Bitcoin (BTC) vs. Bitcoin Cash (BCH)

Amikor 2009-ben Satoshi Nakamoto először bemutatta a Blockchain-t a Bitcoin-folyóiraton keresztül, nem volt olyan vita, mint a Bitcoin vs. Bitcoin Cash, és hogy egyikük jobb-e a másik kriptovalutánál vagy sem. Ennek oka az a tény, hogy a Bitcoin készpénz egy kemény villából származott a Bitcoin-tól, amelyre 2017-ben került sor. A kemény villát a bányászközösség hajtja, és csak akkor történik, ha a bányászok nem tudnak megbékélni egy jövőbeli frissítéssel. a bányászott érme. Ez lényegében azt jelenti, hogy az egyik érme követi az új, továbbfejlesztett blokkláncot, a másik pedig a régi útvonalon halad.

Tehát elgondolkodhat azon, hogy melyik frissítés okozta a nézeteltérést a Bitcoin várható útjáról és arról, hogy mi a Bitcoin Cash?

A válasz az Ethereum alapítója, Vitalik Butterin által megnevezett Blockchain Trilemma kifejezésben rejlik, amely leírja a skálázhatóságot, a decentralizációt és a biztonságot kínáló blokklánc-technológia kifejlesztésének kihívását anélkül, hogy bárki más kompromittálna a másik érdekében..

Például. Maga Vitalik úgy véli, hogy alapvető szinten a blokkláncok egyszerre csak 3-ból képesek elérni ezeket a tulajdonságokat.

Bitcoin vs. Bitcoin Cash

Nézzük meg, hogy a Bitcoin továbbra is bullish marad-e, vagy ismét visszatér a bearish-hozBitcoin (BTC) vs. Bitcoin Cash

A Bitcoinról például azt mondták, hogy decentralizált és biztonságos, de a skálázhatóság jelentősen hiányzott belőle, mivel a Bitcoin hálózat hét másodpercenként csak egy tranzakciót tudott feldolgozni. A Visa-hoz képest, amely másodpercenként 1700 tranzakciót dolgoz fel, a Bitcoin tranzakciós sebessége túl lassú ahhoz, hogy széles körben alkalmazható és tömegesen alkalmazható legyen.

Így a Bitcoin számítási teljesítményének közel 90 százalékát képviselő nagy bányászati ​​poolok 2017. júliusban szegregált tanúként (SegWit) ismert technológia felhasználására szavaztak. A frissítés célja a blokklánc méretkorlátozási problémájának enyhítése volt a tranzakció sebességének csökkentése érdekében. Ezt úgy érjük el, hogy a tranzakciót két töredékre osztjuk, az aláírást („tanú” adatokat) eltávolítjuk a blokkból, és a végén külön struktúraként adjuk hozzá. Az eredeti rész továbbra is tartalmazza a feladó és a fogadó adatait, az új „tanú” struktúra pedig szkripteket és aláírásokat tartalmazna. Az eredeti adatrész normálisan számítana, de a „tanú” szegmens a valós méretének egynegyedének számítana.

A Bitcoins egység minden egyes rekordját „blokknak” nevezzük, és az összes blokkot egymás után egyesítjük egy kriptográfiai hash használatával a korábbi blokkon, és annak kimenetét a következő blokkban tároljuk. Ez alkotja a blokkláncot, amely lényegében csak a blokkok láncolata.

A Segwit nem tévesztendő össze a Segwit2x-szel, a kemény villával, amely a blokk méretét 2 megabájtra növelte volna, de konszenzus hiányában törölték.

A SegWit megoldja a tranzakciós alakíthatóságot, ezáltal lehetővé téve a villámhálózatot, egy láncolaton kívüli méretezési megoldást, és megoldva a méretezési problémát azáltal, hogy gyakorlatilag korlátlan számú azonnali, alacsony díjas tranzakciót tesz lehetővé. A Lightning Network egy fizetési protokoll, amely egy blokklánc-alapú kriptovaluta (például a Bitcoin) tetején működik. Megkönnyíti a részt vevő csomópontok közötti gyors tranzakciókat, és a Bitcoin méretezhetőségi problémájának megoldásaként népszerűsítették. Peer-to-peer rendszerrel rendelkezik, amely kétirányú fizetési csatornák hálózata révén mikroszintű kriptopénzeket fizet a kriptovalutában, az alapok letétkezelésének engedélyezése nélkül. A villámhálózat megvalósítása egyszerűsíti az atomcseréket is, ami lehetővé teszi az egyik kriptovaluta cseréjét a másikra anélkül, hogy közvetítőket, például cseréket használnának..

A Bitcoin technológiájával kapcsolatos folyamatos viták a skálázás és a tranzakció-ellenőrzési folyamat gyorsításának ezen alapvető problémájával foglalkoztak. Két fő megoldás létezik erre a problémára: vagy kisebbé teszi az egyes blokkokban ellenőrizendő adatmennyiséget, ezáltal gyorsabb és költséghatékonyabb tranzakciókat hoz létre, vagy nagyobbá teszi az adathalmazokat, hogy több információ jöjjön létre. egyszerre feldolgozhatók.

Mi a Bitcoin Cash?

A Bitcoin visszapattanA Bitcoin visszapattan

A Bitcoin Cash ellentétes utat választott, 2018. május 15-én a blokk méretét 8 MB-ról 32 MB-ra emelte. Bányászai azon a véleményen voltak, hogy a méretezési megoldás megakadályozza, hogy a Bitcoin „egyenrangú készpénzes rendszer” legyen, ami ellentmond az eredeti feltételeknek. a Satoshi Nakamoto által 2009-ben kiadott folyóirat. Ezenkívül a bányászok megállapították, hogy a SegWit mögött álló folyamat nem volt átlátható, ami alááshatja a Bitcoin decentralizációját és demokratizálódását..

Ez egy kemény villát okozott 2017 augusztusában, ami új valutát hozott létre: a Bitcoin Cash-t. A Bitcoin Cash blokkméret-növekedését az ellenőrzési módszer felgyorsítására tervezték, változtatható nehézségi fokozattal biztosítva a lánc túlélését és a tranzakciók megerősítésének sebességét, függetlenül az azt támogató bányászok számától. Ez természetesen felkavarta, hogy a Bitcoin Cash biztonsága továbbra is biztosított-e.

A Bitcoin Cash végül kevesebb, mint három perc alatt képes feldolgozni a tranzakciókat. A Bitcoin Cash blokklánc biztonsága azonban továbbra is kérdéses.

A Bitcoin Cash fő szószólója Roger Ver, a blockchain világ nagyon prominens és ellentmondásos alakja. Tulajdonosa a bitcoin.com domain, és a Bitcoin Cash-re hivatkozik, mint valódi Bitcoinra, mivel azon a véleményen van, hogy a méretezési megoldás ellentmond Satoshi Nakamoto eredeti elképzeléseinek, amint az a lapban megjelent.

Hogyan konvertálhatom a Bitcoin Cash-t Bitcoin-ra?

A legegyszerűbb módja egy fiók megnyitása a Coinbase.com oldalon, egy kriptovaluta tőzsdén. Regisztráció után közvetlenül eladhatja Bitcoinját Bitcoin Cash-ért.

A kriptovaluták hirtelen bullish lépést tettek ma reggel

Vásároljak-e Bitcoin-t vagy Bitcoin Cash-t?

Attól függ, miben hiszel. Tény, hogy a Blockchain Trilemma még megoldásra vár, és a skálázás hívei vagy nagyon optimisták, vagy tudatlanok abban, hogy a Bitcoin skálázási megoldásai nem feltétlenül harmonizálnak a peer to peer készpénzrendszer. Attól is függ, hogy milyen okokból vásárol Bitcoinot, monetáris nyereségre, fedezetre más eszközosztályokkal szemben, az arany digitális helyettesítőjeként vagy a szilárd pénz idealista ideájának támogatása érdekében.

Jelenleg a BCH a piaci kapitalizáció szerint a legnépszerűbb kriptovaluták közé tartozik.

Vásárolhatok Bitcoin Cash-t Indiában?

Igen, azzal, hogy felkeresi a Coinmama.com oldalt.

Mi a legegyszerűbb módja a Bitcoin Cash vásárlásának?

Az írás idején a Coinbase továbbra is a Bitcoin Cash vásárlásának legegyszerűbb módja. De nagyon egyszerű alternatíva a Bitcoin.com felkeresése. Ha Bitcoin Cash-t szeretne vásárolni, akkor érdemes támogatni Roger Ver fő szószólóját, meglátogatva a Bitcoin.com domainjét.

Figyelemre méltó megemlíteni, hogy Roger Ver 2013-ban nyilvános fogadást tett arra, hogy a Bitcoin meghaladja az 1 000 000 dollárt.

Olvass tovább:

Mi a kriptovaluta?

A 10 legfontosabb kriptovaluta

A Bitcoin Bubble

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map