólva a fiat Rupee központosított digitális változata lesz.

„A Digital Rupee vagy bármelyik CDBC az esetre egyébként nem építi be a kriptovaluták decentralizációs narratíváját, így szerintem nem is bölcs dolog, ha összehasonlítjuk is a kriptovalutákkal. Olyan, mintha a narancsot összehasonlítanánk a mangóval. “

Coingape – Úgy gondolja, hogy a számla elfogadható vagy sem? Vagy észrevétlen marad, akárcsak a Triple Talaq?

Sunil Sharma – A jogi szempontokat nem tudom kommentálni, de általában úgy gondolom, hogy a törvényjavaslat nem fog elfogadni, ahogy van. Ennek oka az, hogy a technológia olyan iparág, amelyből India sokat nyerhet. Az egész világ Indiát tech-hozzáértő országnak tekinti.

A blokklánc és a kriptovaluta jövő technológiák. Lehetőségük van arra, hogy a jövőben több ezer új munkahelyet teremtsenek, és milliárdos bevételt teremtsenek. Sőt, a közelmúltban növekedést tapasztaltunk Indiában. India virágzó piaca ennek az iparnak.

A törvényjavaslat elfogadása egy ilyen csodálatos lehetőség elvesztését jelenti.

Talán észrevétlen lehet, mint a Triple Talaq. De a legfelsőbb bíróság felkérte a kormányt, hogy nyújtson be a kriptovalutára vonatkozó politikát júniusig. Tehát nem marad teljesen észrevétlen.

Coingape – A kriptográfiai vezetők úgy gondolják, hogy ha a törvényjavaslatot elfogadják, akkor az valóban az elfogadás felé mozdul el. Mi a lehetősége, ha elfogadják a számlát??

Sunil Sharma – A tudatosság itt a megfelelő szó. Ha ilyen szélsőséges törvényjavaslatot fogadnak el, az minden bizonnyal vonzza a kedvet. Egyre többen fognak tudni a kriptovalutákról. Örökbefogadáskor nem mondhatjuk el, mert ki tudja, hány ember vesz részt illegális tevékenységekben?

A lehetséges hatások:

 1. Az indiánok jelentős része elkényezteti magát a kriptopénziparban, mindannyian elveszítik állásukat.
 2. A kriptovaluta körüli potenciális munkahelyek esélyének elvesztése.
 3. A befektetők többsége elveszíti befektetéseit.
 4. Ennek eredményeként ezek az emberek privát módon kezdenek tartani érméket, mert senki sem hagyja el ilyen könnyen a pénzét.
 5. A jelenlegi kormányba vetett hit elvesztése, az évezredesek nem szeretik, ha megmondják nekik, mit kezdjenek a pénzükkel.

Még mindig sok információ hiányzik, és sok a bizonytalanság. Tehát várnunk kell július 23-ig, mielőtt további lehetőségeket kínálnánk.

Még akkor is, ha ezek a címsorok negatívak, az emberek vadászni kezdenek, hogy az emberek miért félnek emiatt. Tanulmányozzuk és így a tudatosságot.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map