Cjelovit vodič za dnevno trgovanje bitcoinima u 2019

Želite početi trgovati bitcoinima, ali ne znate kako? Bez obzira želite li investirati u Bitcoin kupujući Bitcoin ili vas samo zanima dnevno trgovanje kupovinom i prodajom Bitcoina u kratkom vremenskom razdoblju, naučit ćete sve što trebate znati da biste napokon započeli trgovanje ovom kriptovalutom.

Fiat Gateway

Prvo i najvažnije morate prenijeti svoj fiat novac na račun za zamjenu. Postoji mnogo različitih razmjena za to, ali najprikladniji i najjednostavniji način kupnje Bitcoina je odlazak na Coinbase i izravna kupnja kreditnim karticama. Ako ste spremni izdvojiti dodatne sate kako biste shvatili kako poslati svoj fiat na burzu, ne samo da ćete uštedjeti puno naknada, već ćete imati i puno više mogućnosti trgovanja koje dolazi s otvaranjem računa na odgovarajućim burzama.

Najsigurnije razmjene

Najbolje su razmjene kriptovaluta one koje su najsigurnije za upotrebu i pohranu vašeg novca i kriptovaluta. Također, vrlo važni kriteriji su koliko kovanica zapravo možete trgovati, koliko naknada košta trgovanje na burzi, koliko možete podignite i uplatite, koliko je vremena potrebno za potvrdu i koliko brzo podrška odgovara na vaše zahtjeve. Prikupio sam popis najboljih mjenjačnica za korištenje, posebno ako imate europski ili američki bankovni račun.

Najbolja i najprikladnija razmjena za korištenje ako želite povezati svoj bankovni račun kako biste izravno podigli fiat na svoj mjenjački račun je KRAKEN. Potrebno je samo nekoliko dana da otvorite račun, potvrdite ga i povežete svoj bankovni račun. Koraci su vrlo jednostavni i nakon što to učinite, možete izravno kupiti Bitcoin. Nakon što kupite Bitcoin, dobro je prenijeti Bitcoin u sigurnu novčanicu glavne knjige, za koju samo vi posjedujete privatni ključ.

Bitcoin (BTC) dnevni vodič za trgovanje

Bitcoin (BTC) dnevni vodič za trgovanje

Sigurno pohranjivanje bitcoina

Za svaku kriptovalutu možete stvoriti digitalni novčanik kojem je dostupan samo privatni ključ. Jednom ispravno postavljen, nitko više neće imati vaš privatni ključ pored vas. To doslovno onemogućava krađu kriptovaluta jer nitko osim vas ne posjeduje privatni ključ koji daje pristup novčaniku. S druge strane, ako ste izgubili privatni ključ, nitko vam ne može pomoći da vratite pristup novčaniku. To znači da morate biti vrlo oprezni s privatnim ključem. Najbolja ideja je zapisati ga savršenom i postojanom skriptom, koju zatim spremite na sigurno mjesto.


Drugi, prikladniji, ali i skuplji način je kupnja TREZOR-a ili LEDGER-a NANO S. Obojica vam omogućavaju pristup novčaniku čiji privatni ključ ne posjeduje nitko osim vas, međutim, vaš privatni ključ ne trebate cijelo vrijeme . Sve što trebate jest slijediti upute dane u uputama Trezora i Ledgera.

Najbolje razmjene za trgovanje bitcoinima

S tim da se sklonimo napokon, napokon možemo nastaviti s vodičem za kupnju i trgovinu Bitcoina. Najbolja razmjena za trgovanje bitcoinima definitivno je Binance, budući da ima brojne trgovinske parove i poznato je da je vrlo pouzdana i sigurna. Dakle, možete naprijed poslati svoj Bitcoin u svoj Bitcoin novčanik na svom Binance računu, nakon što postavite takav račun.

Postoje razne druge razmjene kriptovaluta, za koje međutim sigurnost ostaje upitna, poput Kucoin, Bibox, Huobi, OkEX, BitMex, Upbit, Hitbtc, Bitfinex i nekoliko drugih.

Trgovanje maržom

Ako želite započeti trgovanje maržom (otvaranje kratkih i dugih pozicija posuđenim novcem), vaš najbolji izbor su BitMex i Bitfinex. Oboje imaju svoje prednosti i nedostatke. Bitfinex, s jedne strane, prikazuje vašu dobit i gubitak u stvarnom vremenu, što čini vrlo prikladnim dnevnu trgovinu Bitcoinom na njemu. S druge strane, Bitmex nije optužen da je u financijskim poteškoćama, što značajno ugrožava vaša sredstva na Bitfinexu.

Savjetuje se da se klonite obje razmjene ako ne znate točno što učiniti. Molimo pripazite na činjenicu da trgovanje maržom može prouzročiti goleme gubitke.

Korisni kripto alati

Ako u tren oka želite biti u toku s nedavnim kretanjima cijena na ukupnom tržištu kriptovaluta, svakako morate dodati Coinmarketcap na svoj repertoar. Omogućuje vam pretraživanje svake kriptovalute, provjeru njenog tržišnog limita, volumena i na kojim se burzama trguje. Također ga možete koristiti za provjeru web stranica takvih projekata ili za provjeru URL-a razmjena.

Posljednje što želite učiniti je otvoriti lažne URL-ove takvih razmjena, što može rezultirati krađom sredstava.

Još jedan vrlo koristan alat koji treba pogledati je Coinmarketcal, koji prikuplja sve nadolazeće događaje u svijetu kriptovaluta i blockchaina. To može biti vrlo korisno na bikovskom tržištu, gdje mnogi ljudi trguju isključivo “kupuju glasine, prodaju vijesti”.

Korisna web mjesta Crypto News

Ako ste ozbiljniji oko Bitcoina i kriptovaluta, možda ćete se svakodnevno ažurirati s najnovijim vijestima o Bitcoinima i drugim kriptovalutama na glavnim web mjestima za kriptovalute poput CoinDesk, CoinTelegraph ili Cryptonews. To vam može pomoći u donošenju odluka o trgovanju Bitcoinima, jer negativni ili pozitivni naslovi mogu utjecati na kretanje cijena Bitcoina i tržište kriptovaluta.

Tehnička analiza

Ako ste zainteresirani za profesionalno dnevno trgovanje bitcoinima, svakako biste trebali razmisliti o provjeri Tradingview-a jer vam daje mogućnost tehničke analize svih vrsta karata sa svim vrstama pokazatelja. Iako košta mjesečnu naknadu, svakako vrijedi novca ako se ozbiljno bavite trgovanjem Bitcoinima.  

Telegram & Facebook grupe

Telegram je postao popularan putem kriptovaluta. Puno korisnih grupa možete pronaći u Telegramu i Facebooku. Zajednica kriptovaluta uglavnom koristi te dvije platforme za međusobno povezivanje i raspravu. Osim toga, pronaći ćete svaki projekt koji ima svoju telegrafsku grupu ili kanal kako biste se mogli izravno obratiti programeru projekta ili samo da biste bili u toku s najnovijim vijestima o vašem omiljenom projektu.

Kako dnevno trgovati bitcoinima

Naravno, ovo uvelike ovisi o vašem stilu trgovanja. Jedno je sigurno: dnevno trgovanje bitcoinima ne mora se bitno razlikovati od trgovanja drugom imovinom ili vrijednosnim papirima. Većina trgovaca bitcoinima oslanja se na EMA-e, Fibonaccijeve, RSI-jeve i MACD-ove, razinu podrške i otpora kao i analizu i količinu svijeća. Zapravo bih vam toplo preporučio da koristite Fibonaccijev alat, 200 i 50 EMA, kao i da naučite bikovske i medvjeđe razlike u RSI i MACD. Iako su to vrlo korisni korisni pokazatelji, uvijek morate pripaziti na cijenu i količinu. Za mnoge iskusne trgovce, cijena i količina su najvažniji za pretpostaviti pad ili pad cijena.

Stoga biste trebali naučiti analizu svijeća, kao i pročitati knjigu narudžbe razine 2.

dnevno trgovanje bitcoin vodičem

Zaključak

Trgovanje bitcoinima može biti vrlo isplativo, ali definitivno postoji prepreka za ulazak. Svakako biste trebali biti izuzetno oprezni u vezi s lažnim URL-ovima, sigurnošću svojih novčanika i koje kovanice i burze odlučite kupiti i koristiti. Ako vas zanima kakva je razlika između Bitcoina i Bitcoin Casha, svakako biste trebali razmisliti o čitanju ovog članka.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map