Monero Coin (XMR) prognoza za 2021.: Hoće li XMR / USD nastaviti rasti 2021. godine? Objašnjeni ključni čimbenici!

Monero novac (XMR) – sažetak prognoze

Monero prognoza: Q1 2021

Cijena: 280 – 300 dolara

Pokretači cijena: bijeg simetričnog uzorka

Monero prognoza: Q2 2021

Cijena: 360 – 400 dolara

Pokretači cijena: Bullish Engulfing, EMA podrška i MACD Crossover

Monero prognoza: 1 godina

Cijena: 800 dolara

Pokretači cijena: Otpor dvostrukog vrha, medvjeđa korekcija

Baš kao i Bitcoin i Ethererum, kriptovaluta Monero također je nedavno pokazala dramatičan bikovski trend. Uzimajući u obzir performanse proteklih mjesec dana, XMR / USD par je zaradio + 150 USD, skokujući gotovo 300%, i trguje na 220 USD. Tijekom razdoblja od šest mjeseci, XMR / USD par je zaradio + 150 USD, ili 273,54%, u godišnjem vremenskom okviru. Trenutno, XMR / USD Grafikon cijena uživo sugerira da se Monero (XMR) trguje po cijeni od 198 dolara. Tržišna kapitalizacija Monera je 3.653.624.934 USD, a trenutno u optjecaju iznosi 17.837.278 u XMR. 

 

Trenutno XMR / USD Cijena: $

Nedavne promjene u Moneru

Razdoblje  Promijeni ($) Promjena (%)
30 dana  +42,73 30,94%
6 mjeseci  +72,46 66,86%
1 godina  +114,73 173,54%

Monero Live Chart

Za početnike, Monero (XMR) je kriptovaluta koja se koncentrira na to da je nije moguće pratiti i biti privatna. Na nekoliko ključnih načina dizajn se razlikuje od Bitcoina, ali može se shvatiti kao kriptovaluta poput Bitcoina. Može se koristiti za kupnju i prodaju stvari, a može se zamijeniti za druge kovanice ili tokene. Kao što je već spomenuto, Monero XMR kovanica fokusira se na privatnost i anonimnost, tako da transakcije s XMR kovanicama mogu biti u potpunosti anonimne, poput fizičkog novca. Monero je stvoren 2012. godine, a vilica je blockchaina Bytecoin, koji je u početku nazvan Bitmonero.

Jedna od zanimljivih činjenica o Moneru (XMR) jest da je zamjenjiv i imate potpunu kontrolu nad svojom valutom i transakcijama. Monero nema unaprijed postavljeno ograničenje veličine, slično Bitcoinu, što znači da zlonamjerni rudari mogu začepiti sustav nerazmjerno velikim blokovima. Nadalje, Monero (XMR) bi trebao biti jedna od tri kriptovalute s najboljom izvedbom u 2020. godini, prema vremenu proročišta, a Monero stječe svjetsku prihvaćenost nakon svoje politike privatnosti. 

Je li Monero dobra investicija 2021. godine?

Prema našim prognozama, Monero (XMR) će vjerojatno trgovati u bikovima, a očekuje se da će njegova cijena naglo porasti, poput njegovih kriptovaluta, Bitcoina i Ethereuma. Trenutno je cijena Monera 193,42 dolara, ali do kraja 2021. godine očekuje se da će Monero porasti na razinu od 460 dolara.

Zašto kupiti Monero (XMR)? 

Monero ima tržišnu kapitalizaciju od približno 2,553 milijarde, a po tržišnoj je kapitalizaciji zauzeo 14. mjesto među svim kriptovalutama. Zbog toga su korisnici uvjereni u njegove izglede za daljnji razvoj. A osim toga, Monero, kao i ostale kripto-datoteke, treba procijeniti kao više od pukog načina plaćanja.

Evo nekoliko značajnih prednosti Monera:

Tajnost – Tajnost se smatra jednom od ključnih prednosti kovanice Monero XMR. Jednokratne adrese i prstenasti potpisi omogućuju pošiljateljima i primateljima da prikriju svoje transakcijske rute. Uz Monero, korisnici su sigurni da su njihove kupnje i transferi osigurani od javnih curenja. Osim toga, transakcije izvršene s Monerom također su sigurne od hakera. Ako haker uspije otkriti određene adrese jedne od strana, član sustava mogao bi odbiti transakciju zbog zamućenja.

Sigurnost – Sustav provjere rada i blockchain omogućuju isključivanje podvale transakcija ili ozbiljnih DDoS-napada. Softver Monero (XMR) radi na Mac, Windows, Android, Linux i FreeBSD.

Investicijski potencijal – Osim što je kriptovaluta, Monero (XMR) je i izvrstan alat za ulaganje. Podsjećam vas da je vrijednost Monera (XMR) porasla s 1 na 300 USD između 2016. i ožujka 2018. Otkad je stvoren, vrijednost kriptoa porasla je za 8.900%. Zbog toga mnogi vrhunski stručnjaci sugeriraju da bi se XMR trebao koristiti za investicijske portfelje, jer je to jedna od najpouzdanijih i povjerljivih kripto valuta.

Jaka zajednica – Nijedna kripto valuta nikada se neće smatrati nepopularnom dok postoji zajednica rudara, bazena, korisnika i programera. Vrijedno je izvijestiti da su mnoge grupe programera trenutno uključene u stvaranje i implementaciju novih značajki projekta. Rudari i obični korisnici također su uključeni u raspravu o Monerovoj budućnosti. Još zanimljivije, stotine tisuća korisnika širom svijeta svakodnevno koriste XMR, čineći dnevni obim trgovine izvrsnim.

Brzina transakcije – Ovaj mi je najdraži; prosječno vrijeme prijenosa kovanica s jedne adrese na drugu traje samo 2 do 30 minuta. Kada govorimo o Bitcoin mreži, vrijeme prijenosa može biti i do dva sata (s malo opterećenim mempoolom). Monero je pouzdana alternativa modernim sustavima bankovnih transfera s visokom razinom privatnosti.

Niske provizije – Provizija ne prelazi 0,05% od prenesenog iznosa. Tradicionalni bankovni transferi, s druge strane, mogu koštati i do 1% ili čak više.

XMR / USD – Čimbenici koji utječu na cijenu monetarnog novca (XMR)

Ovi čimbenici koji utječu pomoći će vam da razumijete tržište i predvidite razdoblja rasta ili pada na temelju trenutnih događaja. Predviđanja se obično temelje na načelima tehničke analize. Unatoč tome, svi bismo trebali razumjeti različite čimbenike koji mogu utjecati na cijenu određene imovine, što nam zauzvrat omogućuje donošenje razumnih investicijskih odluka na temelju promjena događaja.

 Pogledajmo tri najvažnija čimbenika koji mogu utjecati na cijenu Monero Coina:

1- Ponuda i potražnja:

Odnos ponude i potražnje mogao bi se smatrati ključnim čimbenikom koji će uvijek utjecati na cijenu Monero Coina. Također je vrijedno napomenuti da odnos između ponude i potražnje i sam ovisi o mnogo različitih čimbenika. Jednostavnim riječima, cijena imovine smanjit će se ako je ponuda veća od potražnje, i obratno, povećat će se ako je potražnja veća od cijene. 

1: Trošak transakcije (PoW / PoS) 

2: Sustav nagrađivanja 

3: poteškoća u rudarstvu (stopa raspršivanja) 

4: Cirkulacija novčića 

5: Vilice (promjene pravila)

2 – Burze:

Postoji nekoliko vrsta vijesti ili događaja koji negativno ili pozitivno utječu na tržišta kriptovaluta.

Dopustite mi da podijelim neke ključne točke:

ja) Propisi: Vlade širom svijeta počinju shvaćati kriptovalute ili kao legalnu imovinu ili kao stvarne valute. Na taj ih način klasificiraju i eksperimentiraju s regulatornim mjerama za novu klasu imovine. Regulatorne mjere na najvećim kripto tržištima zasigurno će potaknuti cijene. Tržište obično podnosi loše regulatorne mjere koje bi ograničile upotrebu digitalne imovine.

ii) Sigurnosne povrede: Polje digitalne imovine poznato je po kršenju sigurnosnih pravila od strane timova hakera koji na taj način zarađuju velike količine novca. Dakle, opasno stanje na tržištima kriptovaluta obično šalje cijene s razine podrške na razinu podrške kad god se sazna koja vijest o hakiranju.

iii) Aktualne stvari:  Kada moderni ulagači uđu u prostor digitalne imovine, ove vijesti također igraju ključnu ulogu u utjecaju na cijene digitalne imovine. Sve više ljudi počinje se živjeti u kriptosima, kako bi osigurali svoju vrijednost od nesigurnosti koju predstavljaju tradicionalni sustavi.

3 – kamatna stopa

Budući da kriptovalute investitorima ne daju kamate, rastuće kamatne stope čine digitalnu valutu manje privlačnom za tržišne trgovce. Ako Federalne rezerve odrede veće kamatne stope, cijene kriptovaluta imaju tendenciju biti potkopane, jer tržišni ulagači svoj novac odmiču od špekulativnih ulaganja. Vrijedno je spomenuti da je jači američki dolar povijesno štetio vrijednosti kriptovaluta, a porast kamatnih stopa poslužit će samo za jačanje dolara. 

Tehnička analiza – XMR / USD trguje simetričnim uzorkom trokuta – zagrada za proboj

Trenutno se XMR / USD par trguje s jakim bikovskim predrasudama blizu razine od 200 dolara, a tehnička strana XMR / USD također se čini prilično bikovitom. Par XMR / USD formirao je uzlazni kanal na dnevnom vremenskom okviru, za koji se očekuje da će pružiti otpor na razini od 210 dolara. Zatvaranje uzorka tri bijela vojnika na dnevnom vremenskom okviru podupire snažnu bikovu pristranost među investitorima; međutim, MACD i RSI sugeriraju da je Monero ušao u prekupljenu zonu. Trebao bi pokazati malo korekcije prije daljnjeg nastavka bikovskog trenda. Dakle, XMR / USD par može se vratiti do razine od 177 $ (38,2%) Fibonaccija, prije nego što postavi bilo koje dodatne bikovske oklade. S druge strane, probijanje od 177 dolara moglo bi produžiti medvjedastu korekciju sve do 61,8% Fiboove razine od 157. $ S gornje strane, bikovsko probijanje od 210 dolara moglo bi potaknuti trend kupovine do razine od 287 dolara..

XMR / USD – Dnevna karta – Kanal prema gore postavljen za kršenje

Par XMR / USD zatvorio je simetrični uzorak trokuta koji produžuje otpor na razini od 200 dolara na mjesečnom vremenskom okviru. S obzirom na nedavnu bikovu akciju cijena, XMR / USD vjerojatno će zatvoriti bikovsku svijeću na mjesečnom vremenskom okviru, a ako se to dogodi, mogli bismo vidjeti nastavak bikovskog trenda u paru XMR / USD. Na višoj strani, bikovski prodor od 200 dolara mogao bi potaknuti oštru kupnju u paru XMR / USD; međutim, par bi trebao zatvoriti nekoliko svijeća izvan simetričnog uzorka trokuta kako bi potvrdio probijanje uzorka. 

XMR / USD – Mjesečni grafikon – Simetrični uzorak trokuta u igri

Vodeći i zaostali pokazatelji, poput pokretnih prosjeka, RSI i MACD, podržavaju trend kupovine u mjesečnom vremenskom okviru. Trenutno se tržišna cijena XMR / USD trguje blizu 200 dolara, držeći se tijekom 50 razdoblja EMA-e, što sugerira trend kupovine. Štoviše, vrijednosti MACD i RSI također se drže unutar zone kupovine, preko 0 odnosno 50, što sugerira snažnu bikovu pristranost među trgovcima. Bikov proboj na razini od 200 dolara mogao bi otvoriti dodatni prostor za trend kupovine para XMR / USD, sve do 470 dolara, sredinom 2021. i kasnije, tijekom druge polovice godine, a mogli bismo vidjeti i medvjeda korekcija u XMR / USD do raspona od 270 USD. 

Za 2021. godinu, potrudimo se, pažljivo prateći temeljnu stranu tržišta, kako bismo uhvatili bilo kakve promjene u XMR osjećajima. Sretno!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map