Opciós szerződések értékesítése Huobi Határidős Származékos Tőzsdén

Az olyan kriptovalutákkal, mint például a Bitcoin (BTC) kapcsolatos volatilitás az egész piacon felgyorsítja a fedezeti lehetőségek megteremtését a kereskedők számára. A kriptográfiai opciók az optimális kockázatkezelési stratégiaként emelkednek, és a kereskedők választják ki, hogy adják-e ezeket az opciókat, hogy fedezzék pozícióikat.

Az opció olyan pénzügyi származékos ügyletre vonatkozik, amely lehetőséget ad a vevőnek (de nem kötelezettséget) egy eszköz előre meghatározott időpontban történő vételére vagy eladására. Az opcióknak két fő kategóriája van – vételi és eladási -, amelyek lehetővé teszik a tulajdonos számára a lehetőséget (nem kötelezettség), hogy egy meghatározott eszközt előre meghatározott időpontban és áron (kötési áron) vásároljon, míg az utóbbi lehetőséget ad az eladásra..

Opciók vevők és eladók

Minden kereskedelemben legalább két fél van, a vevők és az eladók. A titkosítási opciók piaca vevőket és eladókat is bevon, a kereskedők stratégiájától függően. Ha bullish, a kereskedők úgy döntenek, hogy vásárolnak hívásokat és eladást, míg az érzések szerint a bearish kereskedők eladják a hívásokat és az eladásokat.

Az opciós piac híres mondása – „az opciókat eladásra készítik el” – visszhangzik a legtöbb kereskedővel, mivel az opciók általában az opció eladót részesítik előnyben. A cikk elmagyarázza az eladási opciók előnyeit és az opciók eladásával járó egyes kockázatokat.

Miért hajlandók egyesek opciókat eladni?

Az opciók vásárlása korlátozott kockázati lehetőséget és korlátlan profitlehetőséget ad a kereskedőnek. Annak ellenére, hogy az opciók vásárlása felfelé mutat, az opciók értékesítése gyökeret ereszt a részvény- és kriptopiacon, és ez egy okból – az idő romlása.

Az opciós szerződések lejárati idejének közeledtével az opciók értéke végül értéktelenné válik az opció eladó javára. Az idő csökkenésével a befektetők nem lennének hajlandók opciót vásárolni, mivel a pénzben (nyereségben) való részvétel esélye csökken.

„Az időromlás, más néven téta, csupán az opció prémiumának az idő múlása miatt bekövetkező csökkenésének üteme. Az időromlás felgyorsul, amikor a lejárati idő közeledik. ” – magyarázza az Investopedia.

Amint azt a fentiekben kifejtettük, az opciók vásárlása negatív theta kereskedelem, mivel az opció értéke az idő múlásával csökken. A hívások és eladások értékesítése pozitív theta-kereskedelem ehhez képest. Ez azt jelenti, hogy az opció eladója nagyobb nyereséget keres a szerződésből, mivel az időromlás felgyorsul.

Ha az ár továbbra is a lejárati idő felé halad, vagy ami még rosszabb, lassan halad a megfelelő irányba, de nem tudja legyőzni a negatív teát, az opció vevője pénzt veszít, miközben az eladók megszerzik az opció (prémium) árát.

Miért nyereséges az opciók értékesítése

Miután megértette, miért nyereséges az opciók értékesítése, ebben a részben kiemelünk néhány olyan okot és alkalmat, amelyek utat engednek az opciók eladásának.

  • Lakáspiac: Ha úgy gondolja, hogy az alapul szolgáló eszköz ára változatlan marad, vagy nagyon alacsony a volatilitás, akkor eladhatja az opciókat a prémium megszerzéséhez.
  • Pozitív theta kereskedelem: Mint említettük, az opciós ügyletek pozitív theta-kereskedelmet kínálnak, mivel a szerződés lejártával nő a fizetett prémium megszerzésének esélye. A hallgatólagos volatilitás is csökken, és lejár az idő, hogy az eladókat előnyben részesítse.
  • Kereskedelmi stratégiák kiépítése: Az eladási opciók rugalmas stratégiai kombinációkat is kínálnak, például fedezett vételi opciót adnak el, amint azt elmagyarázták itt.

Miután elárasztottuk azokat az előnyöket, amelyeket az opciós eladók élveznek, az alábbiakban a legjobb tőzsdére összpontosítunk, amely kriptovaluta-opciókat vásárol és ad el, Huobi exchange.


Értékesítési opciók Huobi tőzsdén

Az eladási opciók drága vagy alattomos út lehet kereskedési stratégia – különösen a kriptóban, amely nagyon ingatag. A Huobi Futures azonban hatékony és költséghatékony platformot kínál opciók eladásához és vásárlásához. A felhasználók bármikor és bárhol kereskedhetnek Huobi opciókkal az APP, a Web és az API segítségével. A tőzsde különböző tényezőkben veri meg társait, többek között:

  • Alacsony belépési korlát: A Huobi Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) opciók névértéke 0,001 BTC, illetve 0,01 ETH;
  • USDt-jegyzett: A Huobi opciókat a Tether’s stablecoin, az USDt idézi. Ez kényelmet nyújt a kereskedőnek, mivel több kriptóval is kereskedhetnek az USDt használatával. Ezenkívül az USDt által jegyzett eredmény-kimutatások megkönnyítik a kereskedők számára, hogy egy pillanat alatt elszámolják ügyleteiket;
  • Korlátozások nélkül: A legfőbb kriptográfiai tőzsdék többségével ellentétben Huobinak nincsenek korlátozásai az opciók értékesítésére. A legtöbb kriptográf származéktőzsde azt kéri, hogy a kereskedő speciális minősítést kérjen az opciók eladásához
  • Kedvezményes díj mértéke: A Huobi Futures biztosítja VIP program és Market Maker Program, amellyel a gyártói díj-visszatérítés akár 0,003 USDT szerződésenként a BTC opciók esetében.

Válás lövés

Az opciók értékesítése a felhasználók számára kiutat kínál, ha úgy gondolják, hogy az áringadozás rövid távon alacsony marad. A Huobi egy könnyen használható és korlátozás nélküli platformot kínál a felhasználók számára opciók vételére és eladására annak érdekében, hogy fellendítsék a kereskedési stratégiákat a volatilis kriptopiacon..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map