Ekskluzivni intervju s potpredsjednikom višenamjenskog pružatelja usluga rudarstva u oblaku, Cryptouniverse

U ekskluzivnom intervjuu s potpredsjednikom Cryptouniverse, objasnio je kako rudar ne zahtijeva veliku investiciju da bi započeo rudarenje. Objasnio je kako s Cryptouniverseom korisnik može započeti rudarstvo sa samo 50 dolara [približno].

          1. Kako je nastao projekt CryptoUniverse.io? 

Naša priča datira iz 2015. Kripto industrija tek se počela formirati. Za dvoje mojih prijatelja rudarstvo je bila strast. Analizirali bismo blockchain tehnologiju, kriptovalute i POW-rudarstvo, kupili i testirali svaku video karticu koju bismo mogli naći. 

2017. stvorili smo prvu testnu farmu. Počeli smo sa samo dvije opreme, ali dva mjeseca kasnije već smo imali 54 opreme, 10 ASIC-a S9 i čekali smo da se isporuči potpuno novi L3. Do listopada smo postavili drugu rudarsku farmu. Vođenje testnih farmi omogućilo nam je prikupljanje velikog broja neprocjenjivih statistika i dobivanje ideje o tome što djeluje, a što ne. 

2. Kada je i tko osnovao tvrtku? 

CryptoUniverse stvorili smo 14. veljače 2018. – s iste dvije moje kolegice koje su sudjelovale u projektu od samog početka. Tada smo imali tim od 8 ljudi, ali u samo nekoliko mjeseci otvorili smo novi ured i naše se osoblje učetverostručilo. Tada smo spojili sve svoje rudarsko iskustvo i statistiku i izgradili svoj prvi potpuno funkcionalni podatkovni centar u Kirishiju, regija Lenjingrad. Od tada se širimo. Trenutno naša tvrtka trenutno broji 126 zaposlenika i zastupljeni smo u nekoliko zemalja.

3. Molimo navedite trenutni prikaz tvrtke. Koji su ciljevi bili stvaranje CryptoUniverse-a?

Naša početna vizija bila je predstaviti više ljudi svijetu kriptovaluta i blockchaina. Cilj je izgraditi povjerenje i stvoriti korisnu, transparentnu platformu na kojoj bi svi mogli dobiti jednostavan pristup rudarskoj industriji. 

Trenutno CryptoUniverse nudi usluge rudarstva u oblaku sa širokim rasponom ugovora za bilo koju strategiju i bilo koji proračun, a razvija i nove značajke. Potrebe naših klijenata stavljamo na prvo mjesto, pa želimo smanjiti broj klikova. Jedno od najnovijih dostignuća je mogućnost plaćanja putem Visa i Mastercard. 

4. Planovi za sljedećih pet godina?

Kako broj naših klijenata neprestano raste, mi se povećavamo. Ovog ljeta planiramo otvoriti novi, napredni podatkovni centar. Bit će to tehnopark, u kojem ćemo, osim kriptovaluta, surađivati ​​s AI, BigData i IoT. Drugo, razvijamo novu platformu s naprednim značajkama. Bit će to prostor u kojem možete rudariti, skladištiti zaradu, razmjenjivati ​​kriptovalute, prodavati i kupovati rudarske ugovore itd.. 

Osim toga, planiramo ući na američko tržište. Također ćemo raditi na našim sporednim projektima – na primjer, na Rudarskom sveučilištu, gdje ćemo pružiti relevantna znanja u području kriptovaluta. 

5. Gdje se nalaze podatkovni centri? 

Naš glavni podatkovni centar nalazi se u Kirishiju u Rusiji, a novi će biti izgrađen u regiji Irkutsk. Odlučili smo iskoristiti hladnu sibirsku klimu i jednostavan pristup hidroenergiji. Omogućuje nam uštedu na rashladnim sustavima, pa možemo biti energetski učinkovitiji, postaviti niske ugovorne cijene i, na kraju, ali ne manje važno, biti više zeleni.

6. Razgovarajte o svojoj opremi: je li konkurentna?

Apsolutno. Stalno testiramo nove modele rudara u našim podatkovnim centrima i nudimo samo one modele koji su se pokazali najučinkovitijima. Na primjer, prošlog smo svibnja kupili nove rudare od Saanaana (AvalonMiner 852, 911 1041F, 1041) i Bitmain Antminers (S15, T15, S17, T17). Surađujemo s glavnim proizvođačima rudarske opreme: surađivali smo s Bitmainom i Canaanom, a Innosilicon će im se pridružiti u bliskoj budućnosti kao naš novi partner.

7. Možete li razbiti mit da vam je rudar potreban puno početnog kapitala za opremu? 

Zapravo, to nije mit. Troškovi rudarstva ovisit će o vašoj strategiji. Ako gradite vlastiti rudarski sustav, potreban je početni kapital, a takvi su i troškovi održavanja. Domaći rudari moraju naučiti raditi sa softverom, održavati radno stanje, osigurati stalno hlađenje opreme i nositi se s problemom buke. Troškovi električne energije mogu pojesti preko 50 posto njihovih prihoda. Cloud mining je mnogo pristupačniji. Kada odlučite rudariti u oblaku, sve te probleme prenosite svom davatelju usluga u oblaku.

8. Koliko je kapitala dovoljno da postanete rudar na svojoj platformi? 

Nećete trebati veliki kapital da biste započeli rudarstvo s CryptoUniverse. Minimalni iznos početnog ulaganja je oko 50 USD. Kažem “otprilike”, jer je nestabilnost kripto tržišta velika, a cijene se cijelo vrijeme lagano mijenjaju – ponekad čak i češće nego jednom dnevno. Međutim, ugovorna cijena usporediva je s cijenom izlaska u bar. Rudarstvo je zdravija alternativa.

9. Kako se može ulagati u ove platforme?

Kupnjom hashrate-a, kupnjom rudara ili ulaganjem izravno u tvrtku. Kupnja hashrate-a je najlakši način za pokretanje rudarstva. Kupnja vlastitog rudara dugoročno je isplativija, ali to je dugoročno ulaganje – minimalno 2-3 godine. U budućnosti će također biti mogućnost sudjelovanja u kapitalu pri kupnji rudara.

U posljednje vrijeme bilo je mnogo sumnjivih kriptoprojekata, a svjestan sam da se mnogi investitori boje ulaska na tržište zbog straha od gubitaka ili prijevare. CryptoUniverse predstavlja povjerenje i potpunu transparentnost. Naši podatkovni centri stvarni su i otvoreni za posjet svim našim klijentima i potencijalnim investitorima.

10. Koje kriptovalute ili načine plaćanja koristite?  

Iskopavamo BTC i LTS, kriptovalute koje su se tijekom godina pokazale najstabilnijima. Naravno, prihvaćamo oboje. Postoje i mogućnosti plaćanja putem SWIFT-a i europskog SEPA sustava na IBAN tekući račun. Nedavno smo se udružili s Connectumom – internetskom bankom koja ima financijsku licencu u Velikoj Britaniji i koja stječe licence VISA-e i Mastercarda, što jamči pouzdanost i visoku kvalitetu usluga koje pružaju. Dakle, sada prihvaćamo i plaćanja putem kartice.

11. Koja jamstva pružate svojim klijentima u smislu sigurnosti? Bilo je slučajeva da su hakeri ulazili u novčanike i na razmjene.

Sveobuhvatno smo pristupili pitanju sigurnosti, počevši od izbora građevinskog materijala za naše podatkovne centre, do razrađene zaštite od hakovanja i prijevara. CryptoUniverse ima jedinstveni sigurnosni i nadzorni sustav s dvostrukim sustavom upozorenja. Stručnjaci za sigurnost i informatiku dežuraju 24/7. 

Sustav je zaštićen od DDOS- i hakerskih napada, a poslužitelji se revidiraju svaki mjesec. Da bismo zaštitili novčana sredstva, koristimo hladne novčanike i šifrirane privatne ključeve. Kada netko pokuša podići novac, sustav provodi analizu ponašanja; tada svaka transakcija prolazi kroz ručnu reviziju. Da, to povećava vrijeme obrade, ali zauzvrat pruža visoku razinu zaštite. Zahvaljujući ovom sustavu, u cijeloj povijesti CryptoUniverse nije bilo niti jedne sporne situacije povezane s postupkom povlačenja. Uz sve navedeno, u temeljnom kapitalu imamo i 700 tisuća dolara, pa snosimo punu financijsku odgovornost. Posjedujemo zemlju i zgrade, što nas čini neovisnim od stanara i također predstavlja vrijedan dio naše imovine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map