GBP / INR Prognoza cijene Q4 2020: Povratak u tijeku na bikovskom trendu

GBP je nestabilna valuta, što znači da je većina parova koji uključuju GBP također prilično nestabilna. S druge strane, indijska rupija je prilično nestabilna valuta sama po sebi, što GBP / INR čini izuzetno nestabilnim. 2000-te su već bile nestabilne, s tim da je ovaj par bio bikovit do kraja 2006., a zatim je postao bikovit sve do 2010. No, sljedeće je desetljeće postalo još nestabilnije, jer je cijena u kolovozu 2013. narasla sa ispod 65 na 107. izvanredni val, temeljen na osnovama u Indiji, ali cijena se počela vraćati unatrag od 2015. Bikovski trend ponovno se nastavio za GBP / INR i kupci su i dalje bili glavni na mjesečnom grafikonu, ali povučenost, koja je započela u rujnu, čini se da budimo na putu, pa da vidimo što je na stolu za ovaj par.

Trenutno GBP / INR Cijena:  $

Nedavne promjene u GBP / INR cijeni

Razdoblje Promijeni ($) Promjena%
30 dana -5.63 -6,3%
6 mjeseci +0,75 +1%
1 godina +7.32 +8,1%
5 godina -6.30 -6,9%
Od 2000. god +23,73 +23,4%

 

Osnove obje valute pomogle su povećati volatilnost u GBP / INR. Indija je neto izvoznik, unatoč tome što je ekonomija u razvoju, koja privlači i puno stranih ulaganja i obilje doznaka. To je držalo indijsku rupiju pod pritiskom, posebno tijekom 2013. godine, kada smo zabilježili golem pad INR-a i porast svih INR-ovih parova. GBP također živi u vlastitom svijetu, a Brexit još više povećava nesigurnost i nestabilnost. Trenutno su šanse da će Velika Britanija napustiti EU bez trgovinskog sporazuma, ali to se na kraju ne bi moglo pokazati toliko lošim. 

GBP / INR prognoza: Q4 2020 GBP / INR prognoza: 1 godina GBP / INR prognoza: 3 godine
Cijena: 85 – 87 dolara

Pokretači cijena: Očit osjećaj, trgovinski pregovori između EU i UK, Tehnički podaci

Cijena: 95 dolara

Pokretači cijena: Post Brexit, Situacija Post Covid, Globalna politika, Osjećaj rizika

                                                                   

Cijena: 105 dolara

Pokretači cijena: Osnove trgovine, Tehnika, BOE, IRB

GBP / INR grafikon uživo

GBP / INR

Predviđanje cijene za GBP / INR za sljedećih pet godina

COVID-19 i Tržišni sentiment

Iako GBP nije toliko rizična valuta koliko robni dolari, on se voli okupljati kad je osjećaj rizika pozitivan i povlačiti se kad je osjećaj negativan na financijskim tržištima. No, s obzirom da je Indija tržište u razvoju, indijska rupija je i valuta rizika. Dakle, ovo eliminira faktor rizika za ovaj par, što znači da su temeljni principi uglavnom zaduženi za GBP / INR. Međutim, GBP je više profitirao od raspoloženja COVID-19 od ožujka, s tim da je GBP / USD 19. ožujka porastao za oko 20 centi od dna, dok je USD / INR opao sa 77,50 na 72,50 s, što znači da je INR samo je zaradio oko 5 centi prema američkom dolaru, što je samo četvrtina, u odnosu na GBP. Kao rezultat toga, GBP / INR narasli su za više od 13 centi od pada u ožujku, iako se čini da je trgovina COVID-19 sada gotova i da preuzimaju druge osnove poput Brexita.

Brexit

Govoreći o drugim osnovama, Brexit se vratio u središte pozornosti, nakon što ga je zasjenio koronavirus, negativan za GBP. Prošle je godine postignut određeni pozitivan napredak s tim pitanjem, jer je Boris Johnson predložio dogovor o Brexitu s EU, nakon što je pronašao sredinu za problem s irskom granicom. Ali, Brexit se sada vratio u središte pozornosti, jer se smutnja od koronavirusa smiruje, a prema onome što smo čuli, situacija za GBP izgleda negativna. Komentari obje strane pokazuju da se napetosti povećavaju, dok se Velika Britanija okreće prema scenariju da nema trgovinskih sporazuma. Oni su daleko od trgovinskog sporazuma i GBP-ove tablice to odražavaju. GBP / USD izgubili su 8 centi do zadnjeg tjedna u rujnu, a GBP / INR preokrenuli su prema dolje, izgubivši 5 centi. Kako je sada, Velika Britanija će krenuti iz EU-a bez trgovinskog sporazuma, a GBP / INR trebali bi nastaviti opadati, osim ako napretka ne bude prilično brzo. Iz tona vlade Velike Britanije, čini se da premijer Johnson radi na tome da ne postigne trgovinski sporazum iz EU-a. Ako je to slučaj, očekuje se da će GBP / INR nastaviti s povlačenjem prema dolje, vjerojatno do linije trenda, ali dublje ćemo pogledati tehničku analizu u donjem odjeljku.

Tehnička analiza – Hoće li pomični prosjeci nastaviti potiskivati ​​GBP / INR prema gore?

 

MA podržavaju GBP / INR od 2000. godine

Kao što se može vidjeti iz mjesečnog grafikona, GBP / INR je u bikovskom trendu od 1990-ih. Grafikon prikazuje cijenu ispod 48 još u ‘90 -ima, a sada se trguje na dvostruko većoj razini, povišivši na 107 u 2013, dok je tada indijski trgovinski deficit narastao. Dakle, nitko ne može poreći bikovsku pristranost u ovom paru. Najniže cijene postaju sve veće, što znači da su prodavači sve slabiji, a kupci brže uskaču u povlačenju. Pomični prosjeci također su dobro odradili posao pružanja podrške na nižim udaljenostima. Tijekom 2000-ih, 50 SMA (žuta) radilo je dobar posao održavajući uzlazni trend, ali financijska kriza iz 2008. pretvorila je GBP u prilično medvjeđe i GBP / INR razbila 50 SMA i 100 SMA (zeleno). Međutim, pad je zaustavljen 2010. godine i bikovski se trend ponovno nastavio. 200 SMA (ljubičasta) pretvorio se u vrhunsku potporu od 2009. godine, unatoč probijanju, a posljednji je put preokrenuo cijenu u ožujku ove godine. Osim toga, trend linija se formirala od 2009. Trgovci poštuju ove tehničke pokazatelje, što je dobro mjesto za dugotrajno kretanje u GBP / INR. Ako Velika Britanija završi bez trgovinskog sporazuma, velika je vjerojatnost da će cijena pasti na 200 SMA i trend-liniju, koje oboje dolaze na 85,50. U tom ćemo slučaju pokušati ići dugo ako cijena formira bikovski signal za preokret, kao što je doji svijećnjak u kolovozu, koji je medvjeđi signal za preokret. Dakle, pričekat ćemo da se povlačenje niže u potpunosti ostvari za GBP / INR, a zatim potražiti kupnju ovog para.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map