Trgovanje kriptovalutama: kupujte i držite

Niti jedna druga klasa imovine nije vidjela veličanstvene dobitke koji su se nedavno vidjeli u kriptovalutama. Bitcoin, najistaknutija kriptovaluta, vratio se nekoliko milijuna posto od 2010. godine kada je u jednoj fazi procijenjen na 0,008 dolara.

Bitcoin i par drugih kriptovaluta lijepo su nagradili investitore koji su ih kupili i zadržali. Je li kupnja i držanje još uvijek moćna strategija trgovanja kriptovalutama? I koje od kriptoza vrijedi kupiti?

Trgovanje kriptovalutama - pristup kupnje i držanja 1 (eksponencijalni dobitak)

Određene kriptovalute zabilježile su nečuveni dobitak.

Prednosti trgovine i kupnje kriptovaluta

Izreže 95% “buke na tržištu”

Postoje različite strategije trgovanja kupnjom i držanjem (vjerovali ili ne). Glavna ideja koja stoji iza ovih strategija je jahati dugoročne bikove trendove i eliminirati tržišnu ‘buku’ povezanu s nižim vremenskim okvirima. Kratkoročni trgovci često postanu frustrirani kada ih tržište istrijebi iz svojih poslova dok šiba kraće vremenske okvire (na primjer, jednosatni vremenski okvir). Djelovanje cijena na tjednom grafikonu često je nestabilno tijekom određenog vremenskog razdoblja. Kada se isto razdoblje analizira na manjim vremenskim okvirima, slika je obično puno razbarušenija i nepredvidljivija nego na tjednom vremenskom okviru.

Savršeno vrijeme na tržištu nije potrebno

Ono što trgovinu kupnjom i držanjem čini atraktivnom za mnoge trgovce i ulagače jest da u mnogim slučajevima savršeno vrijeme nije izuzetno važno. Za trgovce koji planiraju trgovati mjesecima ili čak godinama, najvažnije je zapravo ući u trgovinu. Ti trgovci često ne čekaju velike padove u odnosu na prevladavajući bikovski trend, jer znaju da bi zbog toga mogli propustiti priliku da dođu u poziciju koju traže.

Trgovanje kriptovalutama - pristup kupnje i zadržavanja 2 (veličina surfera)

Trgovanje kriptovalutama s pristupom kupnje i zadržavanja ne zahtijeva savršeno vrijeme.

Smanjeni troškovi transakcije

Trgovci koji se bave dugoročnim kupnjama i zadržavanjem obično ne pretjeruju. To može značajno smanjiti transakcijske troškove. Trgovac koji trguje i isključuje svaki dan ili svaki tjedan mora uzeti u obzir povlačenje akumuliranih transakcijskih troškova. Raspon na nekim kriptovalutama znatno je veći nego na primjer na glavnim valutnim parovima. To može učiniti vrlo skupim i neučinkovitim izvršavanje mnogih kratkoročnih trgovina umjesto nekoliko dugoročnih trgovina.

Smanjena psihološka napetost

Kratkoročno trgovanje, pa čak i srednjoročno trgovanje može biti stresno za mnoge trgovce. Mnogo puta je tržištima teško trgovati nekoliko tjedana, a u to vrijeme kratkoročna i srednjoročna trgovina mogu iscrpiti trgovce, posebno one s manje iskustva.

Iako strategije trgovanja kriptovalutama kupuju i drže ponekad mogu biti stresne, to je definitivno manje oporezivanje od kratkoročnih strategija trgovanja.

Vremenska učinkovitost

Strategije trgovanja kriptovalutom kupujte i držite savršene su za investitore i trgovce koji žele ostvariti potencijalno velike dobitke uz minimalne vremenske troškove. Dugoročni ulagači u kriptovalute koji se bave kupnjom i držanjem ne trebaju svakodnevno pomno pratiti cijenu, niti moraju često vršiti tehničku analizu i pregledavati grafikone. Bilo bi pametno da ovi trgovci / investitori kriptovaluta, naravno, ostanu u toku s osnovnim vijestima i povremeno provjere svoje pozicije, ali to je još uvijek puno manje vremena od kratkoročnog trgovanja.

Trgovanje kriptovalutama - pristup kupnje i držanja 3 (Tip koji sjedi na prostirci)

Kod kupnje i zadržavanja kripto trgovanja ne trebate cijeli dan buljiti u karte.

Kojim se kriptovalutama isplati trgovati?

Iako male kriptovalute ne treba nužno izbjegavati, najpouzdanije kripto valute su one najveće, najutvrđenije. To uključuje Bitcoin (BTC), eter (ETH), crticu, litecoin (LTC), Bitcoin gotovinu i mreškanje (XRP). Investitori i trgovci imaju puno više povjerenja u ove (i druge) velike kriptovalute. Ovo vam može pomoći pri kupnji ovih kriptoza za dugotrajnu igru.

Ovdje pronađite pouzdane brokere kriptovaluta.

Jedna od prednosti trgovanja velikim kriptovalutama je ta što nude dublju likvidnost. Dovoljna likvidnost pomaže u izbjegavanju klizanja prilikom izvršavanja obrta i popunjavanja naloga (nalozi za uzimanje dobiti i zaustavljanje gubitaka).

Također je puno manja vjerojatnost da će se velike kriptovalute ‘srušiti i izgorjeti’ od manjih. Brojne su kriptovalute koje nisu preživjele jako dugo. Ulaganje u potpuno novu kriptovalutu koja se još nije dokazalo poput je kupovine jednodnevne ribe – potencijal za visok rast, ali rizičan.

Utvrđenije kriptovalute, uključujući gore spomenute, svakako vrijedi pogledati. Ulagače s velikim apetitom za rizikom mogu zanimati manje, manje poznate kriptovalute. Međutim, prilikom ulaganja u njih trgovci bi možda željeli koristiti manje udjele nego u većim kriptovalutama.

Načini ulaska u trgovanje kriptovalutom „Kupi i drži“

Mnogi ulagači jednostavno kupuju kriptovalute i drže ih dok ne osjete da je dobro vrijeme za prodaju. Ti investitori često rade malo tehničke analize prije ulaska u svoje trgovanje i u nekim slučajevima radije ne bi koristili stop-loss naloge.

Trgovci i investitori s vještinama tehničke analize mogu radije ući u trgovanje kriptovalutom nakon slabih ili značajnih povrata cijena. Ostali sudionici vole ući na tržište uz predah otpora. To dodaje prednost potvrde zamaha.

Savjeti za kupnju i držanje za trgovanje kriptovalutama

  • Koristite veće vremenske okvire za tehničku analizu, na primjer dnevne, tjedne i mjesečne tablice.
  • Ako koristite stop-gubitke, ne stavljajte ih preblizu ulaza.
  • Poluga treba biti svedena na minimum ili se ne smije koristiti nikakva poluga. Držanje trgovina kriptovalutom s polugom mjesecima ili godinama može biti skupo.
  • Ako je moguće, iskoristite povlačenja za bolju ulaznu cijenu.
  • Ako je uzlazni trend nepromjenjiv i vrlo snažan, nemojte čekati duboka povlačenja. U ovom slučaju mogu se razmotriti unosi na tržište, kao i unosi za razdvajanje.
  • Pripazite na temeljne čimbenike koji mogu utjecati na dugoročne izglede za kriptovalute kojima trgujete.

Započnite trgovati kriptovalutama odmah!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map